Ухвала
від 08.09.2020 по справі 686/5725/19
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/5725/19

Провадження № 1-кс/686/10914/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 вересня 2020 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши в відкритому судовому засіданні клопотання інспектора СД Південно-Західного ВнП Хмельницького ВП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором, про тимчасовий доступ до речей і документів, у кримінальному провадженні № 12017240010001727,

встановив:

02.09.2020 року інспектор СД Південно-Західного ВнП Хмельницького ВП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області із клопотанням, погодженим з прокурором Хмельницької місцевоїпрокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 .

Клопотання обґрунтовано тим, що в 2016 році невстановлена особа, перебуваючи у невстановленому слідством місці, підробила документи внаслідок чого був оформлений фіктивний продаж належному ОСОБА_5 автомобіля та заподіяно останньому матеріальної шкоди.

17.03.2020 ХВП ГУНП в Хмельницькій області, за даним фактом розпочато досудове розслідування, відомості про дане кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017240010001727, за ознаками вчинення злочину передбаченого ч.1 ст. 358 КК України.

На даний час виникла необхідність вилучення оригіналів документів купівлі продажу автомобіля марки «Samand EL», номер шасі « НОМЕР_1 », д.н.з. « НОМЕР_2 » з метою їх ознайомлення, проведення відповідних експертиз та встановлення важливих обставин у даному кримінальному провадженні.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що оригінали документів зняття з обліку, переоформлення автомобіля марки SamandEL, номер шасі НОМЕР_1 д.н.з., НОМЕР_2 та поставлення його на облік на ім`я ОСОБА_6 зберігаються у регіональному ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_1 .

Інспектор дізнання в судове засідання не з`явилась, проте у клопотанні міститься прохання про проведення його розгляду клопотання без участі інспектора, в якому вона підтримує подане клопотання та просить його задовольнити.

Володілець документів - ІНФОРМАЦІЯ_1 у судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлявся.

Дослідивши матеріали клопотання, приходжу до висновку, що воно підлягає задоволенню з наступних підстав.

Оцінивши обґрунтованість та підставність наведених інспектором доводів, слідчий суддя дійшов висновку, що інспектором доведено наявність достатніх підстав, передбачених ч. 5 ст.163 КПК України, вважати, що речі та документи, про тимчасовий доступ до яких клопоче інспектором, знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 , самі по собі так і в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Відтак, з урахуванням доведених інспектором обставин,а саме:підстав длязастосування такогозаходу забезпеченнякримінального провадженняяк тимчасовийдоступ доречей ідокументів,визначених уст.160,163КПК України;що потребидосудового розслідуваннявиправдовують такийступінь втручанняу правата свободи,оскільки отримативказану вклопотанні інформаціюнеможливо іншимспособом; за допомогою саме такого виду заходу забезпечення кримінального провадження, як тимчасовий доступ, може бути виконане завдання інспектора щодо забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування, слідчий суддя вважає, що клопотання інспектора є підставним, обґрунтованим і підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст.163, 164 КПК України,

постановив:

Клопотання інспектора СД Південно-ЗахідногоВнП Хмельницького ВП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати дозвіл інспектору СД Південно-Західного ВнП Хмельницького ВП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 на тимчасовий доступ до документів зняття з обліку, переоформлення автомобіля SamandEL, номер шасі НОМЕР_1 д.н.з., НОМЕР_2 , які зберігаються у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 з можливістю вилучення їх оригіналів.

Службовим особам ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 забезпечити тимчасовий доступ та надати можливість отримати вищезазначені документи.

Ухвала діє по 07 листопада 2020 року.

Відповідно до ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Хмельницького

міськрайонного суду ОСОБА_1

СудХмельницький міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення08.09.2020
Оприлюднено04.06.2024
Номер документу91491816
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —686/5725/19

Ухвала від 08.09.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Кирик О. В.

Ухвала від 04.08.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Кирик О. В.

Ухвала від 05.08.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Кирик О. В.

Ухвала від 15.05.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 01.03.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні