Ухвала
від 11.09.2020 по справі 463/3791/20
ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №463/3791/20

Провадження №1-кс/463/4667/20

У Х В А Л А

про продовження строку досудового розслідування

11 вересня 2020 року слідчий суддя ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого Другого слідчого відділу слідчого управління Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Львові, ОСОБА_3 , погоджене заступником прокурора Івано-Франківської області ОСОБА_4 про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні №62019140000000574 від 14.06.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України., -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий Другого слідчого відділу слідчого управління Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м.Львові, за погодженням з прокурором звернувся з клопотанням до слідчого судді Личаківського районного суду м. Львова про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні № 62019140000000574 від 14.06.2019 за підозрою ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України та за підозрою ОСОБА_6 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України до шести місяців, тобто до 19.11.2020, включно.

Клопотання мотивує тим, що Другим слідчим відділом слідчого управління Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Львові, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 62019140000000574 від 14.06.2019 за підозрою ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України та за підозрою ОСОБА_6 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України. Зокрема, ОСОБА_5 , головний державний інспектор відділу митного оформлення №2 митного поста «Прикарпаття» Галицької митниці Держмитслужби України, підозрюється в одержанні за попередньою змовою групою осіб з брокером ТОВ «Брок-Сервіс-Логістик» ОСОБА_6 неправомірної вигоди від ОСОБА_7 за безперешкодне митне оформлення товару останнього. ОСОБА_6 підозрюється в пособництві в одержанні за попередньою змовою групою осіб неправомірної вигоди від ОСОБА_7 за безперешкодне митне оформлення товару останнього.

19.05.2020 ОСОБА_5 повідомлено про підозру за ознаками ч. 3 ст.368 КК України. Цього ж дня, тобто 19.05.2020 ОСОБА_6 повідомлено про підозру за ознаками ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України.

Раніше визначений чотирьохмісячний строк досудового розслідування кримінального провадження закінчується 19.09.2020, однак завершити досудове розслідування до закінчення даного строку неможливо внаслідок особливої складності провадження та необхідності проведення низки слідчих (розшукових) та процесуальних дій, спрямованих на збір доказів з метою повного, всебічного і неупередженого з`ясування всіх обставин вчиненого правопорушення, а саме:- додатково допитати свідків, а також встановити та допитати нових свідків, яким можуть бути відомі обставини, що підлягають доказуванню під час кримінального провадження, а у разі виявлення розбіжностей у їхніх показах, провести одночасні допити двох чи більше вже допитаних осіб; - отримати висновок коп`ютернотехнічної експертизи магнітних носіїв, які вилучені 18.05.2020 під час обшуку за адресою: АДРЕСА_1 ; - отримати висновок портретної експертизи; - отримати висновок криміналістичної експертизи відео-звуко запису; - з урахуванням зібраних доказів визначитись з остаточною правовою кваліфікацією дій ОСОБА_5 та ОСОБА_6 та у випадку наявності законних підстав вирішити питання щодо повідомлення про зміну раніше повідомленої підозри; - здійснити відкриття матеріалів кримінального провадження та надати стороні захисту достатній строк для ознайомлення з ними; - вчинити процесуальні дії, пов`язані із закінченням досудового розслідування; - здійснити інші слідчі (розшукові) та процесуальні дії, спрямовані на встановлення істини.

Обставинами, що перешкоджали здійснити ці процесуальні дії було те, що досудове розслідування кримінального провадження неможливо закінчити внаслідок особливої складності провадження, великого обсягу проведення слідчих дій та у зв`язку з дією на всій території України карантину відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Прозапобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Зважаючи на це, на думку слідчого, здійснення вказаних слідчих (розшукових) і процесуальних дій під час досудового розслідування має суттєве значення для всебічного, повного та неупередженого дослідження всіх обставин вчиненого ОСОБА_5 та ОСОБА_6 кримінального правопорушення й об`єктивного судового розгляду, дотримання основних засад кримінального провадження, зокрема верховенства права, законності, презумпції невинуватості та забезпечення доведеності вини тощо.

А тому слідчий звернувся до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке просить задоволити.

До судового засідання від слідчого та прокурора надійшли заяви про розгляд клопотання у їх відсутності, клопотання підтримують та просять задоволити. Інші учасники справи проти продовження строку досудового засідання не заперечили, про що подали відповідні письмові заяви, які долучено до матеріалів справи.

Дослідивши матеріали клопотання, приходжу до висновку, що є підстави для продовження строку досудового розслідування, виходячи з наступного.

Слідчим суддею встановлено, що Другим слідчим відділом слідчого управління Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Львові, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 62019140000000574 від 14.06.2019 за підозрою ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України та за підозрою ОСОБА_6 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України. Зокрема, ОСОБА_5 , головний державний інспектор відділу митного оформлення №2 митного поста «Прикарпаття» Галицької митниці Держмитслужби України, підозрюється в одержанні за попередньою змовою групою осіб з брокером ТОВ «Брок-Сервіс-Логістик» ОСОБА_6 неправомірної вигоди від ОСОБА_7 за безперешкодне митне оформлення товару останнього. ОСОБА_6 підозрюється в пособництві в одержанні за попередньою змовою групою осіб неправомірної вигоди від ОСОБА_7 за безперешкодне митне оформлення товару останнього.

19.05.2020 ОСОБА_5 повідомлено про підозру за ознаками ч. 3 ст.368 КК України. Цього ж дня, тобто 19.05.2020 ОСОБА_6 повідомлено про підозру за ознаками ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України.

Згідно п. 3 ч. 4 ст. 219 КПК України строк досудового розслідування може бути продовжений у порядку, передбаченомупараграфом 4глави 24 цього Кодексу. При цьому загальний строк досудового розслідування не може перевищувати: дванадцяти місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Злочин, передбачений ч. 3 ст. 368 КК України, у відповідності до ст. 12 КК України відноситься до категорії тяжких злочинів, оскільки санкція статті за його скоєння передбачає основне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років.

Відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 294 КПК України якщо з дня повідомлення особі про підозру у вчиненні злочину досудове розслідування (досудове слідство) неможливо закінчити у строк, зазначений упункті 4частини третьої статті 219 цього Кодексу, такий строк може бути продовжений у межах строків, встановленихпунктами 2і3частини четвертої статті 219 цього Кодексу: до шести місяців - слідчим суддею за клопотанням слідчого, погодженим з керівником регіональної прокуратури або його першим заступником чи заступником, заступниками Генерального прокурора.

Згідно з ч. 1 ст. 295-1 КПК України у випадках, передбаченихст. 294 цього Кодексу, продовження строку досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за відповідним клопотанням прокурора або слідчого.

Частиною 5 цієї ж статті передбачено, що крім підстав, передбачених частиною четвертою цієї статті, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про продовження строку досудового розслідування після повідомлення особі про підозру, якщо слідчий не доведе, що додатковий строк необхідний для отримання доказів, які можуть бути використані під час судового розгляду, або для проведення чи завершення проведення експертизи, за умови що ці дії не могли бути здійснені чи завершені раніше з обєктивних причин, а також якщо досліджені під час вирішення цього питання обставини свідчать про відсутність достатніх підстав вважати, що сталася подія кримінального правопорушення, яка дала підстави для повідомлення про підозру, та/або підозрюваний причетний до цієї події кримінального правопорушення.

Як вбачається з матеріалів клопотання, у межах кримінального провадження необхідно провести ряд слідчих та процесуальних дій, проведення яких у строк, що передбачений законом, не є можливим. Виконання вказаних слідчих та процесуальних дій, у зв`язку зі складністю даного кримінального провадження потребує додаткового часу.

З урахуванням наведеного, вважаю, що для здійснення зазначених слідчих дій, доцільним є продовження строку досудового розслідування ще на два місяці, оскільки на даний час є очевидним той факт, що провести такі слідчі дії у раніше визначений строк неможливо, внаслідок складності провадження та тяжкості кримінального правопорушення, а тому клопотання слідчого підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст.219,294,295-1 КПК України, слідчий суддя,

постановив :

Клопотання - задовольнити.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні № 62019140000000574 від 14.06.2019 за підозрою ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України та за підозрою ОСОБА_6 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України до шести місяців, тобто до 19.11.2020 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудЛичаківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення11.09.2020
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу91544079
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічних послуг Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою

Судовий реєстр по справі —463/3791/20

Ухвала від 09.11.2020

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Шеремета Г. І.

Ухвала від 11.09.2020

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Шеремета Г. І.

Ухвала від 11.09.2020

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Шеремета Г. І.

Ухвала від 11.09.2020

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Шеремета Г. І.

Ухвала від 04.05.2020

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Шеремета Г. І.

Ухвала від 04.05.2020

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Шеремета Г. І.

Ухвала від 04.05.2020

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Шеремета Г. І.

Ухвала від 04.05.2020

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Шеремета Г. І.

Ухвала від 04.05.2020

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Шеремета Г. І.

Ухвала від 04.05.2020

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Шеремета Г. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні