Ухвала
від 14.09.2020 по справі 183/5001/20
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 183/5001/20

№ 2-о/183/187/20

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

14 вересня 2020 року Суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області Сорока О.В., розглянувши цивільну справу за заявою ОСОБА_1 в інтересах особи, яка перебуває на обліку у лікаря - психіатра та в лікувальному закладі - ОСОБА_2 , зацікавлена особа - орган опіки та піклування Новомосковської міської ради Дніпропетровської області про визнання громадянина недієздатним і про встановлення над ним опіки, -

в с т а н о в и в:

Заявник ОСОБА_1 в інтересах особи, яка перебуває на обліку у лікаря - психіатра та в лікувальному закладі - ОСОБА_2 звернулася до Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області з заявою про визнання особи недієздатною та про встановлення над ним опіки.

Відповідно до ч. 1 ст. 295 ЦПК України справа підсудна Новомосковському міськрайонному суду Дніпропетровської області за місцем проживання особи щодо якої звертається заявник про визнання її недієздатною.

Заява подана з дотриманням вимог статті 297 ЦПК України.

Відповідно до п. 1 ч.2 ст. 293 ЦПК України в порядку окремого провадження суд розглядає справи про визнання фізичної особи недієздатною.

Частиною 3 ст. 294 ЦПК України встановлено, що справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Відповідно ч. 3 ст. 296 ЦПК України заяву про визнання фізичної особи недієздатною може бути подано членами її сім`ї, близькими родичами, незалежно від їх спільного проживання.

Підстави для залишення заяви без руху, повернення чи відмови у відкритті провадження, відсутні.

Викладене свідчить, що заяву про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки, можливо прийняти до розгляду та відкрити провадження, призначивши судове засідання в порядку окремого провадження.

Керуючись ст. ст.187,260,295,296,297 ЦПК України, -

у х в а л и в:

Прийняти заяву ОСОБА_1 в інтересах особи, яка перебуває на обліку у лікаря - психіатра та в лікувальному закладі - ОСОБА_2 , зацікавлена особа - орган опіки та піклування Новомосковської міської ради Дніпропетровської області про визнання громадянина недієздатним і про встановлення над ним опіки - до розгляду.

Відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 в інтересах особи, яка перебуває на обліку у лікаря - психіатра та в лікувальному закладі - ОСОБА_2 , зацікавлена особа - орган опіки та піклування Новомосковської міської ради Дніпропетровської області про визнання громадянина недієздатним і про встановлення над ним опіки.

Призначити судове засідання на 16 вересня 2020 року о 11 год. 00 хв, в приміщенні Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

Розгляд справи згідно ст. 293 ЦПК України проводити судом у складі одного судді і двох присяжних.

Відповідно до п. 1 ст. 299 ЦПК України справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, та представника органу опіки та піклування. З урахуванням стану здоров`я особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з психіатричного чи іншого лікувального закладу, в якому перебуває така особа.

В судове засідання викликати учасників процесу та направити їм копію ухвали про відкриття провадження.

Направити заінтересованій особі копію заяви про визнання фізичної особи недієздатною та призначення їй опікуна із доданими до заяви документами.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: inbox @ nm.dp.court.gov.ua.

Ухвала може бути оскаржена у зв`язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення, шляхом подачі апеляційної скарги.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: О. В. Сорока

Дата ухвалення рішення14.09.2020
Оприлюднено17.09.2020
Номер документу91570283
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення над ним опіки

Судовий реєстр по справі —183/5001/20

Рішення від 17.05.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Сорока О. В.

Ухвала від 26.01.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Сорока О. В.

Ухвала від 26.01.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Сорока О. В.

Ухвала від 09.01.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Сорока О. В.

Рішення від 24.03.2021

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Сорока О. В.

Ухвала від 16.09.2020

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Сорока О. В.

Ухвала від 14.09.2020

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Сорока О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні