Ухвала
від 16.09.2020 по справі 307/2524/18
ТЯЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 307/2524/18

Провадження № 2/307/69/20

У Х В А Л А

16 вересня 2020 року Тячівський районний суд Закарпатської області в особі головуючого

судді Гримут В.І.

при секретарі Ком`яті Н.А.

розглянувши у підготовчому засіданні, в залі суду, в місті Тячів, цивільну справу за позовом публічного акціонерного товариства Дельта Банк до ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , третя особа приватний нотаріус Тячівського міського нотаріального округу Стойка Надія Михайлівна про визнання недійсним договору іпотеки ,

В С Т А Н О В И В:

ПАТ Дельта Банк звернулося в суд з вищевказаним позовом.

Представник позивача заявив клопотання про витребування належним чином посвідченої копії договору іпотеки від 20.09.2016 року укладеного між ОСОБА_1 та ОСОБА_3 , та про проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Сторони у судове засідання не з`явилися, хоча про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Вивчивши заявлені клопотання суд вважає, що вони підлягаютьє задоволенню з наступних підстав.

Статтею 84 ч.ч. 1 та 3 ЦПК України визначено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Відповідно до вимог ст. 84 ч.ч. 6, 7 та 8 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлений строк, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

За таких обставин суд вважає за доцільне витребувати із Закарпатського обласного державного нотаріального архіву належним чином посвідчену копію договору іпотеки від 20.09.2016 року, посвідченого приватним нотаріусом Тячівського міського нотаріального округу Н.М.Стойка, яка припинила свою нотаріальну діяльність.

Відповідно до ст. 212 ч. ч. 2 та 6 ЦПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду визначеному судом.

З метою забезпечення своєчасного розгляду цивільної справи та необхідності вжиття заходів для забезпечення оперативності судового провадження суд вважає за необхідне провести судове засідання в режимі відеоконференції.

Тому, керуючись ст.ст. 84, 212, 258, 260 ЦПК України суд,

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника ПАТ Дельта Банк задовольнити.

Зобов`язати керівника Закарпатського обласного державного нотаріального архіву

надати суду належним чином посвідчену копію договору іпотеки від 20.09.2016 року, укладеного між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , посвідченого приватним нотаріусом Тячівського нотаріального округу Н.М. Стойка за реєстровим номером № 3362.

Провести судове засідання, призначене на 10.30 год. 26 листопада 2020 року в режимі відеоконференції.

Доручити проведення відеоконференції Господарському суду м. Києва (01030, м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 44-в).

Особами, які братимуть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, є представники ТОВ Фінансова компанія ДНІПРОФІНАНСГРУП та ПАТ Дельта Банк .

Відповідно до ст. 212 ч. 8 ЦПК України копію ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду надісилати до Господарського суду м. Києва, який зобов`язаний організувати її виконання, та представникам ТОВ Фінансова компанія ДНІПРОФІНАНСГРУП і ПАТ Дельта Банк .

На ухвалу суду може бути подана апеляційна скарга до Закарпатського апеляційного суду через Тячівський районний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення, а учасником справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційну скаргу не було подано у строк, встановлений ст. 354 ЦПК України. У разі подання апеляційної скарги ухвала суду набирає законної сили після розгляду справи судом апеляційної інстанції.

Головуючий В.І. Гримут

СудТячівський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення16.09.2020
Оприлюднено17.09.2020
Номер документу91578317
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —307/2524/18

Ухвала від 03.06.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Мацунич М. В.

Ухвала від 21.05.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Мацунич М. В.

Ухвала від 16.05.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Мацунич М. В.

Рішення від 20.03.2024

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Ніточко В. В.

Рішення від 20.03.2024

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Ніточко В. В.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Ніточко В. В.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Ніточко В. В.

Ухвала від 27.04.2023

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Гримут В. І.

Ухвала від 01.12.2021

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Гримут В. І.

Ухвала від 16.09.2020

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Гримут В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні