Ухвала
від 17.09.2020 по справі 404/4089/20
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/4089/20

Номер провадження 2/404/1083/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відкриття провадження у справі за правилами

спрощеного позовного провадження з викликом сторін

17 вересня 2020 року м. Кропивницький

Суддя Кіровського районного суду м. Кіровограда - Іванова Н.Ю., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Комунального некомерційного підприємства Клінічна дитяча міська поліклініка Міської ради міста Кропивницького (місцезнаходження: м. Кропивницький, вул. Шевченка, буд. 36) про поновлення на посаді та стягнення середньомісячної заробітної плати, суд, -

В С Т А Н О В И В :

У липні 2020 року позивач, ОСОБА_1 , звернулась до суду з позовною заявою до Комунального некомерційного підприємства Клінічна дитяча міська поліклініка Міської ради міста Кропивницького про поновлення на посаді та стягнення середньомісячної заробітної плати, просила: визнати незаконним та скасувати наказ Комунального некомерційного підприємства Клінічна дитяча міська поліклініка Міської ради міста Кропивницького № 689 від 15 червня 2020 року про звільнення ОСОБА_1 ; поновити ОСОБА_1 на посаді молодшої медичної сестри (санітарки-прибиральниці) отоларингологічного відділення Комунального некомерційного підприємства Клінічна дитяча міська поліклініка Міської ради міста Кропивницького з 30 березня 2020 року; стягнути з Комунального некомерційного підприємства Клінічна дитяча міська поліклініка Міської ради міста Кропивницького (код ЄДРПОУ 03073778, місцезнаходження: 25006, Кіровоградська область, місто Кропивницький, вулиця Шевченка, будинок 36) на користь ОСОБА_1 середній заробіток за весь період затримки по день фактичного розрахунку, що на сьогодні складає 12 300 грн.; стягнути з Комунального некомерційного підприємства Клінічна дитяча міська поліклініка Міської ради міста Кропивницького судові витрати.

Ухвалою судді Кіровського районного суду м. Кіровограда від 16 липня 2020 року позовну заяву ОСОБА_1 залишено без руху та надано строк для усунення недоліків позовної заяви.

На виконання вимог ухвали судді Кіровського районного суду міста Кіровограда від 16 липня 2020 року позивачем подано до суду позовну заяву в новій редакції, квитанцію про сплату судового збору, клопотання про витребування доказів.

Позивачем усунуто недоліки, позовна заява відповідає вимогам статей 175, 177 Цивільного процесуального кодексу України.

Відтак, підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження, що визначені статтями 185, 186 Цивільного процесуального кодексу України, відсутні.

За правилами встановленими у частині першій статті 274 Цивільного процесуального кодексу України, у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: 1) малозначні справи; 2) що виникають з трудових відносин; 3) про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд.

У відповідності до частини четвертої статті 19 Цивільного процесуального кодексу України спрощене позовне провадження призначене для розгляду: 1) малозначних справ; 2) справ, що виникають з трудових відносин; 3) справ про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд; 4) справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Обмеження щодо неможливості розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, встановлені частиною четвертою статті 274 Цивільного процесуального кодексу України, відсутні.

Враховуючи положення частин першої, другої, третьої та четвертої статті 274, частини першої статті 277, частини п`ятої статті 279 Цивільного процесуального кодексу України вважаю за можливе розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження та з власної ініціативи розгляд справи провести в судовому засіданні з викликом сторін.

Також, позивачем подано клопотання про витребування доказів, відповідно якого вона просила витребувати у відповідача наказ № 689 від 15 червня 2020 року про її звільнення.

Відповідно до частини першої статті 84 Цивільного процесуального кодексу України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно з положеннями ч. 7 ст. 81 ЦПК України суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом. У цій справі з метою встановлення фактичних обставин, а також прийняття правильного рішення, з урахуванням вищезазначених положень ЦПК України, суд вважає за необхідне витребувати у відповідача довідку про середній заробіток ОСОБА_1 визначений, згідно з Порядком обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 лютого 1995 року № 100, з відображенням заробітної плати за останні два календарних місяці роботи, що передували звільненню, а також обчисленої середньоденної заробітної плати згідно з цим Порядком, належним чином завірену копію трудової книжки ОСОБА_1 ; інші документи, що стосуються звільнення ОСОБА_1 і виплати їй грошових коштів при звільненні.

Враховуючи вищевикладені цивільно-процесуальні норми, вважаю за необхідне клопотання про витребування доказів задовольнити та з метою з`ясування обставин справи витребувати необхідні докази.

Керуючись ст.ст. 19, 83, 84, 175-177, 187, 190, 260, 261, 274, 277, 279 Цивільного процесуального кодексу України, суддя, -

У Х В А Л И В :

Відкрити провадження у цивільній справі № 404/4089/20, номер провадження 2/404/1083/20 за позовною заявою ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства Клінічна дитяча міська поліклініка Міської ради міста Кропивницького про поновлення на посаді та стягнення середньомісячної заробітної плати.

Призначити розгляд справи за правилами спрощеного провадження в судовому засіданні з викликом сторін на 05 листопада 2020 року о 09 год. 15 хв. в приміщенні Кіровського районного суду м. Кіровограда, зал № 16.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинний відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України, у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов, форма і зміст якого повинна відповідати вимогам ст. 194 ЦПК України.

Роз`яснити сторонам, що позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Згідно ст. 180 ЦПК України, встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, що дозволить іншим учасникам справи отримати заперечення завчасно до початку розгляду справи по суті. У запереченні відповідач викладає свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення. Заперечення підписується відповідачем або його представником. До заперечення застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п`ятою статті 178 цього Кодексу.

Не пізніше п`ятиденного строку з дня вручення даної ухвали відповідач має право подати заяву із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження. У разі неподання у встановлений судом строк яких, відповідач має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк з поважних причин (ч. 4, 5 ст. 277 ЦПК України).

Витребувати у Комунального некомерційного підприємства Клінічна дитяча міська поліклініка Міської ради міста Кропивницького:

- належним чином завірений наказ про звільнення ОСОБА_1 ,

- довідку про середній заробіток ОСОБА_1 визначений, згідно з Порядком обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 лютого 1995 року № 100, з відображенням заробітної плати за останні два календарних місяці роботи, що передували звільненню, а також обчисленої середньоденної заробітної плати згідно з цим Порядком,

- належним чином завірену копію трудової книжки ОСОБА_1

- інші документи, що стосуються звільнення ОСОБА_1 і виплати їй грошових коштів при звільненні.

Витребувані докази надати суду в строк до 22 жовтня 2020 року.

Роз`яснити вимоги частини шостої статті 84 Цивільного процесуального кодексу України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Роз`яснити, що у відповідності до частин сьомої, восьмої статті 84 Цивільного процесуального кодексу України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази (частина дев`ята статті 84 Цивільного процесуального кодексу України).

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається http://kr.kr.court.gov.ua.

Копію ухвали надіслати сторонам.

Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі відповідачу надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда Н. Ю. Іванова

СудКіровський районний суд м.Кіровограда
Дата ухвалення рішення17.09.2020
Оприлюднено18.09.2020
Номер документу91598068
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —404/4089/20

Рішення від 22.03.2021

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Іванова Н. Ю.

Рішення від 22.03.2021

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Іванова Н. Ю.

Ухвала від 17.09.2020

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Іванова Н. Ю.

Ухвала від 16.07.2020

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Іванова Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні