Ухвала
від 14.09.2020 по справі 604/1250/18
ПІДВОЛОЧИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 604/1250/18

Провадження № 2/604/30/19

У х в а л а

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 вересня 2020 року Підволочиський районний суд Тернопільської області

в складі: головуючого судді Сташківа Н.Б.

за участі

секретаря судового засідання Гамана В.Т.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Підволочиськ заяву представника позивача Товариства з обмеженою відповідальністю Софія Агро Ком Вароди Павла Борисовича про скасування заходів забезпечення позову, -

в с т а н о в и в :

Представника позивача Товариства з обмеженою відповідальністю Софія Агро Ком Варода П.Б. звернувся до суду із заявою про скасування заходів забезпечення позову встановлених ухвалою Підволочиського районного суду від 25 вересня 2019 року шляхом заборони ОСОБА_1 чи будь-яким іншим фізичним особам чинити перешкоди в користуванні ОСОБА_2 орендованого майна, пошкоджувати та знищувати орендоване ним майно, забезпечити безперешкодний допуск ОСОБА_2 для можливості належного утримання свійських тварин в АДРЕСА_1 , до вирішення справи по суті. Разом із тим, рішенням Підволочиського районного суду Тернопільської області від 09 жовтня 2019 року, яке залишено без змін постановою Тернопільського апеляційного суду від 02 липня 2020 року, відмовлено у задоволенні позову Товариства з обмеженою відповідальністю Софія Агро Ком до ОСОБА_3 та ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Тернопільського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області, про визнання недійсним договору оренди, усунення перешкод в користуванні власністю. Посилаючись на вимоги ст.. 158 ЦПК України, просить скасувати вжиті ухвалою Підволочиського районного суду від 25 вересня 2019 року заходи забезпечення позову.

Учасники справи в судове засідання не з`явилися, про час та місце розгляду заяви були повідомлені у встановленому законом порядку, причин неявки суду не повідомили. До судового засідання представник позивача подав заяву про розгляд питання про скасування заходів забезпечення позову у його відсутності.

Відповідно до ч. 2 ст.247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень ЦПК України розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

У зв`язку з неявкою учасників справи в судове засідання, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Оглянувши матеріали заяви, додані до неї письмові документи та матеріали цивільної справи №2/604/30/19, суд вважає, що заяву слід задоволити з огляду на наступне:

Ухвалою Підволочиського районного суду Тернопільської області від 25 вересня 2019 року заяву ОСОБА_2 (адреса проживання: АДРЕСА_2 ) про вжиття заходів щодо забезпечення позову шляхом заборони вчиняти певні дії - задоволено частково.

Заборонено ОСОБА_1 ( АДРЕСА_3 , ідентифікаційний код - НОМЕР_1 ) ТзОВ Софія Агро Ком (код ЄДРПОУ 30925493; юридична адреса: с. Підгородне, вул. Наливайка, 8, Тернопільського району, Тернопільської області ) чи будь-яким іншим фізичним особам чинити перешкоди в користуванні ОСОБА_2 орендованого майна, пошкоджувати та знищувати орендоване ним майно. Забезпечити безперешкодний допуск ОСОБА_2 для можливості належного утримання свійських тварин в АДРЕСА_1 , до вирішення справи за позовом ТОВ Софія Агро Ком (код ЄДРПОУ 30925493; юридична адреса: с. Підгородне, вул. Наливайка, 8, Тернопільського району, Тернопільської області) до ОСОБА_3 (РНОКПП НОМЕР_2 , адреса проживання: АДРЕСА_4 ), ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_3 , адреса проживання: АДРЕСА_5 ), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, - Тернопільський міський відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області (код ЄДРПОУ 40330167, юридична адреса: м. Тернопіль, вул. Кн. Острозького, 14, м. Тернопіль, Тернопільська область) про визнання недійсним договору оренди та зобов`язання усунути перешкоди у користування власністю по суті. В задоволенні решти вимог відмовлено.

Рішенням Підволочиського районного суду Тернопільської області від 09 жовтня 2019 року, яке залишено без змін постановою Тернопільського апеляційного суду від 02 липня 2020 року, відмовлено у задоволенні позову Товариства з обмеженою відповідальністю Софія Агро Ком до ОСОБА_3 та ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Тернопільського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області, про визнання недійсним договору оренди, усунення перешкод в користуванні власністю.

У відповідності до ч.1ст.158 ЦПК України, суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Відповідно до ч.4ст.158 ЦПК України за результатами розгляду клопотання про скасування заходів забезпечення позову, вжитих судом, постановляється ухвала.

В п.10 Постанови Верховного Суду України № 9 від 22.12.2006 року Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову зазначено, що заходи забезпечення позову мають тимчасовий характер і діють до виконання рішення суду, яким закінчується розгляд справи по суті. Зважаючи на це, суд при задоволенні позову не вправі скасовувати вжиті заходи до виконання рішення або зміни способу його виконання, за винятком випадків, коли потреба в забезпеченні позову з тих чи інших причин відпала або змінились обставини, що зумовили його застосування .

Зважаючи на вищенаведене та з врахуванням того, що рішенням Підволочиського районного суду від 09 жовтня 2019 року, яке залишено без змін постановою Тернопільського апеляційного суду від 02 липня 2020 року, відмовлено у задоволенні позову Товариства з обмеженою відповідальністю Софія Агро Ком до ОСОБА_3 та ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Тернопільського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області, про визнання недійсним договору оренди, усунення перешкод в користуванні власністю, котре набрало законної сили, приходить до висновку, що підстав для подальшого вжиття заходів забезпечення вказаного позову немає, у зв`язку із чим заяву слід задоволити та скасувати заходи забезпечення позову, вжиті ухвалою суду від 25 вересня 2019 року.

Керуючисьст.158 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву представника позивача Товариства з обмеженою відповідальністю Софія Агро Ком Вароди Павла Борисовича про скасування заходів забезпечення позову - задоволити.

Скасувати заходи забезпечення позову, встановлені ухвалою Підволочиського районного суду Тернопільської області від 25 вересня 2019 року у справі за позовом ТОВ Софія Агро Ком (код ЄДРПОУ 30925493; юридична адреса: с. Підгородне, вул. Наливайка, 8, Тернопільського району, Тернопільської області) до ОСОБА_3 (РНОКПП НОМЕР_2 , адреса проживання: АДРЕСА_4 ), ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_3 , адреса проживання: АДРЕСА_5 ), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, - Тернопільський міський відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області (код ЄДРПОУ 40330167, юридична адреса: м. Тернопіль, вул. Кн. Острозького, 14, м. Тернопіль, Тернопільська область) про визнання недійсним договору оренди та зобов`язання усунути перешкоди у користування власністю.

У відповідності до положень ч.11 ст.158 ЦПК України примірник ухвали про скасування заходів забезпечення позову невідкладно після набрання такою ухвалою законної сили надсилається заявнику, всім особам, яких стосуються заходи забезпечення позову і яких суд може ідентифікувати, а також державним та іншим органам, які повинні були та (або) виконували ухвалу про забезпечення позову, для здійснення ними відповідних дій щодо скасування заходів забезпечення позову.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена до Тернопільського апеляційного суду в порядок та строки, передбачені ст.ст.354,355 ЦПК України, п.15.5 Перехідних положень ЦПК України.

Суддя - підпис

Згідно з оригіналом:

Суддя Підволочиського районного суду

Тернопільської області Сташків Н.Б.

Дата ухвалення рішення14.09.2020
Оприлюднено18.09.2020
Номер документу91616069
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування заходів забезпечення позову

Судовий реєстр по справі —604/1250/18

Ухвала від 14.09.2020

Цивільне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

Постанова від 02.07.2020

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Щавурська Н. Б.

Ухвала від 27.03.2020

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Щавурська Н. Б.

Ухвала від 17.02.2020

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Щавурська Н. Б.

Ухвала від 31.01.2020

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Щавурська Н. Б.

Ухвала від 24.01.2020

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Щавурська Н. Б.

Рішення від 09.10.2019

Цивільне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

Ухвала від 03.10.2019

Цивільне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

Рішення від 09.10.2019

Цивільне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

Ухвала від 03.04.2019

Цивільне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні