Ухвала
від 18.09.2020 по справі 821/609/14
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

18 вересня 2020 р. м. ХерсонСправа № 821/609/14

Херсонський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Хом`якової В.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області про заміну сторони у виконавчому листі в адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні до Товариства з обмеженою відповідальністю "Синта" про стягнення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування,

встановив:

Постановою Херсонського окружного адміністративного суду від 18.03.2014 адміністративний позов задоволено, стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "Синта" (код ЄДРПОУ 30424122) на користь Управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування за травень 2013 року в сумі 151,18 грн. (сто п`ятдесят одна гривня 18 коп.).

29.04.2014 судом видано відповідний виконавчий лист №821/609/14.

10.09.2020 до Херсонського окружного адміністративного суду надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області про заміну сторони у виконавчому листі з "Управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні" на "Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області" в адміністративній справі №821/609/14.

Заява мотивована тим, що заборгованість ТОВ "Синта" обліковується та контролюється Головним управлінням Пенсійного фонду України в Херсонській області, утвореним внаслідок проведеної реорганізації стягувача згідно постанов Кабінету Міністрів України від 21.12.2016 р. № 988 та від 08.11.2017 р. № 821 "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України". Просить розглянути дану заяву без участі представника заявника.

Протоколом повторного автоматизованого розподілу судової справи матеріали заяви про заміну сторони у виконавчому листі передано на розгляд судді Хом`яковій В.В.

Так, відповідно до ч.2 ст. 379 КАС України, суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

З огляду на викладене, суд вважає за можливе розглянути заяву ГУ ПФУ в Херсонській області в письмовому провадженні.

Розглянувши заяву, оцінивши додані до заяви докази, суд приходить до висновку про наявність підстав для її задоволення, виходячи з наступного.

Згідно Переліку територіальних органів Пенсійного фонду України, які утворюються шляхом злиття, відображеному в Додатку до постанови КМУ від 27.07.2011 р. № 803 "Про утворення територіальних органів Пенсійного фонду України" управління Пенсійного фонду України в Дніпровському, Комсомольському, Суворовському районах м. Херсона реорганізовані в Управління Пенсійного фонду України в м. Херсоні. В свою чергу, відповідно до Додатку 1 до постанови КМУ від 21.12.2016 р. № 988 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" управління Пенсійного фонду України в м.Херсоні та управління Пенсійного фонду України в Білозерському районі реорганізовані шляхом злиття в Херсонське об`єднане управління Пенсійного фонду України Херсонської області.

Згідно Додатку 2 до постанови КМУ від 08.11.2017 р. № 821 "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України" Херсонське, Бериславське, Генічеське, Каховське, Олешківське, Скадовське об`єднані управління Пенсійного фонду України та управління Пенсійного фонду України в м. Нова Каховка реорганізовані шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області.

Таким чином, ГУ ПФУ в Херсонській області є правонаступником УПФУ в м. Херсоні, а тому обліковує та контролює заборгованість ТОВ "Синта".

Частиною 1 статті 379 КАС України передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження (ч.4 ст. 379 КАС України).

З огляду на вказані обставини, суд вважає за необхідне задовольнити заяву про заміну стягувача у виконавчому листі.

Керуючись ст.ст.241, 248, 379 КАС України, суд -

ухвалив:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області про заміну стягувача у виконавчому листі задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому листі від 29.04.2014 №821/609/14, з Управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку, шляхом подання апеляційної скарги до П`ятого апеляційного адміністративного суду в 15-денний строк з дня її проголошення, при цьому, відповідно до пп.15.5 п.15 розділу VII "Перехідні положення" КАС України, до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються через суд першої інстанції, який ухвалив відповідну ухвалу. Якщо ухвалу було постановлено поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, строк на апеляційне оскарження обчислюється з дня складання повного тексту ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення (підписання) суддею.

Ухвалу підписано 18.09.2020.

Суддя В.В. Хом`якова

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.09.2020
Оприлюднено21.09.2020
Номер документу91634906
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —821/609/14

Ухвала від 18.09.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Ухвала від 26.08.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Морська Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні