Ухвала
від 24.09.2020 по справі 909/704/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 909/704/20

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

24.09.2020 м. Івано-Франківськ Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Ткаченко І. В., розглянувши матеріали за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Спецтехніка-Сервіс" про стягнення з приватного підприємства "Інтеренергоінвест" 48 433 грн 17 коп. за договором про надання послуг,

в с т а н о в и в:

в провадженні Господарського суду Івано-Франківської області перебуває справа за позовом ТОВ "Спецтехніка-Сервіс" про стягнення з ПП "Інтеренергоінвест" заборгованості за договором від 01 листопада 2019 р. № 01/02 в розмірі 48 433 грн 17 коп., з яких 32 400 грн - основний борг, 9 720 грн - штраф, 5 086 грн 15 коп. - пеня, 741 грн 02 коп. - 3 % річних та 486 грн - інфляційні втрати.

Відповідно до ухвали від 13 серпня 2020 р. розгляд даної справи здійснюється в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

В ухвалі про відкриття провадження у справі суд також встановив сторонам строки на подання заяв по суті справи, а також - доказів щодо розміру, понесених судових витрат.

21 вересня 2020 р., на електронну пошту суду надійшла заява позивача про участь у судовому засіданні у цій справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Як визначено в частинах 1, 2 ст. 197 ГПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Водночас в ст. 252 ГПК України визначені особливості розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження.

Так, згідно з частинами 1 - 3, 5, 8 ст. 252 ГПК України, розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження здійснюється судом за правилами, встановленими цим Кодексом для розгляду справи в порядку загального позовного провадження, з особливостями, визначеними у цій главі. Розгляд справи по суті в порядку спрощеного провадження починається з відкриття першого судового засідання або через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі, якщо судове засідання не проводиться. Якщо для розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження відповідно до цього Кодексу судове засідання не проводиться, процесуальні дії, строк вчинення яких відповідно до цього Кодексу обмежений першим судовим засіданням у справі, можуть вчинятися протягом тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі. Суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

За змістом ч. 8 ст. 252 ГПК України, при розгляді справи у порядку спрощеного провадження без повідомлення учасників справи суд досліджує докази і письмові пояснення, викладені у заявах по суті справи.

Враховуючи, що розгляд даної справи здійснюється в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін, тобто судове засідання у цій справі не проводиться, підстави для задоволення заяви позивача про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції відсутні.

Керуючись статтями 12, 234, 235, 251, 252 ГПК України, суд

у х в а л и в:

у задоволенні заяви позивача про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції - відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Суддя І. В. Ткаченко

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення24.09.2020
Оприлюднено25.09.2020
Номер документу91746673
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —909/704/20

Рішення від 06.11.2020

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Рішення від 29.10.2020

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 24.09.2020

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 13.08.2020

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні