Ухвала
від 24.09.2020 по справі 930/2247/20
НЕМИРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 930/2247/20

Провадження №2-о/930/144/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

24.09.2020 року м. Немирів

Суддя Немирівського районного суду Вінницької області Царапора О.П. перевіривши відповідність вимогам ст.ст. 19 , 27-30 , 175 , 177 ЦПК України заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа Юрковецька сільська рада про встановлення факту проживання однією сім`єю, встановлення факту прийняття спадщини,

В С Т А Н О В И В:

23.09.2020 року заявник ОСОБА_1 звернулася в Немирівський районний суд Вінницької області з заявою про встановлення факту проживання однією сім`єю, встановлення факту прийняття спадщини.

Заява відповідає вимогам цивільного процесуального законодавства щодо форми та змісту.

Підстав для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження не встановлено. Заява підсудна Немирівському районному суду Вінницької області та підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Заява підлягає розгляду за правилами окремого провадження.

Частиною 7ст. 19 ЦПК України передбачено, що окреме провадження призначене для розгляду справ про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав та інтересів особи або створення умов для здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Відповідно до вимог ч.3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

На підставі викладеного, керуючисьст.ст. 19, 187, 294, 315-318ЦПК України , суддя

П О С Т А Н О В И В :

Прийняти заяву до розгляду та відкрити окреме провадження в цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Юрковецька сільська рада про встановлення факту проживання однією сім`єю, встановлення факту прийняття спадщини.

Розгляд справи провести в порядку окремого провадження.

Судове засідання призначити на 03.11.2020 року о 10-30 годині в приміщенні Немирівського районного суду Вінницької області вул. Шевченка,27 м. Немирів.

В судове засідання викликати учасників справи.

Копію ухвали про прийняття до розгляду та відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи. Одночасно, з копією ухвали про відкриття провадження та призначення справи до судового розгляду надіслати заінтересованим особам копію заяви з копіями доданих до неї документів та запропонувати заінтересованим особам протягом п"ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати письмові пояснення щодо заяви.

Заявнику та (або) його представнику необхідно надати суду в судове засідання:

- оригінали документів, які підтверджують викладені в заяві обставини (для огляду суду);

- усі наявні докази в підтвердження заявлених вимог та власної правової позиції.

Виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обгрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причини, що не залежали від неї.

У разі неможливості подати докази самостійно, клопотання про витребування доказів судом подається згідно вимог ч.2 ст.84 ЦПК України .

Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обгрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причини, що не залежали від неї.

Інформація щодо розгляду справи може бути отримана учасниками судового процесу на інформаційному веб порталі https://court.gov.ua/fair/.

Ухвала може бути оскаржена в частині недотримання правил підсудності до апеляційного суду Вінницької області через Немирівський районний суд Вінницької області шляхом подання апеляційної скарги в 15-денний строк з дня отримання копії ухвали, в іншій частині оскарженню не підлягає.

Суддя: О.П.Царапора

Дата ухвалення рішення24.09.2020
Оприлюднено25.09.2020
Номер документу91761718
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —930/2247/20

Рішення від 09.12.2020

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

Рішення від 09.12.2020

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

Ухвала від 24.09.2020

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні