Постанова
від 20.07.2007 по справі 2-а-219/07
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УКРАЇНА

Справа № 2-а - 219/ 07

Категорія 45

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 липня2007 року м. Жи томир

Житомирський окружний ад міністративний суд в особі с удді

Ракалов ича В.М.

при секретарі судового зас ідання Шевчук О.М.,

з участю представника пози вача- Тарканій І.Д.,

розглянувши у судовому за сіданні в м. Житомирі адмініс тративну справу за позовом В ідділення виконавчої дирекц ії Фонду соціального страху вання від нещасних випадків на виробництві та професійн их захворювань у Баранівськ ому районі до Першотравеньс ького державного комунально го підприємства житлового го сподарства про стягнення не доїмки по страховим внескам ,-

ВСТАНОВ ИВ:

Відділення виконавчої дир екції Фонду соціального стр ахування від нещасних випад ків на виробництві та профес ійних захворювань у Баранів ському районі звернулось з вказаним позовом до суду,пос илаючись на те,що відповідач в порушення вимог Закону Укр аїни «Про загальнообов' язк ове державне соціальне стра хування від нещасного випадк у на виробництві та професій ного захворювання, які сприч инили втрату працездатності » при проведенні оплати прац і працівникам перераховува в страхові внески не в повном у обсязі, внаслідок чого стан ом на 01.04. 2007 року утворилас ь недоїмка по сплаті страхов их внесків у розмірі 2027,08 грн . Вказує, що рішенням господ арського суду Житомирської області від 14.11.2006 року бул о стягнуто з відповідача нед оїмку по сплаті страхових вн есків за період з 01.05.2005 року п о 01.11.2005 року в сумі 1366,40 грн . Тому за період з 01.11.2006 по 01.04.2007 ро ку відповідачем утворилась н едоїмка в сумі 660,68 грн. Заз начає, що не проведення відпо відачем розрахунків з Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробн ицтві та професійних захворю вань України негативно відо бражається на реалізації дер жавної політики в сфері соці ального страхування від неща сних випадків на виробництві , та в свою чергу не дає можлив ості в достатньому об' ємі з дійснювати проведення відп овідного відшкодування шкод и особам, які цього потребуют ь.

Відділення виконавчої дир екції Фонду соціального стр ахування від нещасних випад ків на виробництві та профес ійних захворювань у Баранів ському районі просить поз ов задовольнити , стягнути з в ідповідача на його користь н едоїмку по сплаті страхових внесків у розмірі 660,68грн .

У судовому засіданні предс тавник позивача позов підтр имала, представник відповіда ча до суду не з' явився,про ча с та місце розгляду справи повідомлений у передбачено му законом порядку, запереч ення проти позову та доказів , які б спростовували позовні вимоги , суду не надав.

Дослідивши всі матеріали с прави,суд приходить до висно вку, що позов підлягає до задо волення з таких підстав

Дані правовідносини регул юються Законом України «Про загальнообов' язкове держа вне соціальне страхування в ід нещасного випадку на виро бництві та професійного зах ворювання,які спричинили втр ату працездатності» від 23.09.1999 р оку № 11-05 - ХІV.

Як вбачається з матеріалів справи відповідачем станом на 01.04.2007 року утворено нед оїмку по сплаті страхових вн есків у розмірі 660,68 грн., чим порушено вимоги ст. 45 Зак ону України «Про загальнообо в' язкове державне соціальн е страхування від нещасного випадку на виробництві та пр офесійного захворювання,які спричинили втрату працездат ності» Дана заборгованість підтверджується розрахунко вою відомістю про нарахуванн я і перерахування страхових внесків та витрачання кошті в Фонду соціального страхув ання та професійних захворюв ань України за І квартал 2006 рок у,наданою представником пози вача на підтвердження своїх доводів, викладених у позовн ій заяві.

Відповідно до ст.45 Закону України «Про загальнообов ' язкове державне соціальн е страхування від нещасного випаду на виробництві та про фесійного захворювання , які спричинили втрату працездат ності» роботодавець як страх увальник зобов' язаний св оєчасно та повністю нарахову вати і сплачувати в установл еному порядку страхові внес ки до Фонду соціального стра хування.

Першотравенське дер жавне комунальне підприємст во житлового господарства як платник страхових внесків зобов' язаний згідно з в имогами Закону України «Про загальнообов' язкове держ авне соціальне страхування в ід нещасного випадку на виро бництві та професійного захв орювання,які спричинили втра ту працездатності»своєчасн о та повністю сплачувати в у становленому порядку страх ові внески до Фонду соціальн ого страхування.

Відповідно до вимог ст.15 За кону України «Про загальнооб ов' язкове державне соціал ьне страхування від нещасног о випадку на виробництві та п рофесійного захворювання,як і спричинили втрату працезда тності» страхування від неща сного випадку здійснює Фонд соціального страхування від нещасних випадків-некомерці йна самоврядна організація, що діє на підставі статуту.

Відповідно до вимог ст.47 дан ого Закону страхові внески є цільовим загальнообов' яз ковим платежем, який справля ється на всій території Укра їни.

Враховуючи викладене, Жито мирський окружний адміністр ативний суд вважає позовні в имоги обґрунтованими, заявле ними відповідно до вимог чин ного законодавства і такими, що підлягають задоволенню у сумі 660,68грн.недоїмки по сплат і страхових внесків станом н а 01.04.2007 року.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС Ук раїни у справах, в яких позива чем є суб' єкт владних повно важень, а відповідачем - фіз ична чи юридична особа, судов і витрати, здійснені позивач ем, з відповідача не стягують ся.

На підставі викладеного, ві дповідно до Закону України « Про загальнообов' язкове де ржавне соціальне страхуванн я від нещасного випадку на ви робництві та професійного з ахворювання,які спричинили в трату працездатності» від 23.09.1999 року № 11-05 - ХІV, керуючис ь ст. ст. 94, 158- 163, 167, 254 КАС України, Житомирський окружний адмін істративний суд,

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Стягнути з Першотравенськ ого державного комунального підприємства житлового госп одарства на користь відділ ення виконавчої дирекції Фон ду соціального страхування від нещасних випадків на вир обництві та професійних захв орювань у Баранівському рай оні 660,68 грн. недоїмки по спла ті страхових внесків.

Постанова Житомирського о кружного адміністративного суду набирає законної сили в строки, встановлені ст. 254 КАС У країни.

Постанова може бути оскарж ена до Київського апеляційно го адміністративного суду шл яхом подання заяви про апеля ційне оскарження протягом 10 д нів з дня її проголошення і по дання апеляційної скарги про тягом 20 днів після подання зая ви про апеляційне оскарження .

Cуддя В.М.Ракалович

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.07.2007
Оприлюднено12.11.2009
Номер документу917784
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-219/07

Ухвала від 20.09.2016

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Олексієнко М.М.

Ухвала від 17.06.2016

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Богаченко Сергій Іванович

Постанова від 16.12.2009

Адміністративне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Волошин Сергій Олександрович

Ухвала від 19.11.2007

Адміністративне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Гавриленко В.Г.

Ухвала від 23.10.2007

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Кореняк В.К.

Постанова від 28.09.2007

Адміністративне

Володарський районний суд Київської області

Ярмоленко Г.Л.

Постанова від 27.09.2007

Адміністративне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Шиянова Л.О.

Ухвала від 26.06.2007

Адміністративне

Бериславський районний суд Херсонської області

Захарчук В.В.

Постанова від 11.06.2007

Адміністративне

Богунський районний суд м. Житомира

Грибан І.О.

Постанова від 20.07.2007

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Ракалович В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні