Ухвала
від 28.09.2020 по справі 500/2793/20
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

Справа №500/2793/20

28 вересня 2020 рокум. Тернопіль Суддя Тернопільського окружного адміністративного суду Мартиць О.І., розглянувши позовну заяву та додані до неї матеріали Тернопільської обласної організації політичної партії "Громадянська позиція" (місцезнаходження: вул. Майдан Волі, 1, м. Тернопіль, 46001 код ЄДРПОУ 37016189) до Збаразької міської територіальної виборчої комісії Тернопільського району Тернопільської області (місцезнаходження: вул. Незалежності, 8, м. Збараж, Збаразький район, Тернопільська область, 47302 код ЄДРПОУ: 43757917) про скасування постанови та зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

28 вересня 2020 року до Тернопільського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Тернопільської обласної організації політичної партії "Громадянська позиція" до Збаразької міської територіальної виборчої комісії Тернопільського району Тернопільської області про скасування постанови та зобов`язання вчинити певні дії, в якій позивач просить:

- скасувати постанову Збаразької міської територіальної виборчої комісії Тернопільського району, Тернопільської області від 25 вересня 2020 року №10, якою відмовлено в реєстрації всіх кандидатів у депутати Збаразької міської ради Тернопільського району Тернопільської області, включених до виборчих списків (єдиного та територіальних) Тернопільською обласною організацією політичної партії "Громадянська позиція" на перших виборах депутатів Збаразької міської ради Тернопільського району Тернопільської області 25 жовтня 2020 року,

- зобов`язати Збаразьку міську територіальну виборчу комісію Тернопільського району, Тернопільської області зареєструвати всіх кандидатів у депутати Збаразької міської ради Тернопільського району Тернопільської області, включених до виборчих списків (єдиного та територіальних) Тернопільською обласною організацією політичної партії "Громадянська позиція" на перших виборах депутатів Збаразької міської ради Тернопільського району Тернопільської області 25 жовтня 2020 року.

Позовна заява подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність із додержанням вимог статей 160, 161, 171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України).

Дана справа підсудна Тернопільському окружному адміністративному суду та подана у строк встановлений статтею 273 КАС України, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви відповідно до статті 169 КАС України, а також підстав для відмови у відкритті провадження у справі згідно зі статтею 170 КАС України не встановлено.

Відповідно до частини першої статті 273 КАС України право оскаржувати рішення, дії чи бездіяльність виборчих комісій, комісій з референдуму, членів цих комісій мають суб`єкти відповідного виборчого процесу (крім виборчої комісії), а також ініціативна група референдуму, інші суб`єкти ініціювання референдуму.

Суд вирішує адміністративні справи, визначені статтею 273 КАС України, у строк, встановлений частиною одинадцятою цієї статті.

З наведених підстав суд вважає за можливе прийняти дану позовну заяву до розгляду та відкрити спрощене позовне провадження у справі.

У відповідності до частини четвертої статті 9 КАС України суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі, щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи. Згідно частини другої статті 73 КАС України предметом доказування є обставини, які підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне для всебічного, повного та об`єктивного розгляду справи витребувати від Тернопільської обласної організації політичної партії "Громадянська позиція" належним чином засвідчені копії єдиного і територіального виборчих списків кандидатів у депутати від Тернопільської обласної організації політичної партії "Громадянська позиція" затверджених відповідно до рішення конференції Тернопільської обласної організації політичної партії "Громадянська позиція" від 20.09.2020.

Керуючись статтями 171, 248, 257, 273 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін з урахуванням вимог статті 273 КАС України

Призначити у справі судове засідання на 28 вересня 2020 року о 17:00 год. в залі судових засідань Тернопільського окружного адміністративного суду за адресою: м. Тернопіль, вул. Грушевського, 6.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву до 28 вересня 2020 року до 17-00 год. з одночасним надсиланням позивачу.

Звернути увагу учасників справи, що копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними (частина дев`ята статті 79 КАС України).

Зобов`язати Тернопільську обласну організацію політичної партії "Громадянська позиція" надати суду в строк до 28.09.2020 року до 16:00 години належним чином засвідчені копії єдиного і територіального виборчих списків кандидатів у депутати від Тернопільської обласної організації політичної партії "Громадянська позиція" затверджених відповідно до рішення конференції Тернопільської обласної організації політичної партії "Громадянська позиція" від 20.09.2020.

Справу буде розглянуто колегією у складі суддів: головуючого судді - Мартиць О.І., суддів - Баб`юка П.М, Баранюка А.З.

Невідкладно повідомити відповідну виборчу комісію та комісію вищого рівня про відкриття провадження у справі.

Учасники справи можуть отримати інформацію по даній справі в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади в Україні за веб-адресою https://adm.te.court.gov.ua/sud1970/gromadyanam/spravy/.

Копію ухвали надіслати (надати) учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя Мартиць О.І.

Дата ухвалення рішення28.09.2020
Оприлюднено29.09.2020
Номер документу91811324
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —500/2793/20

Постанова від 03.10.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Гудим Любомир Ярославович

Ухвала від 02.10.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Гудим Любомир Ярославович

Ухвала від 02.10.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Гудим Любомир Ярославович

Рішення від 29.09.2020

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мартиць Оксана Іванівна

Ухвала від 28.09.2020

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мартиць Оксана Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні