Ухвала
від 25.09.2020 по справі 750/8518/20
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа № 750/8518/20

Провадження № 1-кс/750/2053/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25 вересня 2020 року м. Чернігів

Слідчий суддя Деснянського районного суду м. Чернігова ОСОБА_1 , із секретарем судового засідання ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду клопотання старшого слідчого в ОВС слідчого відділу Управління СБ України в Чернігівській області про проведення обшуку у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за №42020270000000058 від 28.07.2020,

ВСТАНОВИВ:

25.09.2020 слідчий в ОВС слідчого відділу Управління СБ України в Чернігівській області ОСОБА_3 , за погодженням із в.о. начальника відділу прокуратури Чернігівської області ОСОБА_4 , звернувся до суду з клопотанням, в якому просить надати дозвіл на проведення обшуку квартири АДРЕСА_1 , право власності на яку, належить ОСОБА_5 , де мешкає ОСОБА_5 , з метою відшукання та вилучення: документів, договорів, додаткових угод до договорів, листування, печаток, установчих документів компаній, записних книжок, чернеток, технічної документації будівельних компаній, проектної документації будівельних компаній, дозвільних документів на будівництво, сертифікатів готовності вводу об`єкта в експлуатацію, грошових коштів та цінностей здобутих в результаті вчинення злочину, документів щодо розміщення таких коштів та цінностей в банківських установах, придбання цінних паперів, правовстановлюючих документів на майно придбане з метою приховування незаконного походження коштів, комп`ютерної техніки, носів інформації, модемів та інших пристроїв для виходу в мережу Інтернет, ключів до системи «Клієнт - Банк», засобів зв`язку, в тому числі, мобільних телефонів, сім- карток, а також інші предмети та документи, які можуть сприяти розкриттю злочину та які можуть бути доказами винуватості під час судового розгляду провадження.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання і просив його задовольнити.

Заслухавши доводи слідчого, вивчивши матеріали кримінального провадження, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню, з огляду на таке.

В провадженні слідчого відділу Управління СБ України в Чернігівській області перебуває кримінальне провадження №42020270000000058, розпочате 28.07.2020 за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст. 190 та ч. 2 ст. 364 КК України, за фактом зловживання службовим становищем, з метою власного збагачення, всупереч вимогам чинного законодавства України, службовими особами які організували протиправний механізм видачі структурними підрозділами ДАБІ суб`єктам господарювання в сфері будівництва в м. Чернігів, а також інших областях України, в тому числі м.Київ та Київської області, дозвільних документів та сертифікатів готовності вводу об`єктів в експлуатацію, що у свою чергу наносить шкоду охоронюваним законом державним інтересам.

До вказаної протиправної діяльності причетний ОСОБА_6 , (колишній начальник управління дозвільних процедур ДАБІ, колишній радник Голови ДАБІ), до функцій якого входить контроль за діяльністю залучених до протиправної діяльності службових осіб ДАБІ за допомогою яких здійснюється контроль за видачею ДАБІ та її структурними підрозділами дозволів та сертифікатів, забезпечується рух документації з офіційної канцелярії до «бек-офісу» - «консалтингового центру», за адресою: АДРЕСА_2 , де здійснюється їх опрацювання з порушенням норм чинного законодавства та приймаються позитивні рішення на користь забудовників, незважаючи на низку порушень ДБН, що у свою чергу може призвести до непередбачуваних наслідків. Також, ОСОБА_6 залучив до протиправної діяльності ОСОБА_5 , який є директором ТОВ «Український інженерний технічний центр» (ЄДРПОУ 39642646, м. Київ, бульвар Лесі Українки, буд. 26А, офіс 727), яке фактично здійснює прикриття протиправної діяльності службових осіб ДАБІ. Так, 21.07.2020, ОСОБА_5 шахрайськими діями, зловживаючи довірою, намагався заволодіти грошовими коштами у сумі 25000 доларів США, представника за довіреністю ПП «Інвестор» ОСОБА_7 за безперешкодне отримання в ДАБІ сертифікату готовності вводу об`єкту в експлуатацію під назвою «Нове будівництво багатоквартирного житлового будинку по вул. Миру с.Липини Луцького району Волинської області» (робоча назва проекту ЖК«Юпітер-3»).

Зібрані слідством матеріали дають підстави вважати, що в діях ОСОБА_5 , вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, яке відповідно до ст. 12 КК України, відноситься до категорії особливо тяжких злочинів.

Відповідно доІнформаційної довідкиз Державногореєстру речових прав на нерухоме майно №222997768 від 07.09.2020, щодо об`єкта нерухомого майна за адресою АДРЕСА_3 право власності зареєстровано в цілому за ОСОБА_5 (1/1 частки).

Заслухавши доводи слідчого, дослідивши матеріали кримінального провадження, якими обґрунтоване клопотання, приходжу до висновку, що слідчим доведена наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, обґрунтовано, що доступ до речей, вказаних у клопотанні, неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку шляхом витребування речей, відповідно до частини другої статті 93 КПК України, або за допомогою інших слідчих дій, передбачених КПК України, а обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, відшукувані речі- документи, договори, додаткові угоди до договорів, листування, печатки, установчі документи компаній, записні книжки, чернетки, технічна документація будівельних компаній, проектна документація будівельних компаній, дозвільні документи на будівництво, сертифікати готовності вводу об`єкта в експлуатацію, грошові кошти та цінності здобуті в результаті вчинення злочину, документи щодо розміщення таких коштів та цінностей в банківських установах, придбання цінних паперів, правовстановлюючі документи на майно придбане з метою приховування незаконного походження коштів, комп`ютерна техніка, носії інформації, модеми та інші пристрої для виходу в мережу Інтернет, ключі до системи «Клієнт - Банк», засоби зв`язку, в тому числі, мобільні телефони, сім- картки, а також інші предмети та документи, які можуть сприяти розкриттю злочину та які можуть бути доказами винуватості під час судового розгляду провадження можуть знаходитися за адресою місця проживання ОСОБА_5 у вказаному в клопотанні житлі, за адресою: квартира АДРЕСА_1 , а тому клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.234, 235 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчим які входить до групи слідчих у кримінальному провадженні №42020270000000058 від 28.07.2020 на проведення обшуку квартири АДРЕСА_1 , право власності на яку, належить ОСОБА_5 , де мешкає ОСОБА_5 , з метою відшукання та вилучення: документів, договорів, додаткових угод до договорів, листування, печаток, установчих документів компаній, записних книжок, чернеток, технічної документації будівельних компаній, проектної документації будівельних компаній, дозвільних документів на будівництво, сертифікатів готовності вводу об`єкта в експлуатацію, грошових коштів та цінностей здобутих в результаті вчинення злочину, документів щодо розміщення таких коштів та цінностей в банківських установах, придбання цінних паперів, правовстановлюючих документів на майно придбане з метою приховування незаконного походження коштів, комп`ютерної техніки, носів інформації, модемів та інших пристроїв для виходу в мережу Інтернет, ключів до системи «Клієнт - Банк», засобів зв`язку, в тому числі, мобільних телефонів, сім-карток, а також інші предмети та документи, які можуть сприяти розкриттю злочину та які можуть бути доказами винуватості під час судового розгляду провадження.

Строк дії ухвали встановити до 25 жовтня 2020 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.09.2020
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу91837117
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за №42020270000000058 від 28.07.2020

Судовий реєстр по справі —750/8518/20

Ухвала від 01.10.2020

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Лямзіна Н. Ю.

Ухвала від 01.10.2020

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Лямзіна Н. Ю.

Ухвала від 01.10.2020

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Лямзіна Н. Ю.

Ухвала від 01.10.2020

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Лямзіна Н. Ю.

Ухвала від 01.10.2020

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Лямзіна Н. Ю.

Ухвала від 30.09.2020

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Лямзіна Н. Ю.

Ухвала від 30.09.2020

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Лямзіна Н. Ю.

Ухвала від 30.09.2020

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Лямзіна Н. Ю.

Ухвала від 30.09.2020

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Лямзіна Н. Ю.

Ухвала від 30.09.2020

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Лямзіна Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні