Ухвала
від 29.09.2020 по справі 626/1917/20
КРАСНОГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 626/1917/20

Провадження № 1-кс/626/575/2020

УХВАЛА

про тимчасовий доступ до речей та документів

29 вересня 2020 Слідчий суддя Красноградського районного суду Харківської області ОСОБА_1 , за участю: секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні клопотання начальника СВ Красноградського відділу поліції ГУ НП в Харківській області ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей та документів при здійсненні досудового розслідування в кримінальному провадженні № 12020220350000336 від 21.07.2020, за ознаками ч. 2 ст. 185 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

Начальник СВ Красноградського відділу поліції ГУ НП в Харківській області ОСОБА_3 , звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів з вилученням їх оригіналів або належним чином завірених копій, на паперовому документі та/або електронному носії, що містить інформацію про телефонні дзвінки з мобільних терміналів за № НОМЕР_1 та № НОМЕР_2 мобільного оператора мережі ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 за період з 01.07.2020 по 31.08.2020, а саме:

- інформацію про вмикання-вимикання мобільного терміналу (тобто реєстрації в мережі оператора зв`язку) із вказанням координат базових станцій та часу і місця реєстрації терміналу мережі;

- ідентифікаційні ознаки кінцевих обладнань абонента: унікальний ідентифікатор сім-карток (IMSI), міжнародний ідентифікатор кінцевого обладнання (далі IMEI), тощо;

- типи з`єднань абонента: вхідні та вихідні дзвінки, смс (короткі текстові повідомлення), ммс (мультимедійні повідомлення), GPRS (передача інформації по незайнятості голосовим зв`язком смузі частот), пере адресація, тощо;

- дата, час та тривалість з`єднань, у тому числі з`єднань нульової тривалості (неприйняті виклики) абонента;

- ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувся сеанс зв`язку (абонент Б), з`єднань нульової тривалості;

- інформацію про поповнення мобільного терміналу, дати, часу та суми поповнення та механізм поповнення терміналу.

- інформацію про абонентів з розшифровкою їх повних анкетних даних яким належать вище вказані номери, або іншу інформацію про абонентів.

На обгрунтування клопотання зазначив, що в період з 03.07.2020 по 08.07.2020 ОСОБА_4 , знаходячись на території свердловини № 25 Ланівського УКПГ в адміністративних межах с. Піщанка Красноградського району Харківської області, у співучастю з іншими особами таємно вчинив крадіжку 152 залізобетонних дорожніх плит ПД2-9,5 с, що належали на праві власності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », чим завдав вказаному товариству майнову шкоду на загальну суму в 693120 грн., що відповідно до ч. 4 примітки до ст. 185 КК України є особливо великим розміром.

В ході здійснення досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_4 , маючи намір на вчинення крадіжки залізобетонних дорожніх плит, розташованих на території свердловини № 25 Ланівського УКПГ та переміщення їх з території свердловини, телефонував до контактної особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », код. ЄДРПОУ НОМЕР_3 товариства, що займається наданням послуг, зокрема з перевезення вантажів на вантажному автомобільному транспорті, та домовлявся про перевезення дорожніх плит з території свердловини № 25 Ланівського УКПГ до невстановленого слідством місця.

Так, протягом 03.07.2020 08.07.2020 до території свердловини № 25 Ланівського УКПГ, відповідно до попередньо укладеної усної домовленості на вантажних автомобілях з встановленим навантажувачем (маніпулятором) марки «DAF», держ. реєстраційний номер НОМЕР_4 , марки «MAN», держ. реєстраційний номер НОМЕР_5 та марки «MAN», держ. реєстраційний номер НОМЕР_6 прибували водії ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », а саме ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , які в місці, вказаному ОСОБА_4 , здійснювали завантаження дорожніх плит та їх перевезення до невстановленого слідством пункту розвантаження.

Допитані ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 надали аналогічні показання про те, що на початку липня 2020 року вони отримували завдання від диспетчера ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ОСОБА_8 , відповідно до яких вони мали прибувати на вантажних автомобілях, за якими закріплені, а саме ОСОБА_5 автомобіль марки «DAF», держ. реєстраційний номер НОМЕР_4 , ОСОБА_6 автомобіль марки «MAN», держ. реєстраційний номер НОМЕР_5 та ОСОБА_7 автомобіль марки «MAN», держ. реєстраційний номер НОМЕР_6 , до с. Піщанка Красноградського району, де зустрічатись з чоловіком на ім`я ОСОБА_9 та завантажувати і в подальшому здійснювати перевезення до ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в с. Розсошенці Полтавського району Полтавської області дорожні плити, на які їм вкаже вказаний чоловік. Так, ОСОБА_5 було завантажено та вивезено з території свердловини № 25 Ланівського УКПГ 32 дорожні плити, ОСОБА_6 завантажено та вивезено 32 дорожні плити, а ОСОБА_7 завантажено та вивезено 56 дорожніх плит. Стосовно місця розвантаження дорожніх плит ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 повідомили, що вищевказані плити вони відвозили до території ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », а також до Суботнього ринку, розташованого по вул. Серьогіна в с. Розсошенці Полтавського району Полтавської області, де перевантажували їх невідомим їм особам. Для здійснення перевезення дорожніх плит, їм на товаристві жодних документів, зокрема у вигляді товарно-транспортних накладних та подорожніх листів не надавалось.

Допитана в якості свідка ОСОБА_8 надала показання про те, що 03.07.2020 їй з номеру мобільного телефону № НОМЕР_7 (відповідно до наявної інформації абонентський номер мобільного телефону ОСОБА_4 ), зателефонував раніше невідомий їй чоловік та запропонував купити в нього дорожні плити. Пропозиція останнього була на її думку цікавою та вона надала водіям ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 номер його мобільного телефону. Вказані водії за даним телефоном встановили контакт із зазначеним чоловіком та за його вказівкою направились в напрямку Красноградського району Харківської області (куди саме, їй невідомо). В подальшому ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 привозили до території ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » придбані ними дорожні плити, які в подальшому продавались на Суботньому ринку в с. Розсошенці Полтавського району Полтавської області (кому саме, їй невідомо).

З метою встановлення місцезнаходження викрадених ОСОБА_4 дорожніх плит, оперативними співробітниками на підставі доручення органу досудового розслідування проводились оперативно-розшукові та установчі заходи. В результаті проведення таких заходів було встановлено, що деяка частина викрадених з території свердловини № 25 Ланівського УКПГ дорожніх плит, працівниками ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » була перепродана на одному з об`єктів, розташованому в с. Дудникове Полтавського району Полтавської області. Окрім цього їх частина в кількості 16 штук була перепродана фізичній особі-підприємцю ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , який займається підприємницькою діяльністю за адресою: АДРЕСА_2 . Встановлений свідок ОСОБА_11 надав показання про те, що 05.07.2020 бачив вантажний автомобіль, який близько 15.00-16.00 год. завіз дорожні плити до території ОСОБА_10 , розташованої за адресою: АДРЕСА_2 . Вказаний автомобіль він сфотографував та надав фотоматеріали органу досудового розслідування. На фото, наданому ОСОБА_11 , зображено вантажний автомобіль з державним реєстраційним номером НОМЕР_4 вантажний автомобіль марки «DAF», закріплений за ОСОБА_5 .

Окрім цього під час проведення оперативно-розшукових заходів, направлених на встановлення місцезнаходження іншої частини викрадених дорожніх плит, було встановлено, що після їх завантаження в місці вчинення злочину, водії ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » того ж дня або наступного (вже з території ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 ») перевозили викрадені дорожні плити до с. Дудникове Полтавського району Полтавської області, де розвантажували вищевказані викрадені дорожні плити на території свердловин, на яких здійснюється виробнича діяльність ГПУ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " АТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 ».

Допитаний свідок ОСОБА_12 надав показання про те, що 10.08.2020 до нього звернувся його знайомий ОСОБА_13 та попрохав надати допомогу в проведенні особистого пошуку дорожніх плит, що були викрадені в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 ». Відповідно до наявної в нього інформації до об`єктів ГПУ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » мали постачатись дорожні плити, зокрема до свердловин, розташованих с. Дудникове Полтавського району Полтавської області. Разом з ОСОБА_13 він направився до вищевказаного населеного пункту, де на території однієї із свердловин вони помітили свіжо розкладені дорожні плити, поруч з якими були сліди великогабаритного транспорту. Таких плит там було більше 100 штук. Вони були приблизними параметрами 3000х1500х180 мм. Окрім цього на них було певне маркування, виконане червоним кольором. В його присутності ОСОБА_13 повідомив, що це є саме ті дорожні плити, які були викраденими в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 ».

В подальшому було встановлено свердловину, на яку було поставлено викрадені в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » дорожні плити. Це є свердловина № 17 ГПУ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », розташована в с. Дудникове Полтавського району Полтавської області.

В зв`язку з цим виникла необхідність встановлення та отримання доступу до документів, з вилученням їх оригіналів або належним чином завірених копій, на підставі яких на свердловині № 17 ГПУ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » АТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » здійснювалось облаштування майданчика свердловини з постачанням та вкладанням дорожніх плит, тобто договору між ГПУ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » АТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » або АТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » з підрядною організацією на облаштування майданчику на свердловині № 17 ГПУ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » АТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », актів-приймання виконаних робіт, подорожніх листів на переміщення плит, що були поставлені до вищевказаної свердловини та інших документів, що стосуються облаштування майданчика свердловини № 17, зокрема постачання та встановлення дорожніх плит.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступдо речейі документівполягає унаданні стороні кримінального провадженняособою,у володінніякої знаходятьсятакі речіі документи,можливості ознайомитисяз ними,зробити їхкопії тавилучити їх(здійснитиїх виїмку).

Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення.

Положеннями ч.2 ст. 159 КПК України передбачено, що тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження достатньо підстав вважати, що вказані документи та речі мають суттєве значення для встановлення істини у даному кримінальному проваджені необхідно отримати доступ до документів на паперовому та/або електронному носії, що містить інформацію про телефонні дзвінки з мобільних терміналів за № НОМЕР_1 та № НОМЕР_2 мобільного оператора мережі ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 за період з 01.07.2020 по 31.08.2020, а саме:

- інформацію про вмикання-вимикання мобільного терміналу (тобто реєстрації в мережі оператора зв`язку) із вказанням координат базових станцій та часу і місця реєстрації терміналу мережі;

- ідентифікаційні ознаки кінцевих обладнань абонента: унікальний ідентифікатор сім-карток (IMSI), міжнародний ідентифікатор кінцевого обладнання (далі IMEI), тощо;

- типи з`єднань абонента: вхідні та вихідні дзвінки, смс (короткі текстові повідомлення), ммс (мультимедійні повідомлення), GPRS (передача інформації по незайнятості голосовим зв`язком смузі частот), пере адресація, тощо;

- дата, час та тривалість з`єднань, у тому числі з`єднань нульової тривалості (неприйняті виклики) абонента;

- ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувся сеанс зв`язку (абонент Б), з`єднань нульової тривалості;

- інформацію про поповнення мобільного терміналу, дати, часу та суми поповнення та механізм поповнення терміналу.

- інформацію про абонентів з розшифровкою їх повних анкетних даних яким належать вище вказані номери, або іншу інформацію про абонентів.

Приймаючи до уваги, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженню необхідні для використання як доказів та їх отримання неможливе без застосування вищевказаного заходу забезпечення кримінального провадження. Данні документи можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження.

Вилучення зазначених речей необхідне для розкриття факту скоєння кримінального правопорушення і досягнення мети отримання повного доступу до речей, для використання як доказів, попередження їх пошкодження, знищення, зникнення або настання інших наслідків, які можуть перешкодити кримінальному провадженню.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані речі і документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та необхідно отримати тимчасовий доступ до документів, які перебувають у приміщенні мобільного оператора мережі ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Враховуючи обставини вчинення імовірного злочину, так як вони викладені в клопотанні слідчого, правове обґрунтування клопотання, яке ґрунтується на положеннях ст. ст. 161, 162 КПК України, приходжу до висновку про наявність підстав для задоволення даного клопотання та вилучення запитуваних слідчим документів, фактичні дані яких можуть мати важливе значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню в кримінальному провадженні.

Таким чином, у судовому засіданні встановлено усі, передбачені ст.132, ч.ч.5-7 ст. 163 КПК України, підстави до задоволення внесеного слідчим клопотання.

На підставі викладеного і керуючись ст. 107, ст.ст.160, 162, 163, 164, 166, ст. 309 КПК

У Х В А Л И В:

Клопотання начальника СВ Красноградського відділу поліції ГУ НП в Харківській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей задовольнити.

Надати начальнику СВ Красноградського ВПГУНП в Харківській області капітану поліції ОСОБА_3 , заступнику начальника СВ Красноградського ВПГУНП в Харківській області капітану поліції ОСОБА_14 , старшому оперуповноваженому Красноградського ВП ГУНП в Харківській області майору поліції ОСОБА_15 , оперуповноваженому Красноградського ВП ГУ НП в Харківській області майору поліції ОСОБА_16 , оперуповноваженому Красноградського ВП ГУ НП в Харківській області лейтенанту поліції ОСОБА_17 , оперуповноваженому Красноградського ВП ГУ НП в Харківській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_18 або іншому співробітнику Красноградського ВП ГУ НП в Харківській області відповідно до наданого доручення в порядку ст. 40 КПК України тимчасовий доступ до інформації на паперовому документі та/або електронному носії, що містить інформацію про телефонні дзвінки з мобільних терміналів за № НОМЕР_1 та № НОМЕР_2 мобільного оператора мережі ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 за період з 01.07.2020 по 31.08.2020, а саме:

- інформацію про вмикання-вимикання мобільного терміналу (тобто реєстрації в мережі оператора зв`язку) із вказанням координат базових станцій та часу і місця реєстрації терміналу мережі;

- ідентифікаційні ознаки кінцевих обладнань абонента: унікальний ідентифікатор сім-карток (IMSI), міжнародний ідентифікатор кінцевого обладнання (далі IMEI), тощо;

- типи з`єднань абонента: вхідні та вихідні дзвінки, смс (короткі текстові повідомлення), ммс (мультимедійні повідомлення), GPRS (передача інформації по незайнятості голосовим зв`язком смузі частот), пере адресація, тощо;

- дата, час та тривалість з`єднань, у тому числі з`єднань нульової тривалості (неприйняті виклики) абонента;

- ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувся сеанс зв`язку (абонент Б), з`єднань нульової тривалості;

- інформацію про поповнення мобільного терміналу, дати, часу та суми поповнення та механізм поповнення терміналу.

- інформацію про абонентів з розшифровкою їх повних анкетних даних яким належать вище вказані номери, або іншу інформацію про абонентів.

Відповідно до ч.1 ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Визначити строк дії ухвали упродовж 30 діб, який обраховувати із дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

СудКрасноградський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення29.09.2020
Оприлюднено03.06.2024
Номер документу91857611
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —626/1917/20

Ухвала від 08.02.2021

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Савенко М. Є.

Ухвала від 24.12.2020

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Гусар П. І.

Ухвала від 09.12.2020

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Гусар П. І.

Ухвала від 09.12.2020

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Гусар П. І.

Ухвала від 26.11.2020

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Гусар П. І.

Ухвала від 27.10.2020

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Гусар П. І.

Ухвала від 29.09.2020

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Гусар П. І.

Ухвала від 23.09.2020

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Гусар П. І.

Ухвала від 11.09.2020

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Рибальченко І. Г.

Ухвала від 09.09.2020

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Рибальченко І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні