Ухвала
від 27.10.2020 по справі 626/1917/20
КРАСНОГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 626/1917/20

Провадження № 1-кс/626/667/2020

УХВАЛА

про надання дозволу на проведення обшуку

27 жовтня 2020 року Слідчий суддя Красноградського районного суду Харківської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора Красноградського відділу Первомайської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Красноград клопотання про надання дозволу на проведення обшуку в приватному домоволодінні при здійсненні досудового розслідування в кримінальному провадженні №12020220350000336 від 21.07.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.185 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Прокурор Красноградського відділу Первомайської місцевої прокуратури ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку на території ПП «Воронинці» та в приміщенні, розташованих на вказаній території будівель, за адресою: Полтавська область, Оржицький район, с. Воронинці, вул. Центральна, буд. 12, що належать ОСОБА_4 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення злочину, своєчасного відшукання, вилучення та передачі ТОВ «ТРК «ДНІСТЕР» дорожніх плит ПД2-9,5с. в кількості 136 штук, що були викраденими в зазначеного товариства, документів, в яких би було вказано на факт придбання ПП «Воронинці» в ТОВ «МАНІПУЛЯТОР-ЦЕНТР» дорожніх плит, що були викрадені ОСОБА_5 , об`єкти з даними пам`яті, що є частиною системи відеоспостереження, встановленої на території ПП «Воронинці».

В обґрунтування клопотання зазначив, що в період з 03.07.2020 по 08.07.2020 ОСОБА_5 , знаходячись на території свердловини № 25 Ланівського УКПГ в адміністративних межах с. Піщанка Красноградського району Харківської області, у співучастю з іншими особами таємно вчинив крадіжку 152 залізобетонних дорожніх плит ПД2-9,5 с, що належали на праві власності ТОВ «ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «ДНІСТЕР», чим завдав вказаному товариству майнову шкоду на загальну суму в 693120 грн., що відповідно до ч. 4 примітки до ст. 185 КК України є особливо великим розміром.

В ході здійснення досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_5 , маючи намір на вчинення крадіжки залізобетонних дорожніх плит, розташованих на території свердловини № 25 Ланівського УКПГ та переміщення їх з території свердловини, телефонував до контактної особи ТОВ «МАНІПУЛЯТОР-ЦЕНТР», код. ЄДРПОУ 39561756 товариства, що займається наданням послуг, зокрема з перевезення вантажів на вантажному автомобільному транспорті, та домовлявся про перевезення дорожніх плит з території свердловини № 25 Ланівського УКПГ до невстановленого слідством місця.

Так, протягом 03.07.2020 08.07.2020 до території свердловини № 25 Ланівського УКПГ, відповідно до попередньо укладеної усної домовленості на вантажних автомобілях з встановленим навантажувачем (маніпулятором) марки «DAF», держ. реєстраційний номер НОМЕР_1 , марки «MAN», держ. реєстраційний номер НОМЕР_2 та марки «MAN», держ. реєстраційний номер НОМЕР_3 прибували водії ТОВ «МАНІПУЛЯТОР-ЦЕНТР», а саме ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , які в місці, вказаному ОСОБА_5 , здійснювали завантаження дорожніх плит та їх перевезення до невстановленого слідством пункту розвантаження.

Допитані ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 надали аналогічні показання про те, що на початку липня 2020 року вони отримували завдання від диспетчера ТОВ «МАНІПУЛЯТОР-ЦЕНТР» ОСОБА_9 , відповідно до яких вони мали прибувати на вантажних автомобілях, за якими закріплені, а саме ОСОБА_6 автомобіль марки «DAF», держ. реєстраційний номер НОМЕР_1 , ОСОБА_7 автомобіль марки «MAN», держ. реєстраційний номер НОМЕР_2 та ОСОБА_8 автомобіль марки «MAN», держ. реєстраційний номер НОМЕР_3 , до с. Піщанка Красноградського району, де зустрічатись з чоловіком на ім`я ОСОБА_10 та завантажувати і в подальшому здійснювати перевезення до ТОВ «МАНІПУЛЯТОР-ЦЕНТР» в с. Розсошенці Полтавського району Полтавської області дорожні плити, на які їм вкаже вказаний чоловік. Так, ОСОБА_6 було завантажено та вивезено з території свердловини № 25 Ланівського УКПГ 32 дорожні плити, ОСОБА_7 завантажено та вивезено 32 дорожні плити, а ОСОБА_8 завантажено та вивезено 56 дорожніх плит.

В ході додаткових допитів ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 надали показання про те, що вся вищевказані дорожні плити, які ними було завантажено за участі ОСОБА_5 на території с. Піщанка Красноградського району, вони за винятком 16 дорожніх плит, які ОСОБА_6 доставив фізичній особі-підприємцю ОСОБА_11 за адресою: АДРЕСА_1 , перевантажували відразу ж після їх доставки до території ТОВ «МАНІПУЛЯТОР-ЦЕНТР» до вантажних автомобілів іноземного виробництва з кузовом за типом зерновоз. Вказані вантажні автомобілі були з реєстрацією Полтавської області та один із них був марки «RENAULT MAGNUM» червоного кольору. Всі дорожні плити, які їм продав ОСОБА_5 , за виключенням вищевказаних 16 дорожніх плит були перепродані особі, що направляла до ТОВ «МАНІПУЛЯТОР-ЦЕНТР» вантажні автомобілі з кузовом за типом зерновоз.

В даній частині показання водіїв ТОВ «МАНІПУЛЯТОР-ЦЕНТР» мають розбіжності з відомостями, наданими потерпілою стороною, оскільки відповідно до заяви про вчинений злочин ТОВ ««ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «ДНІСТЕР» в даного товариства було викрадено 152 дорожні плити. Це може вказувати на не повідомлення працівниками ТОВ «МАНІПУЛЯТОР-ЦЕНТР» про дійсну кількість придбаних в ОСОБА_5 дорожніх плит.

Допитана в якості свідка ОСОБА_9 надала показання про те, що після придбання вищевказаних дорожніх плит у ОСОБА_5 всі вони, окрім тих, що були перепродані ОСОБА_11 в с. Різуненково Коломацького району Харківської області, були перепродані чоловіку на ім`я ОСОБА_12 . Останній зателефонував їй з абонентського номеру мобільного телефону № НОМЕР_4 . ОСОБА_12 домовився з нею на придбання деякої частини дорожніх плит та разом з водіями вантажних автомобілів з кузовом за типом «зерновоз» прибув до території ТОВ «МАНІПУЛЯТОР-ЦЕНТР», де ним було придбано дорожні плити.

Слідством було встановлено вказаного чоловіка. Ним виявився ОСОБА_13 , який підтвердив факт придбання в ТОВ «МАНІПУЛЯТОР-ЦЕНТР» дорожніх плит, проте повідомив, що він був лише посередником між вказаним товариством та ОСОБА_14 (користується абонентським номером мобільного телефону № НОМЕР_5 ), який фактично й придбавав дані плити та забирав їх на своїх вантажних автомобілях з кузовом за типом «зерновоз». Останньому він надавав лише посередницькі послуги.

В подальшому органом досудового розслідування було проведено опитування ОСОБА_14 під час спілкування в телефонному режимі та останній підтвердив, що він є директором ПП «Воронинці» та дійсно саме він направляв водіїв вказаного підприємства до ТОВ «МАНІПУЛЯТОР-ЦЕНТР» за вказівкою ОСОБА_13 , які на вантажних автомобілях з кузовом за типом «зерновоз» перевозили дорожні плити з вищевказаного товариства до ПП «Воронинці».

З метою підтвердження відомостей щодо перебування предмету вчиненого злочину було проведено оперативно-розшукові заходи, під час яких було встановлено, що на території ПП «Воронинці» за адресою: Полтавська область, Оржицький район, с. Воронинці, вул. Центральна, буд. 12, розташовані дорожні плити ПД2-9,5, а також вантажний автомобіль з кузовом за типом «зерновоз» марки «RENAULT MAGNUM» червоного кольору, з державним реєстраційним номером НОМЕР_6 .

Відповідно до даних територіального сервісного центру МВС № 6345 за ПП «Воронинці», ЄДРПОУ 34387928 зареєстровано окрім інших транспортних засобів автомобіль марки «RENAULT MAGNUM 480», 2005 року випуску, держ. реєстраційний номер НОМЕР_7 , автомобіль марки «RENAULT MAGNUM 440», 2005 року випуску, держ. реєстраційний номер НОМЕР_8 , автомобіль марки «RENAULT MAGNUM 480», 2005 року випуску, держ. реєстраційний номер НОМЕР_6 , причіп «JANMIL NW-1S», 2005 року випуску, держ. реєстраційний номер НОМЕР_9 , напівпричіп «MEGA MNW», 2010 року випуску, держ. реєстраційний номер НОМЕР_10 , напівпричіп «MEGA MNW», 2007 року випуску, держ. реєстраційний номер НОМЕР_11 , напівпричіп «JANMIL NW-1S», 2005 року випуску, держ. реєстраційний номер НОМЕР_12 .

Отже, наразі достовірно встановлено, що дорожні плити, які були викрадені ОСОБА_5 на території с. Піщанка Красноградського району Харківської області та які належать ТОВ «ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «ДНІСТЕР» були перепродані ТОВ «МАНІПУЛЯТОР-ЦЕНТР» до ПП «Воронинці» та наразі перебувають за місцем розташування вказаного товариства за адресою: Полтавська область, Оржицький район, с. Воронинці, вул. Центральна, буд. 12.

В зв`язку з цим з метою відшукання, вилучення та передачі ТОВ «ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «ДНІСТЕР» викрадених дорожніх плит ПД2-9,5 с в кількості 136 штук, є необхідним проведення обшуку на території ПП «Воронинці» за адресою: Полтавська область, Оржицький район, с. Воронинці, вул. Центральна, буд. 12. Відповідно до даних з державного реєстру речових прав на нерухоме майно об`єкти нерухомості, розташовані за адресою: АДРЕСА_2 належать на праві власності ОСОБА_4 .

Заслухавши пояснення прокурора в обґрунтування заявленого клопотання, вивчивши клопотання та дослідивши долучені до нього документи, приходжу до наступного висновку.

Відповідно до ст. 30 Конституції України, кожному гарантується недоторканність житла. Не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Зважаючи на викладене, та виходячи з обставин вчинення ймовірного злочину так як вони викладені в клопотанні слідчого, приходжу до висновку про можливість задоволення клопотання та надання дозволу на проведення обшуку на території ПП «Воронинці» та в приміщенні, розташованих на вказаній території будівель, за адресою: Полтавська область, Оржицький район, с. Воронинці, вул. Центральна, буд. 12, що належать ОСОБА_4 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення злочину, своєчасного відшукання, вилучення та передачі ТОВ «ТРК «ДНІСТЕР» дорожніх плит ПД2-9,5с. в кількості 136 штук, що були викраденими в зазначеного товариства, документів, в яких би було вказано на факт придбання ПП «Воронинці» в ТОВ «МАНІПУЛЯТОР-ЦЕНТР» дорожніх плит, що були викрадені ОСОБА_5 , об`єкти з даними пам`яті, що є частиною системи відеоспостереження, встановленої на території ПП «Воронинці».

В ході обшуку необхідно відшукати та вилучити дорожні плити ПД2-9,5с. в кількості 136 штук; об`єкти з даними пам`яті, що є частиною системи відеоспостереження, встановленої на території ПП «Воронинці».

Відшукані речі мають значення для досудового розслідування, оскільки вони є безпосередніми предметами даного злочину, без вилучення зазначених речей неможливо проведення експертиз та інших слідчих (розшукових) дій.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 108, ст.ст.234, 235, ст. 309 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора Красноградського відділу Первомайської місцевої прокуратури ОСОБА_3 задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку на території ПП «Воронинці» та в приміщенні, розташованих на вказаній території будівель, за адресою: Полтавська область, Оржицький район, с. Воронинці, вул. Центральна, буд. 12, що належать ОСОБА_4 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення злочину, своєчасного відшукання, вилучення та передачі ТОВ «ТРК «ДНІСТЕР»:

-дорожніх плит ПД2-9,5с. в кількості 136 штук, що були викраденими в зазначеного товариства;

-документів, в яких би було вказано на факт придбання ПП «Воронинці» в ТОВ «МАНІПУЛЯТОР-ЦЕНТР» дорожніх плит, що були викрадені ОСОБА_5 ;

-об`єктів з даними пам`яті, що є частиною системи відеоспостереження, встановленої на території ПП «Воронинці».

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Слідчий суддя

СудКрасноградський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення27.10.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу92460683
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —626/1917/20

Ухвала від 08.02.2021

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Савенко М. Є.

Ухвала від 24.12.2020

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Гусар П. І.

Ухвала від 09.12.2020

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Гусар П. І.

Ухвала від 09.12.2020

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Гусар П. І.

Ухвала від 26.11.2020

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Гусар П. І.

Ухвала від 27.10.2020

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Гусар П. І.

Ухвала від 29.09.2020

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Гусар П. І.

Ухвала від 23.09.2020

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Гусар П. І.

Ухвала від 11.09.2020

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Рибальченко І. Г.

Ухвала від 09.09.2020

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Рибальченко І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні