Ухвала
від 02.10.2020 по справі 260/3193/20
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття провадження в адміністративній справі

02 жовтня 2020 р. Справа № 260/3193/20

Суддя Закарпатського окружного адміністративного суду Рейті С.І., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), до Хустської міської територіальної виборчої комісії Хустського району Закарпатської області (90400, Закарпатська область, м. Хуст, вул. 900-річчя Хуста, буд. 27), про визнання протиправною та скасування постанови Хустської міської територіальної виборчої комісії Хустського району Закарпатської області, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовом до Хустської міської територіальної виборчої комісії Хустського району Закарпатської області про визнання протиправною та скасування постанови Хустської міської територіальної виборчої комісії Хустського району Закарпатської області від 26.09.2020 року № 23 "Про реєстрацію кандидатів у депутати Хустської міської ради, включених до єдиного та територіальних виборчих списків Закарпатської обласної регіональної парторганізації політичної партії "Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка "Справедливість".

Позовна заява підсудна Закарпатському окружному адміністративному суду та подана у строк, встановлений ст. 273 КАС України, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви відповідно до ст. 169 КАС України, а також підстав для відмови у відкритті провадження у справі згідно зі ст. 170 КАС України не встановлено.

Суд вирішує адміністративні справи, визначені ст. 273 КАС України, у строк, встановлений частиною одинадцятою цієї статті.

З наведених підстав суддя вважає за можливе прийняти дану позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Відповідно до ч. 1 ст. 273 КАС України право оскаржувати рішення, дії чи бездіяльність виборчих комісій, комісій з референдуму, членів цих комісій мають суб`єкти відповідного виборчого процесу (крім виборчої комісії), а також ініціативна група референдуму, інші суб`єкти ініціювання референдуму.

Як вбачається із позовної заяви, спірним рішенням постановлено зареєструвати кандидатів у депутати Хустської міської ради, включених до єдиного та територіальних виборчих списків Закарпатської обласної регіональної парторганізації політичної партії "Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка "Справедливість".

З огляду на матеріали справи, спірне рішення може вплинути на права та обов`язки Закарпатської обласної регіональної парторганізації політичної партії "Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка "Справедливість".

Відповідно до ч. 2 ст. 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Згідно ч. 5 ст. 49 КАС України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Зважаючи на вищевикладене, оскільки рішення по даній справі може вплинути на права та обов`язки Закарпатської обласної регіональної парторганізації політичної партії "Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка "Справедливість", суддя вважає за необхідне залучити останню до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Відповідно до положень ч.4 ст.9 КАС України, суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно до ч.4 ст.77 КАС України суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Згідно ч.6 ст.80 КАС України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 12, 160, 161, 171, 248, 257-262, 273 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ :

1. Відкрити провадження у адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Хустської міської територіальної виборчої комісії Хустського району Закарпатської області про визнання протиправною та скасування постанови Хустської міської територіальної виборчої комісії Хустського району Закарпатської області.

2. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Закарпатську обласну регіональну парторганізацію політичної партії "Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка "Справедливість" (Закарпатська область, м. Ужгород, вул. Боженка, буд. 2, офіс 4, НОМЕР_1 ).

3. Призначити розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження 02 жовтня 2020 року о 17:00 год. за адресою суду: м. Ужгород, вул. Загорська, 30.

4. Витребувати від Хустської міської територіальної виборчої комісії Хустського району Закарпатської області належним чином засвідчені копії :

- постанови Хустської міської територіальної виборчої комісії Хустського району Закарпатської області від 26 вересня 2020 року за № 23 "Про реєстрацію кандидатів у депутати Хустської міської ради, включених до єдиного та територіальних виборчих списків Закарпатської обласної регіональної парторганізації політичної партії "Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка "Справедливість";

- протоколу засідання Хустської міської територіальної виборчої комісії Хустського району Закарпатської області на якому було ухвалено постанову № 23 від 26 вересня 2020 року "Про реєстрацію кандидатів у депутати Хустської міської ради, включених до єдиного та територіальних виборчих списків Закарпатської обласної регіональної парторганізації політичної партії "Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка "Справедливість", а також всіх документів, що стосуються реєстрації кандидатів у депутати від Закарпатської обласної регіональної парторганізації політичної партії "Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка "Справедливість", які були підставою для прийняття вказаної постанови.

5. Зобов`язати Хустську міську територіальну виборчу комісію Хустського району Закарпатської області надати витребувані судом документи у строк до 17:00 год. 02 жовтня 2020 року до Закарпатського окружного адміністративного суду, розташованого за адресою: 88017 м. Ужгород, вул. Загорська, 30.

6. Надати відповідачу строк для подання відзиву на позов до 17:00 год. 02 жовтня 2020 року. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами. Копія відзиву із доданими до них доказами одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи (в тому числі, засобами електронної пошти).

7. Витребувати у третьої особи - Закарпатської обласної регіональної парторганізації політичної партії "Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка "Справедливість" належним чином завірені копії установчих документів.

8. Запропонувати третій особі надати пояснення щодо позовних вимог до 17:00 год. 02 жовтня 2020 року. Пояснення із доданими до них доказами подаються до суду разом із документами, що підтверджують їх надіслання (надання) і доданих доказів іншим учасникам справи.

9. Справу буде розглянуто колегіально у складі: головуючого - судді Рейті С.І., суддів Ващилін Р.О., Микуляк П.П.

10. З інформацією по справі учасники можуть ознайомитися за веб-адресою: http://adm.zk.court.gov.ua на офіційному веб-порталі судової влади.

11. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Рейті С.І.

Дата ухвалення рішення02.10.2020
Оприлюднено05.10.2020
Номер документу91950761
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною та скасування постанови Хустської міської територіальної виборчої комісії Хустського району Закарпатської області

Судовий реєстр по справі —260/3193/20

Постанова від 07.10.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Святецький Віктор Валентинович

Ухвала від 06.10.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Святецький Віктор Валентинович

Ухвала від 06.10.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Святецький Віктор Валентинович

Рішення від 03.10.2020

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Рейті С.І.

Ухвала від 02.10.2020

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Рейті С.І.

Ухвала від 02.10.2020

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Рейті С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні