Ухвала
від 04.10.2020 по справі 280/7005/20
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ СПРОЩЕНОГО ПОЗОВНОГО ПРОВАДЖЕННЯ В АДМІНІСТРАТИВНІЙ СПРАВІ

04 жовтня 2020 року Справа № 280/7005/20 м. Запоріжжя Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Максименко Л.Я., перевіривши матеріали

позовної заяви Запорізької обласної організації політичної партії За майбутнє (69050, Запорізька область, м. Запоріжжя, вул. Космічна, буд. 119, код ЄДРПОУ 37020829)

до Бердянської міської територіальної виборчої комісії Бердянського району Запорізької області (71118, Запорізька область, м. Бердянськ, пл. Єдності, буд.2, код ЄДРПОУ 43755616)

третя особа - Запорізька регіональна організація політичної партії Опозиційна платформа - за життя (69095, Запорізька область, м. Запоріжжя, пр. Соборний, буд.111, код ЄДРПОУ 39400010)

про визнання протиправною та скасування постанови, зобов`язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

03 жовтня 2020 року о 23 год. 03 хв. до Запорізького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Запорізької обласної організації політичної партії За майбутнє (далі - позивач) до Бердянської міської територіальної виборчої комісії Бердянського району Запорізької області (далі - відповідач), третя особа - Запорізька регіональна організація політичної партії Опозиційна платформа - за життя , в якій позивач просить суд:

визнати протиправною та скасувати Постанову №37 від 28 вересня 2020 року Про реєстрацію кандидатів у депутати Бердянської міської ради, включених до єдиного та територіальних виборчих списків кандидатів у депутати від Запорізької регіональної організації політичної партії Опозиційна платформа - за життя , в цілому;

зобов`язати Бердянську міську територіальну виборчу комісію Бердянського району Запорізької області не пізніше наступного дня після набуття рішенням суду законної сили, вчинити дії визначені ч.5 ст.231 Виборчого кодексу України, що випливають з скасування реєстрації всіх кандидатів у депутати Бердянської міської ради, які включені до єдиного та територіальних виборчих списків кандидатів у депутати від Запорізької регіональної організації політичної партії Опозиційна платформа - за життя .

За приписами ч. 1 ст. 273 КАС України, право оскаржувати рішення, дії чи бездіяльність виборчих комісій, комісій з референдуму, членів цих комісій мають суб`єкти відповідного виборчого процесу (крім виборчої комісії), а також ініціативна група референдуму, інші суб`єкти ініціювання референдуму.

Спір виник із публічно-правових відносин, у яких відповідач є суб`єктом владних повноважень.

Згідно з частиною 2 статті 12 КАС України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

За приписами ч. 5 ст. 262 КАС України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Враховуючи викладене, що суд вважає за необхідне призначити справу до розгляду у судовому засіданні за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін у справі.

Враховуючи наведене, керуючись ст.ст. 12, 248, 273 КАС України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Відкрити спрощене позовне провадження в адміністративній справі №280/7005/20 за позовною заявою Запорізької обласної організації політичної партії За майбутнє до Бердянської міської територіальної виборчої комісії Бердянського району Запорізької області, третя особа - Запорізька регіональна організація політичної партії Опозиційна платформа - за життя про визнання протиправною та скасування постанови, зобов`язання вчинити певні дії.

Призначити судове засідання на 04 жовтня 2020 року року яке відбудеться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Сергія Синенка, 65-в, у залі судових засідань №14 о 18 год. 00 хв.

Судове засідання проводитиметься одноособово суддею Максименко Лілією Яковлівною за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

ЗОБОВ`ЯЗАТИ ВІДПОВІДАЧА НАДАТИ до 04.10.2020 до 16 год. 00 хв. належним чином засвідчені копії: оскаржуваної постанови з додатками; протоколу засідання від 28.09.2020, на якому прийнято оскаржувану постанову; заяв кандидатів у депутати Бердянської міської ради на місцевих виборах, що відбудуться 25 жовтня 2020 року, про згоду балотуватися та бути включеним до єдиного та територіальних виборчих списків кандидатів у депутати Бердянської міської ради від Запорізької регіональної організації політичної партії Опозиційна платформа - за життя .

Запропонувати:

відповідачу - невідкладно після отримання ухвали про відкриття провадження у справі подати відзив та документи на його обґрунтування, з урахуванням вимог статті 162 КАС України;

третій особі - невідкладно після отримання ухвали про відкриття провадження у справі подати пояснення по суті позовних вимог.

Роз`яснити відповідачу, що неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову (ч.4 ст.159 КАС України).

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі, відповідачу - копію позовної заяви та додані до неї документи;

Адреса веб-сторінки за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - http://adm.zp.court.gov.ua/sud0870/.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту постановлення

Суддя Л.Я. Максименко

Дата ухвалення рішення04.10.2020
Оприлюднено05.10.2020

Судовий реєстр по справі —280/7005/20

Постанова від 08.10.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Юрко І.В.

Ухвала від 07.10.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Юрко І.В.

Ухвала від 07.10.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Юрко І.В.

Рішення від 04.10.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Максименко Лілія Яковлівна

Ухвала від 04.10.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Максименко Лілія Яковлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні