Рішення
від 20.10.2011 по справі 2-о-59/11
КОРАБЕЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

КОРАБЕЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.МИКОЛАЄВА

Справа № 2-о-59/11

Провадження № 2-о/1414/7274/11 р.

Р І Ш Е Н Н Я

іменем України

20.10.2011 року м.Миколаїв

Корабельний районний суд міста Миколаєва у складі:

головуючої по справі судді- Селіщевої Л.І.,

народних засідателів - Шадріної Ю.М., Сергієвої Е.В.,

при секретарі судового засідання - Осипенко О.М.,

за участю прокурора Добрикової І.В.,

та представника заявника - ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі засідань суду цивільну справу за заявою Жовтневої Центральної районної лікарні Миколаївської області про продовження надання ОСОБА_2 амбулаторної психіатричної допомоги у примусовому порядку , -

ВСТАНОВИВ:

Заявник - Жовтнева Центральна районна лікарня звернулася до суду із заявою про продовження надання ОСОБА_2 амбулаторної допомоги у примусовому порядку, посилаючись на наступне.

Громадянин ОСОБА_2 проживає за адресою: АДРЕСА_1 , та знаходиться на амбулаторному примусовому лікуванні в психіатричному кабінеті Жовтневої ЦРЛ на підставі постанови Центрального районного суду м. Миколаєва від 07.11.2005 р. Рішенням Корабельного районного суду м. Миколаєва від 22.10.2010 р. йому було продовжено надання амбулаторної психіатричної допомоги у примусовому порядку. Однак на даний час психічний стан хворого ОСОБА_2 не покращився, він є соціально - дезадаптованим та не може правильно оцінювати свої дії, через що потребує продовження амбулаторного психічного лікування в примусовому порядку.

Згідно висновку комісії лікарів-психіатрів, хворий ОСОБА_2 страждає шизофренією, параноїдної форми із безперервним перебігом та стійким змішаним дефектом. Враховуючи безперервність захворювання, стійкий дефектний стан, соціальну дезадаптацію та неможливість хворого в повній мірі оцінювати свої дії, комісія лікарів-психіатрів вважає необхідним продовжити йому амбулаторне психіатричне лікування в примусовому порядку.

В судовому засіданні представник Жовтневої ЦРЛ заяву підтримав, просив її задовольнити.

Прокурор в судовому засіданні просив задовольнити заяву.

Представник ОСОБА_2 в судове засідання не з`явився, був повідомлений належним чином.

Заслухавши думку представника заявника, прокурора та дослідивши надані письмову докази по справі, суд знаходить заяву обґрунтованою і такою, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч.І ст. 279 ЦПК України за умов, визначених Законом України Про психіатричну допомогу , заява лікаря-психіатра про проведення психіатричного огляду особи в примусовому порядку, про надання особі амбулаторної психіатричної допомоги та її продовження в примусовому порядку подається до суду за місцем проживання особи.

На підставі ч.І ст. 280 ЦПК України у заяві про проведення психіатричного огляду фізичної особи у примусовому порядку, про надання особі психіатричної допомоги у примусовому порядку та її продовження, про госпіталізацію до психіатричного закладу у примусовому порядку та продовження такої госпіталізації повинні бути зазначені підстави для надання психіатричної допомоги у примусовому порядку, встановлені законом.

Судом встановлено, що громадянин ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,ухвалою Куйбишевського районного суду м. Новокузнецька Кемеровської області від 18.03.1999 р. у зв`язку із вчиненням суспільно-небезпечного діяння, з 23.03.2000 року був направлений на примусове лікування в Волгоградську психіатричну лікарню спеціалізованого типу з інтенсивним спостереженням.

21.01.2005 р. постановою Камишанського федерального міського суду Волгоградської області вищевказані міри медичного характеру були змінені з переводом в психіатричний стаціонар спеціалізованого типу. Для продовження лікування був направлений в МОПЛ №2 в с. Сапетня. Постановою Центрального районного суду м. Миколаєва від 07.11.2005 р. хворий був переведений на амбулаторне примусове психіатричне лікування у районного психіатра за місцем проживання. Рішенням Корабельного районного суду м. Миколаєва від 22.10.2010 р. хворому було продовжено надання амбулаторної психіатричної допомоги у примусовому порядку в умовах психіатричного кабінету Жовтневої ЦРЛ.

Відповідно до ч.5 ст. 12 Закону України Про психіатричну допомогу у разі необхідності продовження надання особі амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку понад 6 місяців лікар-психіатр повинен надіслати до суду за місцем проживання особи заяву про продовження надання особі амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку. До заяви,в якій повинні бути викладені підстави надання особі амбулаторної психіатричної допомоги без її усвідомленої згоди та без згоди її законного представника передбачені частиною другою цієї статті додається висновок комісії лікарів - психіатрів ,який містить обгрунтування про необхідність продовження надання особі такої допомоги. В подальшому продовження надання особі амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку проводиться кожного разу на строк,який не може перевищувати 6 місяців.

Із висновку комісії лікарів-психіатрів Жовтневої ЦРА вбачається, що психічний стан хворого ОСОБА_2 не покращився, він потребує продовження амбулаторної психіатричної допомоги у примусовому порядку.

З урахуванням викладеного суд прийшов до висновку, що вимоги заявника є обґрунтованими і підлягають задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 279-282 ЦПК України, суд -

ВИРІШИВ:

Заяву Жовтневої Центральної районної лікарні Миколаївської області задовольнити.

Продовжити ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає по АДРЕСА_1 , надання амбулаторної психіатричної допомоги у примусовому порядк в психіатричному кабінеті Жовтневої ЦРЛ на строк не більше шести місяців.

Рішення може бути оскаржене в апеляційний суд Миколаївської області через Корабельний районний суд м. Миколаєва протягом 10 днів з дня його проголошення, а особами, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення рішення, з дня отримання копії рішення.

Суддя: Л.І.Селіщева

Народні засідателі : Ю.М. Шадріна

Е.В. Сергієва

СудКорабельний районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення20.10.2011
Оприлюднено06.10.2020
Номер документу91994011
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-о-59/11

Ухвала від 01.03.2011

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Зудіхін О. В.

Рішення від 20.10.2011

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Селіщева Л. І.

Ухвала від 08.04.2011

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Мельник В. І.

Ухвала від 12.08.2011

Цивільне

Приморський районний суд м.Маріуполя

Федотова В. М.

Ухвала від 02.08.2011

Цивільне

Приморський районний суд м.Маріуполя

Федотова В. М.

Ухвала від 21.06.2011

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Соколовська Т. О.

Ухвала від 15.12.2010

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 15.09.2011

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Ігнатова Г. В.

Ухвала від 09.09.2011

Цивільне

Кілійський районний суд Одеської області

Балан М. В.

Ухвала від 21.03.2011

Цивільне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Гордійчук І.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні