Ухвала
від 03.10.2020 по справі 320/9127/20
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

03 жовтня 2020 року 320/9127/20

Суддя Київського окружного адміністративного суду Балаклицький А.І., розглянувши позовну заяву Васильківської міської організації "Політичної партії "Пропозиція" до Васильківської міської територіальної виборчої комісії Обухівського району Київської області про скасування постанови в частині,

в с т а н о в и в:

03 жовтня 2020 року о 10 год. 02 хв. Васильківська міська організація "Політичної партії "Пропозиція" звернулась до Київського окружного адміністративного суду з позовом до Васильківської міської територіальної виборчої комісії Обухівського району Київської області, в якому просить суд:

- скасувати постанову Васильківської міської територіальної виборчої комісії Обухівського району Київської області від 29.09.2020 №41 в частині реєстрації кандидатом у депутати Васильківської міської ради Обухівського району Київської області ОСОБА_1 , висунутою Київською обласною організацією "Політичної партії "За майбутнє".

Відповідно до статті 19 Кодексу адміністративного судочинства України, дана справа належить до юрисдикції адміністративних судів і підлягає розгляду у порядку адміністративного судочинства.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161 та 172 Кодексу адміністративного судочинства України та подана з дотриманням правил підсудності особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених Кодексом адміністративного судочинства України, немає.

Відповідно до частин 1 та 2 статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Частинами 1 та 2 статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що за правилами спрощеного позовного провадження розглядаються справи незначної складності.

За правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Даний спір виник щодо правовідносин, пов`язаних з виборчим процесом, та відповідно до статті 273 Кодексу адміністративного судочинства України належить до компетенції адміністративних судів і підлягає розгляду Київським окружним адміністративним судом.

Частиною 11 статті 273 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що суд вирішує адміністративні справи, визначені цією статтею, у дводенний строк після надходження позовної заяви.

Особливості розгляду окремих категорій термінових адміністративних справ визначені параграфом 2 Глави 11 Кодексу адміністративного судочинства України.

Зокрема, згідно з положеннями статті 269 Кодексу адміністративного судочинства України у справах, визначених статтями 273-277, 280-283, 285-289 цього Кодексу, заявами по суті справи є позовна заява та відзив на позовну заяву (відзив).

Копії позовної заяви та доданих до неї документів направляються відповідачу й іншим учасникам справи на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - електронною поштою, якщо така відома суду, або надаються для ознайомлення в судовому засіданні.

Як передбачено частиною 10 статті 273 Кодексу адміністративного судочинства України суд невідкладно повідомляє відповідну виборчу комісію або комісію з референдуму та комісію вищого рівня про відкриття провадження у справі та про ухвалене судом рішення.

Враховуючи предмет позову та положення статей 12, 257, 273 Кодексу адміністративного судочинства України справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Згідно частини 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Оскільки, прийняття рішення у даній справі може вплинути на права та інтереси Київської обласної організації "Політичної партії "За майбутнє" та ОСОБА_1 , суд дійшов висновку про необхідність залучення вказаних осіб до участі у справі у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Керуючись статтями 49, 171, 243, 248, 269, 273 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Васильківської міської організації "Політичної партії "Пропозиція" до Васильківської міської територіальної виборчої комісії Обухівського району Київської області про скасування постанови в частині.

2. Залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, - Київську обласну організацію "Політичної партії "За майбутнє" та ОСОБА_1

3. Справа буде розглядатися одноособово суддею Балаклицьким А.І. за правилами спрощеного позовного провадження без учасників справи (у письмовому провадженні) та в порядку, визначеному положеннями ст. 273 КАС України.

4. Витребувати докази по справі від відповідача (належним чином засвідчені копії):

- постанови Васильківської міської територіальної виборчої комісії Обухівського району Київської області від 29.09.2020 №41 "Про реєстрацію кандидатів у депутати Васильківської міської ради Обухівського району Київської області включеного до єдиного та територіальних списків кандидатів у депутати Київської обласної організації "Політичної партії "За майбутнє";

- протоколу засідання Васильківської міської територіальної виборчої комісії Обухівського району Київської області №11 від 28.09.2020 щодо вирішення питання про реєстрацію кандидатів у депутати Васильківської міської ради Обухівського району Київської області, включених до списків кандидатів у депутати Київською обласною організацією "Політичної партії "За майбутнє";

- заяви та доданих до неї документів, поданих для реєстрації кандидатів у депутати Васильківської міської ради Обухівського району Київської області від Київської обласної організації "Політичної партії "За майбутнє";

- докази написання ОСОБА_1 заяви про вихід з Васильківського осередку політичної партії "Батьківщина".

5. Витребувані докази надати до суду у строк до 13:30 год. 04.10.2020.

6. Запропонувати відповідачу подати до суду відзив на позовну заяву разом із доказами по справі до 13:30 год. 04.10.2020 .

Роз`яснити відповідачу, що неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин відповідно до ч. 4 ст. 159 КАС України може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

7. Запропонувати третім особам надати пояснення по справі до 13:30 год. 04.10.2020.

8. Документи можуть подаватись нарочно через канцелярію суду або на офіційну електронну адресу суду: inbox@adm.ko.court.gov.ua.

9. Роз`яснити учасникам справи про можливість отримання інформації по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.ko.court.gov.ua/sud1070/.

10. Копію позовної заяви та доданих до неї документів направити відповідачу й іншим учасникам справи на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - електронною поштою, якщо така відома суду, або надати для ознайомлення в судовому засіданні.

11. Копію ухвали суду надіслати (надати) учасникам справи (їх представникам).

12. Повідомити виборчу комісію та комісію вищого рівня про надходження позову та постановлену судом ухвалу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Балаклицький А. І.

Дата ухвалення рішення03.10.2020
Оприлюднено06.10.2020
Номер документу92004528
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування постанови в частині

Судовий реєстр по справі —320/9127/20

Постанова від 08.10.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ганечко Олена Миколаївна

Ухвала від 08.10.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ганечко Олена Миколаївна

Ухвала від 08.10.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ганечко Олена Миколаївна

Рішення від 05.10.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Балаклицький А. І.

Ухвала від 03.10.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Балаклицький А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні