Ухвала
від 05.10.2020 по справі 340/4165/20
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УХВАЛА

про відкриття провадження в адміністративній справі

05 жовтня 2020 року м. Кропивницький Справа № 340/4165/20

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Кравчук О.В., перевіривши матеріали

позовної заяви ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ; адреса: АДРЕСА_1 )

до Держави Україна в особі Державної казначейської служби України (код ЄДРПОУ 37567646; адреса: вул. Бастіонна, 6, м. Київ, 01601)

Державної судової адміністрації України (код ЄДРПОУ 26255795; адреса: вул. Липська, 18/5, м. Київ, 01601)

про відшкодування шкоди,

В С Т А Н О В И Л А:

ОСОБА_1 звернувся до Кіровоградського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Держави Україна в особі Державної казначейської служби України, Державної судової адміністрації України, в якому просить суд стягнути з держави України за рахунок коштів Державного бюджету України, головним розпорядником яких є Державна судова адміністрація України, шляхом безспірного списання Державною казначейською службою України на його користь матеріальної шкоди у вигляді недоотриманої суддівської винагороди за період з 18 квітня 2020 року по 27 серпня 2020 року у розмірі 130 260,04 грн, заподіяної прийняттям неконституційного правового акту.

Принагідно позивач просить суд здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Також, з поміж суб`єктного складу позовної заяви позивач визначив третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Бобринецький районний суд Кіровоградській області.

Справу належить розглядати в порядку адміністративного судочинства (стаття 19 Кодексу адміністративного судочинства України).

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 160-161 Кодексу адміністративного судочинства України. Підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Частиною четвертою статті 12 та частиною четвертою статті 257 КАС України даний спір не віднесено до переліку справ, що підлягають розгляду виключно за правилами загального позовного провадження. Натомість спір є справою незначної складності у розумінні пункту 1 частини шостої статті 12 КАС України.

Cправа розглядатиметься у порядку спрощеного позовного провадження (частина перша статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України).

При цьому, справу належить розглянути в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, зважаючи на відсутність клопотання сторін про інше (частина п`ята статті 262 КАС України).

Оскільки рішення у справі може вплинути на права, інтереси та обов`язки Бобринецького районного суду Кіровоградській області, суддя вважає за необхідне залучити такого суб`єкт владних повноважень до участі у справі як третю особу на стороні відповідача, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору (стаття 49 КАС України).

Керуючись статтями 49, 160-161, 171, 257-263 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

У Х В А Л И Л А:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі №340/4165/20 за позовом ОСОБА_1 до Держави Україна в особі Державної казначейської служби України , Державної судової адміністрації України про відшкодування шкоди.

Залучити Бобринецький районний суд Кіровоградській області до участі у справі як третю особу на стороні відповідача, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору (код ЄДРПОУ - 02896839; адреса: вул. Миколаївська, 80, м. Бобринець, Кіровоградська область, 27200).

Справа розглядатиметься суддею Кравчук О. В. одноособово, в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Встановити відповідачам п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали для подання до суду та одночасного надіслання позивачеві відзиву на позов та наявних доказів на підтвердження викладених у ньому обставин.

Відзив має відповідати вимогам частини другої статті 162 КАС України.

Неподання відповідачами відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи .

Встановити відповідачам п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням суду повинна бути надіслана позивачеві.

Встановити третій особі п`ятнадцятиденний строк з дня отримання цієї ухвали для подання до суду пояснень щодо позову та надіслання таких пояснень позивачеві та третій особі.

Роз`яснити сторонам, що відповідно до частини четвертої статті 159 КАС України подання заяв по суті справи є правом учасників справи.

Звернути увагу сторін, що відповідно до частини дев`ятої статті 79 КАС України копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud1170/.

Копію ухвали надіслати учасникам справи. Відповідачу та третій особі також направити копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Ухвала про відкриття провадження у справі набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду О.В. Кравчук

Дата ухвалення рішення05.10.2020
Оприлюднено07.10.2020
Номер документу92009930
СудочинствоАдміністративне
Сутьвідшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —340/4165/20

Ухвала від 01.06.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Ухвала від 13.05.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Рішення від 15.02.2021

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. Кравчук

Ухвала від 15.02.2021

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. Кравчук

Ухвала від 25.01.2021

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. Кравчук

Ухвала від 05.10.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. Кравчук

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні