Ухвала
від 25.01.2021 по справі 340/4165/20
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про витребування доказів

25 січня 2021 року м. Кропивницький Справа № 340/4165/20

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі судді Кравчук О.В., розглядаючи у порядку спрощеного позовного провадження адміністративну справу

за позовом ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ; адреса: АДРЕСА_1 )

до Держави Україна в особі Державної казначейської служби України (код ЄДРПОУ 37567646; адреса: вул. Бастіонна, 6, м. Київ, 01601)

Державної судової адміністрації України (код ЄДРПОУ 26255795; адреса: вул. Липська, 18/5, м. Київ, 01601)

про відшкодування шкоди,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до Кіровоградського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Держави Україна в особі Державної казначейської служби України, Державної судової адміністрації України, в якому просить суд стягнути з держави України за рахунок коштів Державного бюджету України, головним розпорядником яких є Державна судова адміністрація України, шляхом безспірного списання Державною казначейською службою України на його користь матеріальної шкоди у вигляді недоотриманої суддівської винагороди за період з 18 квітня 2020 року по 27 серпня 2020 року у розмірі 130 260,04 грн, заподіяної прийняттям неконституційного правового акту.

Ухвалою суду від 05 жовтня 2020 року в адміністративній справі було відкрито спрощене провадження

Відповідно до частини 4 статті 9 КАС України суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно з частинами 6-9 статті 80 КАС України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

У разі неподання суб`єктом владних повноважень витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами, а у разі неподання доказів позивачем - також залишити позовну заяву без розгляду.

З метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, реалізуючи принцип офіційного з`ясування всіх обставин у справі, суд вважає за необхідне витребувати у Територіального управління Державної судової адміністрації в Кіровоградській області довідку про розмір суддівської винагороди, виплаченої судді Бобринецького районного суду Кіровоградської області ОСОБА_1 за квітень, травень, червень, липень та серпень 2020 року, із відображенням базового розміру посадового окладу та доплат, а також зазначенням суми застосованих відповідно до статті 29 Закону України Про Державний бюджет України на 2020 рік обмежень, розраховану з утриманням податків і зборів.

Керуючись статтями 9, 80, 248, 256, 293-297 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Витребувати у Територіального управління Державної судової адміністрації в Кіровоградській області довідку про розмір суддівської винагороди, виплаченої судді Бобринецького районного суду Кіровоградської області ОСОБА_1 за квітень, травень, червень, липень та серпень 2020 року, із відображенням базового розміру посадового окладу та доплат, а також зазначенням суми застосованих відповідно до статті 29 Закону України Про Державний бюджет України на 2020 рік обмежень, розраховану з утриманням податків і зборів.

Зобов`язати Територіальне управління Державної судової адміністрації в Кіровоградській області невідкладно, але не пізніше десяти днів з дня отримання цієї ухвали, подати витребувані докази до Кіровоградського окружного адміністративного суду.

Копію ухвали направити сторонам та Територіальному управлінню Державної судової адміністрації в Кіровоградській області.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її підписання та окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду О.В. Кравчук

Дата ухвалення рішення25.01.2021
Оприлюднено27.01.2021
Номер документу94382254
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —340/4165/20

Ухвала від 01.06.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Ухвала від 13.05.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Рішення від 15.02.2021

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. Кравчук

Ухвала від 15.02.2021

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. Кравчук

Ухвала від 25.01.2021

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. Кравчук

Ухвала від 05.10.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. Кравчук

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні