Ухвала
від 28.09.2020 по справі 914/2141/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

28.09.2020 Справа № 914/2141/20

Суддя Господарського суду Львівської області Гоменюк З.П., розглянувши матеріали

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Вартіс , Київська область, Києво-Святошинський район, м.Вишневе

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю Металік-Комплект , м.Львів

про стягнення 15252,91 грн

ВСТАНОВИВ:

На розгляд Господарського суду Львівської області надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю Вартіс до Товариства з обмеженою відповідальністю Металік-Комплект про стягнення 15252,91 грн.

Ухвалою суду від 25.08.2020 р. постановлено прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження; здійснювати розгляд справи без проведення судового засідання та повідомлення (виклику) учасників справи.

Цією ж ухвалою суд встановив відповідачу для подання відзиву на позов, заяви із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження (у випадку наявності таких заперечень), клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін (в разі незгоди із здійсненням розгляду справи без повідомлення учасників справи та проведення судового засідання) строк у 15 календарних днів з дня отримання ухвали.

07.09.2020 р. через канцелярію суду надійшов відзив на позов (вх.№26063/20), в якому відповідач зазначив про часткову згоду з позовними вимогами, зокрема в частині стягнення основної заборгованості. Також у відзиві відповідач повідомив суд про своє бажання мирно врегулювати спір за участю судді з подальшим укладенням мирової угоди з позивачем, внаслідок чого просив суд проводити розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін та ухвалити проведення врегулювання спору за участі судді.

Також відповідачем подано окреме клопотання про врегулювання спору за участю судді (вх.№26064/20 від 07.09.2020 р.)

У зв`язку з перебуванням судді Гоменюк З.П. у відпустці, яка тривала по 25.09.2020 р. включно, вирішення процесуальних питань у справі здійснюється судом в перший робочий день судді після відпустки, тобто 28.09.2020 р.

Відповідно до ч.5 ст.252 Господарського процесуального кодексу України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Згідно з частиною сьомою цієї ж статті, клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Отже, процесуальний закон надає суду можливість розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін, в тому числі і з підстав наявності відповідного клопотання сторони, поданого у визначений строк.

Беручи до уваги те, що відповідач вчасно звернувся з заявленим у відзиві на позов клопотанням про розгляд справи у судовому засіданні, виходячи з обставин, наведених у відзиві, задля належного, повного та об`єктивного розгляду справи, а також з метою з`ясування згоди позивача на проведення врегулювання спору за участю судді, суд прийшов до висновку здійснювати розгляд справи в судовому засіданні з викликом сторін.

При цьому суд вважає, що клопотання відповідача про врегулювання спору за участю судді підлягають вирішенню в судовому засіданні з врахуванням позиції ТзОВ Вартіс щодо можливості такого врегулювання.

Керуючись ст.ст. 234, 235, 247, 249, 250, 251, 252 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Задоволити клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю Металік-Комплект про проведення розгляду справи в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

2. Здійснювати розгляд справи проводиться в судовому засіданні з викликом сторін.

3. Судове засідання у справі призначити на 19.10.2020 до 16:00 год. Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Львівської області за адресою: 79014, м.Львів, вул.Личаківська, 128, зал судових засідань №3 (2-й поверх).

4. Зобов`язати сторін:

- забезпечити явку повноважних представників в судове засідання;

- у випадку повної або часткової сплати відповідачем заявленої до стягнення заборгованості подати належні докази (платіжні доручення або виписки банку).

5. Відкласти вирішення клопотань Товариства з обмеженою відповідальністю Металік-Комплект про ухвалення проведення врегулювання спору за участю судді.

6. Запропонувати позивачеві:

- письмово повідомити суд про надання або ненадання згоди на проведення врегулювання спору за участі судді.

7. Запропонувати учасникам справи:

- зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (створити поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua, та подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді по конкретній справі, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України. Детальнішу інформацію про переваги Електронного суду , а також інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці Господарського суду Львівської області на офіційному веб-порталісудової влади України в мережі Інтернет за адресою:https:/lv.arbitr.gov.ua/sud5015/;

- надавати суду всі необхідні документи в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі Електронний суд , поштою, факсом або іншими дистанційними засобами зв`язку.

Ухвала набирає законної сили в порядку ст.235 ГПК України та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя З.П. Гоменюк

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення28.09.2020
Оприлюднено08.10.2020
Номер документу92037112
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/2141/20

Ухвала від 19.01.2021

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Желік Максим Борисович

Ухвала від 21.12.2020

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Желік Максим Борисович

Рішення від 17.11.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гоменюк З.П.

Ухвала від 19.10.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гоменюк З.П.

Ухвала від 28.09.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гоменюк З.П.

Ухвала від 25.08.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гоменюк З.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні