Ухвала
від 08.10.2020 по справі 627/613/20
КРАСНОКУТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №627/613/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"08" жовтня 2020 р. смт. Краснокутськ

Краснокутський районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді Бугаєнко І.В.,

за участі секретаря Ніколайчик А.О.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в смт Краснокутськ цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Харківської області, В`язівської сільської ради Краснокутського району Харківської області про визнання права на земельну частку (пай) -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Краснокутського районного суду Харківської області перебуває цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Харківської області, В`язівської сільської ради Краснокутського району Харківської області про визнання права на земельну частку (пай)

Ухвалою Краснокутського районного суду Харківської області від 10 серпня 2020 року позовну заяву ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Харківської області про визнання права на земельну частку (пай) було прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі. Визначено розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження. Відповідачу запропоновано в установлений судом строк подати письмовий відзив та письмові пояснення на позов. Ухвалою від 31.08.2020 року до участі у справі в якості відповідача було залучено В`язівську сільську раду Краснокутського району Харківської області.

07.10.2020 року до суду надійшло клопотання позивача про виклик та допит в судовому засіданні свідків ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , а також просить витребувати зі Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) копію Протоколу №6 від 18.11.1996 р. ССПД згідно з п. 9.2 Статуту, зареєстрованого Управлінням Міністерства юстиції України в Харківській області 30 червня 1996 р. реєстраційний номер 341, яким вказані громадяни прийняті в члени ССПД, ця інформація потрібна для підтвердження того, що позивач дійсно був членом ССПД та працював у колгоспі КСП ім. Кутузова .

Позивач в підготовче засідання не з`явилась, про день, час та місце розгляду справи повідомлялася належним чином. 07.10.2020 року позивачем надано до суду заяву про виклик свідків та витребування доказів.

Представник відповідача - Головного управління Держгеокадастру у Харківській області в підготовче засідання не з`явився, про день, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, про причини неявки суд не повідомив.

Представник відповідача - В`язівської сільської ради Краснокутського району Харківської області в підготовче засідання не з`явився, надав заяву про розгляд справи у його відсутність, при розгляді справи покладається на розсуд суду.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до такого.

Відповідно до змісту ст. 84 ЦПК України учасники справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Відповідно до ст. 91 ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі. В ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Як вбачається з матеріалів справи, наявна необхідність викликати в судове засідання свідків ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , а також витребувати у Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) копію Протоколу №6 від 18.11.1996 р. ССПД згідно з п. 9.2 Статуту, зареєстрованого Управлінням Міністерства юстиції України в Харківській області 30 червня 1996 р. реєстраційний номер 341, яким вказані громадяни прийняті в члени ССПД . .

Враховуючи, що вищевказані докази, а також пояснення свідків можуть містити інформацію, необхідну для вирішення справи, суд приходить до висновку, що клопотання позивача про виклик свідків та витребування доказів підлягає задоволенню, оскільки пояснення свідків та витребувані докази мають безпосереднє значення для розгляду справи, а позивач не має можливості отримати їх самостійно .

Пунктом 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України передбачено, що в підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декілька судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України , за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, суд вважає, що у підготовчому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, у зв`язку з чим підготовче засідання підлягає закриттю, а справа призначенню до розгляду за правилами загального позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст. 84,91,197,200 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання позивача про виклик свідків та витребування доказів - задовольнити.

Викликати до Краснокутського районного суду Харківської області та допитати в якості свідків: ОСОБА_2 , проживаючу за адресою: 62040, Харківська область, Краснокутський район, с. Михайлівка та ОСОБА_3 , проживаючу за адресою: АДРЕСА_1 .

Попередити ОСОБА_2 та ОСОБА_3 про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду за ст.ст. 384, 385 КК України.

Витребувати зі Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) копію Протоколу № 6 від 18.11.1996 р. ССПД згідно з п. 9.2 Статуту, зареєстрованого Управлінням Міністерства юстиції України в Харківській області 30 червня 1996 р. реєстраційний номер 341, яким вказані громадяни прийняті в члени ССПД.

Копію ухвали направити до Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) ( 61000, м.Харків, вул. Ярослава Мудрого, 16 ) - для виконання, встановивши термін виконання ухвали 5 діб з моменту отримання копії ухвали

Особи, які не мають можливості подати витребувані докази взагалі або у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання цієї ухвали.

Попередити осіб, на яких цією ухвалою покладено обов`язок подати докази, що за неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом. При цьому притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати суду витребувані докази.

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_4 до Головного управління Держгеокадастру у Харківської області, В`язівської сільської ради Краснокутського району Харківської області про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування.

Призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 09 листопада 2020 року о 14.00 год. в залі судових засідань Краснокутського районного суду Харківської області.

У судове засідання викликати учасників справи

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

СУДДЯ Бугаєнко І. В.

СудКраснокутський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення08.10.2020
Оприлюднено09.10.2020
Номер документу92086589
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —627/613/20

Рішення від 02.12.2020

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

Рішення від 02.12.2020

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

Ухвала від 08.10.2020

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

Ухвала від 31.08.2020

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

Ухвала від 10.08.2020

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні