Ухвала
від 12.10.2020 по справі 546/581/20
РЕШЕТИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

єдиний унікальний номер справи 546/581/20

номер провадження 2-в/546/2/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 жовтня 2020 року м. Решетилівка

Суддя Решетилівського районного суду Полтавської області Зіненко Ю.В., за участі секретаря судового засідання Гудзенко С.В., розглянувши заяву сільського голови Новомихайлівської сільської ради Решетилівського району Полтавської областіЛісконога О.М. про відновлення втраченого судового провадження у цивільній справі №2-о-35/10 за заявою прокурора Решетилівського району в інтересах держави в особі Новомихайлівської сільської ради Решетилівського району про визнання спадщини відумерлою , -

встановив:

До Решетилівського районного суду 21.09 2020 р. надійшла заява сільського голови Новомихайлівської сільської ради Решетилівського району Полтавської областіЛісконога О.М. про відновлення втраченого судового провадженняу цивільній справі №2-о-35/10 за заявою прокурора Решетилівського району в інтересах держави в особі Новомихайлівської сільської ради Решетилівського району про визнання спадщини відумерлою.

З даної заяви вбачається, що для забезпечення права ОСОБА_1 , яка не була учасником справи, на апеляційний перегляд рішення Решетилівського районного суду по справі №2-о-35/10 від 16.06.2010 р., Новомихайлівська сільська рада звернулася до суду із заявою про відновлення втраченого провадження.

Відповідно до ст. 488 ЦПК України відновлення втраченого повністю або частково судового провадження в цивільній справі, закінченій ухваленням рішення або у якій провадження закрито, проводиться у порядку, встановленому цим Кодексом.

Відповідно до ч.1 ст. 489 ЦПК України втрачене судове провадження у цивільній справі може бути відновлене за заявою учасника справи або за ініціативою суду.

Ухвалою суду від 23.09.2020 р. по даній справі було відкрито провадження за заявою учасника справи та призначено розгляд справи на 12.10.2020 р.

Розгляд питання про відновлення втраченого судового провадження проведено з повідомленням всіх учасників справи.

У судове засідання 12.10.2020 р. сторони, які приймали участь в розгляді справи №2-о-35/10 не з`явилися, про день і час розгляду справи повідомлені належним чином.

Від сільського голови Новомихайлівської сільської ради Лісконога О.М. до суду 29.09.2020 р. до суду надійшла заява про розгляд справи за відсутності представника сільської ради, просив заяву задовольнити та відновити втрачене судове провадження (а.с.10).

Від представника Решетилівського відділу Кобеляцької місцевої прокуратури Нетикші С.М. надійшов лист про те, що у зв`язку зі змінами до законодавства прокуратуру Решетилівського району Полтавської області реорганізовано та створено Кобеляцьку місцеву прокуратуру Полтавської області. В Решетилівському відділі Кобеляцької місцевої прокуратури відсутня інформація щодо передачі до архіву розглянутих цивільних справ за позовами прокурора Решетилівського району. З огляду на це, на теперішній час у Решетилівського відділу Кобеляцької місцевої прокуратури відсутня можливість надати матеріали цивільної справи 2-о-35/10 (а.с.14).

Через неявку всіх учасників справи, суд вирішує розглянути дану заяву, враховуючи положення ч.2 ст.247 ЦПК України.

Судом встановлено, що рішенням Решетилівського районного суду від 16.10.2010 р. по справі №2-о-35/10 за заявою прокурора Решетилівського району в інтересах держави в особі Новомихайлівської сільської ради Решетилівського району про визнання спадщини відумерлою, визнано відумерлою спадщину у виді земельної частки (паю) розміром 4,3 га, розташованої на території Новомихайлівської сільської ради Решетилівського району Полтавської області, що перебувала у колективній власності колишньої агрофірми Новомихайлівська і належала ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Із заяви сільського голови Новомихайлівської сільської ради Решетилівського району Полтавської областіОСОБА_3 вбачається, що 17 вересня 2020 року з Решетилівського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Північно - Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (місто Суми) заявником було одержано повний витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про смерть ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 (а.с.3).

17 вересня 2020 року з Решетилівської державної нотаріальної контори було отримано Витяг зі Спадкового реєстру (спадкові справи та видані на їх підставі свідоцтва про право на спадщину) відносно ОСОБА_2 (а.с.4).

Крім цього до заяви долучено копію сертифікату на право на земельну частку (пай) серії ПЛ №0173997, який було видано ОСОБА_2 про те, що їй належить право на земельну частку (пай) у землі, яка перебуває у колективній власності агрофірми Новомихайлівська розміром 4,3 в умовних кадастрових гектарах без визначення меж цієї частки в натурі (на місцевості) (а.с.5).

Для забезпечення права ОСОБА_1 , жительки с. Нова Михайлівка Решетилівського району Полтавської області на апеляційний перегляд рішення Решетилівського районного суду по справі №2-о-35/10 від 16.06.2010 р., яка не була учасником справи та наявністю необхідних документів, які були отримані у законний спосіб, Новомихайлівська сільська рада звернулася до суду із заявою про відновлення втраченого провадження, враховуючи те, що апеляційний суд позбавлений можливості переглянути рішення суду і ухвалити будь - яке судове рішення в межах невідновленого судового провадження.

В зв`язку з цим, для заявник просив відновити втрачене провадження по справі за наступними документами: витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про смерть ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 ; сертифікату на право на земельну частку (пай) серії ПЛ №0173997; Витяг зі Спадкового реєстру (спадкові справи), щодо спадкових справ, де спадкоємцем є ОСОБА_2 .

Відповідно наданої суду копії витягу з акту Решетилівського районного суду Полтавської області про вилучення для знищення документів, не внесених до Національного архівного фонду від 04.04.2017 р. №8 цивільна справа №2-о-35/10 знищена в зв`язку із закінченням строку її зберігання. З справи вилучено оригінал рішення (а.с.17-18).

З витребуваної в канцелярії копії рішення суду від 16.10.2010 р. вбачається, що в судовому засіданні досліджувалися: копія запису акту про смерть та витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про смерть, відповідно до яких ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 померла ІНФОРМАЦІЯ_3 ; сертифікат на право на земельну частку (пай) серії ПЛ №0173997, з якого було встановлено те, що ОСОБА_2 за життя належало право на земельну частку (пай) у землі, яка перебуває у колективній власності агрофірми Новомихайлівська Решетилівського району Полтавської області; Витяг зі Спадкового реєстру (спадкові справи) з якого було встановлено те, що спадкові справи. у яких спадкодавцем є ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , відсутні, тобто спадщину ніхто не прийняв. Інші докази в судовому засіданні не досліджувалися.

Відповідно до ч. 1 ст. 493 ЦПК України при розгляді заяви про відновлення втраченого судового провадження суд бере до уваги: частину справи, яка збереглася (окремі томи, жетони, матеріали з архіву суду тощо); документи, надіслані (видані) судом учасникам судового процесу та іншим особам до втрати справи, копії таких документів; матеріали виконавчого провадження, якщо воно здійснювалося за результатами розгляду справи; будь-які інші документи і матеріали, подані учасниками судового процесу, за умови, що такі документи і матеріали є достатніми для відновлення справи; відомості з Єдиного державного реєстру судових рішень; дані, що містяться в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі; будь-які інші відомості, документи тощо, отримані у законний спосіб з інших офіційних джерел.

З приписів ч.1 ст. 494 ЦПК України вбачається, що на підставі зібраних і перевірених матеріалів суд постановляє ухвалу про відновлення втраченого судового провадження повністю або в частині, яку, на його думку, необхідно відновити.

Зважаючи на викладене та те, що судом встановлено той факт, що письмові докази по справі, які заявник просить відновити, досліджувалися судом та результати їх оцінки відображені в судовому рішенні від 16.10.2010 р., суд приходить до висновку, що є передбачені законом підстави для задоволення заяви сільського голови Новомихайлівської сільської ради Решетилівського району Полтавської областіЛісконога О.М. про відновлення повністю втраченого судового провадження у справі №2-о-35/10.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 488-494 ЦПК України, суд -

постановив:

Заяву сільського голови Новомихайлівської сільської ради Решетилівського району Полтавської областіЛісконога О.М. про відновлення втраченого судового провадження у цивільній справі №2-о-35/10 за заявою прокурора Решетилівського району в інтересах держави в особі Новомихайлівської сільської ради Решетилівського району про визнання спадщини відумерлою задовольнити.

Відновити повністю втрачене судове провадження по цивільній справі №2-о-35/10 за заявою прокурора Решетилівського району в інтересах держави в особі Новомихайлівської сільської ради Решетилівського району про визнання спадщини відумерлою, яке закінчилося ухваленням рішення Решетилівським районним судом Полтавської області від 16.06.2010 р., за документами: витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про смерть ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 ; Витяг зі Спадкового реєстру (спадкові справи та видані на їх підставі свідоцтва про право на спадщину), щодо спадкових справ, де спадкоємцем є ОСОБА_2 ; сертифікат на право на земельну частку (пай) серії ПЛ №0173997 який підтверджує те, що ОСОБА_2 належало право на земельну частку (пай) у землі, яка перебуває у колективній власності агрофірми Новомихайлівська розміром 4,3 в умовних кадастрових гектарах без визначення меж цієї частки в натурі (на місцевості).

Ухвалу може бути оскаржено протягом 15 днів з моменту її проголошення до Полтавського апеляційного суду через Решетилівський районний суд Полтавської області.

Суддя Ю. В. Зіненко

СудРешетилівський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення12.10.2020
Оприлюднено15.10.2020
Номер документу92168679
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —546/581/20

Постанова від 11.01.2021

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Абрамов П. С.

Ухвала від 23.12.2020

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Абрамов П. С.

Ухвала від 23.11.2020

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Абрамов П. С.

Ухвала від 09.11.2020

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Абрамов П. С.

Ухвала від 12.10.2020

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Зіненко Ю. В.

Ухвала від 23.09.2020

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Зіненко Ю. В.

Ухвала від 04.09.2020

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Зіненко Ю. В.

Ухвала від 05.08.2020

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Зіненко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні