Ухвала
від 17.10.2020 по справі 160/13259/20
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

17 жовтня 2020 року Справа № 160/13259/20 Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Горбалінський В.В., розглянувши позовну заяву Кандидата на посаду Кам`янського міського голови Кам`янського району Дніпропетровської області в єдиному одномандатному виборчому окрузі від Дніпропетровської обласної організації Всеукраїнського об`єднання "БАТЬКІВЩИНА" Голосного Максима Ігоровича до Кам`янської міської територіальної виборчої комісії Кам`янського району Дніпропетровської області, кандидата на посаду Кам`янського міського голови Кам`янського району Дніпропетровської області в єдиному одномандатному виборчому окрузі від Дніпропетровської обласної територіальної організації політичної партії БДЖОЛА ОСОБА_1 про визнання протиправними та скасування рішень, -

ВСТАНОВИВ :

16.10.2020 року о 22 год. 45 хв. до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшов позов Кандидата на посаду Кам`янського міського голови Кам`янського району Дніпропетровської області в єдиному одномандатному виборчому окрузі від Дніпропетровської обласної організації Всеукраїнського об`єднання "БАТЬКІВЩИНА" ОСОБА_2 (далі-позивач) до Кам`янської міської територіальної виборчої комісії Кам`янського району Дніпропетровської області (далі - відповідач-1), кандидата на посаду Кам`янського міського голови Кам`янського району Дніпропетровської області в єдиному одномандатному виборчому окрузі від Дніпропетровської обласної територіальної організації політичної партії БДЖОЛА ОСОБА_1 (далі - відповідач-2), в якому позивач просить:

- визнати протиправним та скасувати рішення відповідача 1 - Постанову Кам`янської міської територіальної виборчої комісії Кам`янського району Дніпропетровської області прийнята №31 від 19 вересня 2020 року 12 год. 45 хв. Про реєстрацію ОСОБА_1 кандидатом на посаду Кам`янського міського голови Кам`янського району Дніпропетровської області, висунутого Дніпропетровською обласною територіальною організацією політичної партії БДЖОЛА ;

- визнати протиправним та скасувати рішення відповідача 1 - Постанову Кам`янської міської територіальної виборчої комісії Кам`янського району Дніпропетровської області прийнята №115 від 16 жовтня 2020 року 17 год. 45 хв. Про розгляд скарги кандидата на посаду Кам`янського міського голови Кам`янського району Дніпропетровської області ОСОБА_2 .

Позовна заява відповідає вимогам встановленим статтями 160, 161, 172, 273, 276 Кодексу адміністративного судочинства України, підсудна Дніпропетровському окружному адміністративному суду, підстав для її повернення або відмови у відкритті провадження у справі не має.

Питання щодо строків звернення до адміністративного суду, передбачених ч.6 ст.273 Кодексу адміністративного судочинства України, буде з`ясовуватись у підготовчому засіданні.

Відповідно до частин 1, 2 ст.270 Кодексу адміністративного судочинства України, на обчислення строків, встановлених статтями 273-277, 280-283 цього Кодексу, не поширюються правила частин другої - десятої статті 120 цього Кодексу. Строки, встановлені у справах, визначених цією статтею, обчислюються календарними днями і годинами.

Крім того, як встановлено судом, у позовній заяві вказано третю особу - Політичну партію БДЖОЛА .

Відповідно до частини 2 ст.49 КАС України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Дослідивши матеріали позовної заяви, судом встановлено, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки особи, яка не є стороною у справі, а саме - Політичної партії БДЖОЛА , тому вважає за можливе залучити її до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача-2.

Керуючись статтями 49, 80, 160, 171, 270, 276 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

УХВАЛИВ :

Прийняти позовну заяву Кандидата на посаду Кам`янського міського голови Кам`янського району Дніпропетровської області в єдиному одномандатному виборчому окрузі від Дніпропетровської обласної організації Всеукраїнського об`єднання "БАТЬКІВЩИНА" ОСОБА_2 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ) до Кам`янської міської територіальної виборчої комісії Кам`янського району Дніпропетровської області (майдан Петра Калнишевського, буд.2, м.Кам`янське, Дніпропетровська область, 51931; код ЄДРПОУ 43765962), кандидата на посаду Кам`янського міського голови Кам`янського району Дніпропетровської області в єдиному одномандатному виборчому окрузі від Дніпропетровської обласної територіальної організації політичної партії БДЖОЛА ОСОБА_1 ( АДРЕСА_2 ; РНОКПП НОМЕР_2 ) про визнання протиправними та скасування рішень та відкрити провадження в адміністративній справі.

Залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача-2 - Політичну партію «БДЖОЛА» (пр-т Петра Григоренка, буд.22/20, офіс 608, м.Київ, 02055; код ЄДРПОУ 38010759).

Справа буде слухатись за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засідання призначити на 18 жовтня 2020 року о 10:00. Засідання відбудеться у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду за адресою: м.Дніпро, вул. Академіка Янгеля, 4, зала судових засідань 5 .

Справу розглядатиме суддя Горбалінський В.В. одноособово.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву та письмових доказів до 09:00 години 18.10.2020 року, який повинен відповідати вимогам ст.162 Кодексу адміністративного судочинства України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч.3 ст.162 Кодексу адміністративного судочинства України, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Згідно з ч.6 ст.162 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Витребувати у відповідача - Кам`янської міської територіальної виборчої комісії Кам`янського району Дніпропетровської області належним чином засвідчені копії письмових доказів , а саме:

- всі документи, на підставі яких приймалась оскаржувана постанова Кам`янської міської територіальної виборчої комісії Кам`янського району Дніпропетровської області №115 від 16 жовтня 2020 року 17 год. 45 хв. «Про розгляд скарги кандидата на посаду Кам`янського міського голови Кам`янського району Дніпропетровської області ОСОБА_3 » ;

Відповідно до ч.3 ст.94 Кодексу адміністративного судочинства України, учасники справи мають право подавати письмові докази в електронних копіях, посвідчених електронним цифровим підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до закону. Електронна копія письмового доказу не вважається електронним доказом.

Встановити третій особі строк для подання письмових пояснень щодо предмету спору до 09:00 години 18.10.2020 року, копія яких одночасно з поданням до суду повинна бути надана іншим учасникам справи.

Копію ухвали невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі, відповідачу та третій особі разом з ухвалою про відкриття провадження у справі надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Особам, які беруть участь у справі, направити повістки про виклик до суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.dp.court.gov.ua/sud0470/gromadyanam/csz/.

Сторони або їх представники допускаються до участі у судовому засіданні при наявності документа, що посвідчує особу кожного, та документа, що засвідчує повноваження їх представників.

Ухвала набирає законної сили в порядку статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України, та оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Горбалінський

Дата ухвалення рішення17.10.2020
Оприлюднено19.10.2020
Номер документу92249059
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —160/13259/20

Рішення від 18.10.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Горбалінський Володимир Володимирович

Ухвала від 18.10.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Горбалінський Володимир Володимирович

Ухвала від 18.10.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Горбалінський Володимир Володимирович

Ухвала від 18.10.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Горбалінський Володимир Володимирович

Ухвала від 17.10.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Горбалінський Володимир Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні