Ухвала
від 16.10.2020 по справі 333/3178/20
КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

Єдиний унікальний номер справи 333/3178/20

Номер провадження 2/333/1894/20

УХВАЛА

16 жовтня 2020 року місто Запоріжжя

Комунарський районний суд міста Запоріжжя у складі головуючого судді: Стоматова Е.Г., розглянувши клопотання представника позивача Косякевич С.О. про його участь у підготовчому засіданні в режимі відеоконференції, -

ВСТАНОВИВ:

22 червня 2020 року позивач звернувся до суду з позовною заявою, в якій просить суд: стягнути з ОСОБА_1 матеріальну шкоду у розмірі 150 000 гривень 00 копійок та витрати на сплату судових витрат.

Ухвалою Комунарського районного суду м. Запоріжжя від 16 жовтня 2020 року провадження по цивільній справі відкрито у загальному позовному проваджені.

16.10.2020 року через канцелярію суду надійшло клопотання від представника позивача про проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів із застосуванням програмного забезпечення EasyCon , у зв`язку з із територіальним перебуванням у м. Києві, з метою раціонального використання та враховуючи постанову Кабінету Міністрів України № 211 від 11.03.2020 року Про запобігання поширенню на території України корона вірусу COVID-19 , заяву Голови Ради судів України від 11.03.2020 року.

За вимогами ч. 2 ст. 212 ЦПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Згідно з ч. 4 ст. 212 ЦПК України під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус або Державною судовою адміністрацією України.

Враховуючи, що представник позивача подав клопотання про участь у розгляді справи в режимі відеоконференції, а також, що він не має змоги особисто прибути до Комунарського районного суду м. Запоріжжя, оскільки знаходиться у м. Києві, висловив намір взяти участь у підготовчому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, тому з урахуванням вимог статті 212 ЦПК України, а також наявної технічної можливості в суді провести таке судове засідання із використанням сервісу EASYCON, суд доходить висновку про необхідність задоволення клопотання представника позивача та забезпечення проведення наступного судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Зміст поданого до суду клопотання відповідає вимогам ст.. 212 ЦПК України.

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача - ОСОБА_2 про проведення підготовчого засідання в режимі відеоконференції - задовольнити.

Підготовче засідання у цій справі, призначене на 02 грудня 2020 року на 10 годину 30 хвилину , провести за участі представника позивача ОСОБА_2 (адреса: АДРЕСА_1 , тел. НОМЕР_1 ) в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду із використанням сервісу EASYCON.

Роз`яснити представнику позивача ОСОБА_2 , що ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції представнику позивача необхідно:

- використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення;

- попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам;

- зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до часу судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи;

- очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Попередити представника позивача ОСОБА_2 , що підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису. Система не дає можливості участі в судовому засіданні у режимі відеоконференції неавторизованим учасникам.

Попередити представника позивача ОСОБА_2 про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму).

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Комунарського районного суду

міста Запоріжжя Е.Г. Стоматов

Дата ухвалення рішення16.10.2020
Оприлюднено18.10.2020
Номер документу92251821
СудочинствоЦивільне
Сутьйого участь у підготовчому засіданні в режимі відеоконференції

Судовий реєстр по справі —333/3178/20

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Стоматов Е. Г.

Рішення від 18.01.2021

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Стоматов Е. Г.

Ухвала від 18.01.2021

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Стоматов Е. Г.

Ухвала від 02.12.2020

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Стоматов Е. Г.

Ухвала від 16.10.2020

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Стоматов Е. Г.

Ухвала від 14.09.2020

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Стоматов Е. Г.

Ухвала від 14.09.2020

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Стоматов Е. Г.

Ухвала від 23.06.2020

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Стоматов Е. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні