Рішення
від 08.10.2020 по справі 927/237/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

Іменем України

08 жовтня 2020 року м. Чернігівсправа № 927/237/20 Господарський суд Чернігівської області у складі судді Федоренко Ю.В., секретаря судового засідання Сиворакша Т.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи за позовом

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Обрій",

вул. Шкільна, 78, смт. Срібне, Срібнянський район, Чернігівська область, 17300

до відповідача 1: Срібнянської селищної ради Чернігівської області,

вул. Миру, 43а, смт. Срібне, Срібнянський район, Чернігівська область, 17300

до відповідача 2: Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Батьківщина",

вул. Незалежності, 51, с. Калюжинці, Срібнянський район, Чернігівська область, 17311

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів - Державний реєстратор Срібнянської селищної ради Логоша Тетяна Володимирівна, вул. Миру, 43а, смт. Срібне, Срібнянський район, Чернігівська область, 17300.

Про визнання протиправним та скасування рішення, про визнання недійсними договорів оренди земельних ділянок

За участю представників учасників справи:

Від позивача: Лутай Н.М., адвокат.

Від відповідача-1: Тіток Д.О. адвокат

Від відповідача-2: не прибув

Від третьої особи: не прибув.

У судовому засіданні 08.10.2020 була проголошена вступна та резолютивна частини рішення на підставі ст.240 Господарського процесуального кодексу України.

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду Чернігівської області надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Обрій" від 18.03.2020 № 85 до відповідачів: 1. Срібнянської селищної ради Чернігівської області, 2. Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Батьківщина", 3. Державного реєстратора Срібнянської селищної ради Логоша Тетяни Володимирівни в якій просить суд:

- Визнати незаконним та скасувати рішення двадцять сьомої сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради Чернігівської області від 21 лютого 2020 року "Про розгляд клопотань СТОВ "Батьківщина";

- Визнати недійсними 27 договорів оренди землі укладених між Срібнянською селищною радою та СТОВ "Батьківщина" від 21.02.2020, за якими в оренду передано нерозподілені (невитребувані) земельні ділянки (частка паї), з цільовим призначенням - для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, які розташовані на території Срібнянської селищної ради;

- Визнати недійсними 10 договорів оренди землі укладених між Срібнянською селищною радою та СТОВ "Батьківщина" від 21.02.2020, за якими в оренду передано нерозподілені (невитребувані) земельні ділянки (частка паї), з цільовим призначенням - для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, які розташовані на території Срібнянської селищної ради Олексинського старостинського округу;

- Визнати недійсними 5 договорів оренди землі укладених між Срібнянською селищною радою та СТОВ "Батьківщина" від 21.02.2020, за якими в оренду передано нерозподілені (невитребувані) земельні ділянки (частка паї), з цільовим призначенням - для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, які розташовані на території Срібнянської селищної ради Гриціївського старостинського округу.

Позивач, обгрунтовуючи позовні вимоги посилається на те, що прийняте Срібнянською селищною радою рішення та укладені між Срібнянською селищною радою та СТОВ "Батьківщина" договори оренди землі порушують законні права ТОВ Обрій як належного користувача спірних земельних ділянок за діючими договорами оренди.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 30.03.2020 вказану позовну заяву залишено без руху та зобов'язано позивача протягом 10 днів з дня вручення ухвали суду усунути недолік позовної заяви шляхом зазначення у письмовому вигляді змісту позовних вимог до відповідача 3 - Державного реєстратора Срібнянської селищної ради Логоша Тетяни Володимирівни.

03.04.2020 до суду від позивача надійшла заява про усунення недоліків позовної заяви від 02.04.2020 № 99 та позовна заява від 02.04.2020 № 98 в новій редакції в якій зазначені відповідачі: 1. Срібнянська селищна рада Чернігівської області, 2. Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Батьківщина" та третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача 2 - Державний реєстратор Срібнянської селищної ради Логоша Тетяна Володимирівна. Зміст позовних вимог до відповідачів 1 та 2 позивачем залишено незмінним.

Судом встановлено, що позивачем подано позовну заяву № 98 від 02.04.2020 якою усунуто недолік позовної заяви шляхом виключення з числа відповідачів Державного реєстратора Срібнянської селищної ради Логошу Тетяну Володимирівну.

Після усунення позивачем недоліку позовної заяви у встановлений судом строк, ухвалою суду від 07.04.2020 вказана позовна заява прийнята до розгляду за правилами загального позовного провадження та відкрито провадження у справі № 927/237/20; дату та час проведення підготовчого засідання ухвалено визначити після скасування карантинних заходів спрямованих на запобігання розповсюдженню коронавірусу, про що повідомити сторони додатково ухвалою суду; ухвалено залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів - Державного реєстратора Срібнянської селищної ради Логошу Тетяну Володимирівну.

Ухвалою від 03.06.2020 продовжено строк підготовчого засідання на 30 днів, призначено підготовче засідання на 24.06.2020.

Відповідачі позов не визнали. Посилаються на те, що:

-у Срібнянської РДА були відсутні повноваження розпоряджатися спірними земельними ділянками;

-всі укладеня між позивачем та Срібнянською РДА додаткові угоди до договорів оренди землі не пройшли державної реєстрації і не набрали законної сили, є нікчемними правочинами;

-укладені між позивачем та Срібнянською РДА додаткові угоди до договорів оренди землі не були спрямовані на реальне їх виконання, укладені з метою приховування інших правовідносин, по ухиленню від сплати податків, від участі у публічних торгах;

- відносини по державній реєстрації укладених між позивачем та Срібнянською РДА додаткових угод до договорів оренди землі не регулюються постановою Кабінету Міністрів України №119 від 24.01.2000.

У відповіді на відзив позивач зазначає, що відсутні підстави для застосування до процедури укладення договорів оренди земельних ділянок ст. 124 та 134 Земельного кодексу України, а твердження відповідача-2 про порушення Срібнянською районною державною адміністрацією та позивачем порядку, визначеного згаданими статтями, є хибним. Позивач вказав, що відповідачем-2 у відзиві на позовну заяву не надано обґрунтованих доводів, а також жодного належного та допустимого доказу, якими б підтверджувалось правомірність винесення Рішення двадцять сьомої сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради Чернігівської області від 21 лютого 2020 року, за умовами якого відповідачеві-2 надано в оренду спірні земельні ділянки, які на праві оренди належать позивачу на підставі діючих договорів оренди землі, а отже таке рішення має бути визнане протиправним та скасоване, а договори оренди землі, які укладені на підставі оскаржуваного рішення між відповідачем-1 та відповідачем-2, мають бути визнані недійсними та скасовано державну реєстрацію права оренди на спірні земельні ділянки.

Відповідачами та третьою особою заявлено клопотання про призначення у справі землевпорядної експертизи на вирішення якої поставити питання чи співпадають або накладаються межі ділянок невитребуваних часток (паїв) наданих в оренду позивачу та земельні ділянки невитребуваних часток (паїв), які надані ТОВ Батьківщина (з урахуванням уточнених клопотань від 22.06.2020).

09.07.2020 від позивача надійшло клопотання від 08.07.2020 про залучення документів до матеріалів справи. У вказаному клопотанні позивач заперечив проти призначення експертизи, зазначивши, вказані обставини можливо встановити на підставі існуючих документів.

В судовому засіданні 09.07.2020 суд ухвалив поновити позивачу строк на подання доказів, які додані до клопотання представника позивача від 08.07.2020.

09.07.2020 від позивача надійшло клопотання про долучення до матеріалів справи додаткових доказів: копій технічної документації із землеустрою щодо спірних земельних ділянок, копії адвокатського запиту №178 від 07.07.2020, копії листа Срібнянської районної державної адмінстрації від 07.07.2020, а під час проведення підготовчого засідання копію листа ГУ Держгеокадастру у Чернігівській області від 07.07.2020.

Протокольною ухвалою суду від 09.07.2020 суд задовольнив усне клопотання представника позивача про поновлення строків подання додаткових доказів, оскільки строки пропущені з поважних причин: підстави для подання технічної документації виникли в зв'язку з клопотанням про призначення судової експертизи, а листи Срібнянської районної державної адмінстрації ГУ Держгеокадастру у Чернігівській області датовані 07.07.2020.

17.08.2020 від позивача надійшло клопотання про залучення документів до матеріалів справи.

В судовому засіданні 17.08.2020 представник позивача виклав пояснення в обгрунтування клопотання про залучення документів та просив суд поновити строк на подання доказів та залучити додані до клопотання документи до матеріалів справи.

В судовому засіданні 17.08.2020 суд ухвалив поновити пропущений з поважних причин строк на подання доказів та надані позивачем докази долучити до матеріалів справи.

В судовому засіданні 25.08.2020 суд виніс протокольну ухвалу про відмову у задоволенні клопотань про призначення по справі судової землевпорядної експертизи.

При цьому судом враховано, що відповідно до ч. 1 ст. 99 Господарського процесуального кодексу України суд за клопотанням учасника справи або з власної ініціативи призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: 1) для з'ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; 2) жодною стороною не наданий висновок експерта з цих самих питань або висновки експертів, надані сторонами, викликають обґрунтовані сумніви щодо їх правильності, або за клопотанням учасника справи, мотивованим неможливістю надати експертний висновок у строки, встановлені для подання доказів, з причин, визнаних судом поважними, зокрема через неможливість отримання необхідних для проведення експертизи матеріалів.

Судова експертиза призначається лише у разі дійсної потреби у спеціальних знаннях для встановлення фактичних даних, що входять до предмета доказування, тобто у разі, коли висновок експерта не можуть замінити інші засоби доказування. Якщо наявні у справі докази є взаємно суперечливими, їх оцінку в разі необхідності може здійснити господарський суд із призначенням відповідної судової експертизи. Водночас призначення експертизи є правом, а не обов`язком суду, вона здійснюється у разі встановлення судом недостатності доказів, наявних у матеріалах справи для можливості прийняття рішення за результатами розгляду (аналогічна правова позиція викладена у постановах Верховного Суду у складі колегії суддів Касаційного господарського суду від 22.01.2020 у справі №902/368/16 та від 03.12.2019 у справі №902/235/19).

В матеріалах справи наявні докази на підставі яких можливо встановити фактичні дані щодо переданих в оренду позивачу та відповідачу 2 земельних ділянок, а тому потреба у призначенні судової експертизи у справі відсутня.

Розгляд справи здійснювався з урахуванням п.4 розділу Х "Прикінцеві положення" ГПК України у редакції Закону України № 540-IX від 30.03.2020 р. за якою під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строки, визначені статтями 46, 157, 195, 229, 256, 260, 288, 295, 306, 321, 341, 346, 349, а також інші процесуальні строки щодо зміни предмета або підстави позову, збільшення або зменшення розміру позовних вимог, апеляційного оскарження, залишення апеляційної скарги без руху, повернення апеляційної скарги, подання заяви про скасування судового наказу, розгляду справи по суті, строки, на які зупиняється провадження, подання заяви про перегляд судових рішень за нововиявленими або виключними обставинами, звернення зі скаргою, оскарження рішення третейського суду, судового розгляду справи, касаційного оскарження, подання відзиву продовжуються на строк дії такого карантину. Строк, який встановлює суд у своєму рішенні, не може бути меншим, ніж строк карантину, пов'язаного із запобіганням поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Постановою Кабінету Міністрів України № 392 від 20.05.2020 р. "Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів" зі змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України № 500 від 17.06.2020 р., на усій території України з 22.05.2020 р. до 31.07.2020 р. із урахуванням епідемічної ситуації в регіоні встановлено карантин, продовживши дію карантину, встановленого постановою Кабінету Міністрів України № 211 від 11.03.2020 р. "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2". При цьому, урядом неодноразово продовжувалася дія карантину.

За письмовим клопотанням сторін від 17.08.2020, протокольною ухвалою суду від 17.08.2020, продовжено строк підготовчого засідання на 30 днів.

В судовому засіданні 25.08.2020 суд виніс протокольну ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті на 08.09.2020 о 10:00

У судовому засіданні 08.10.2020 була проголошена вступна та резолютивна частини рішення.

Розглянувши матеріали справи, оцінивши докази у їх сукупності, суд встановив:

Розпорядженням Срібнянської державної адміністрації Чернігівської області №258 від 29.09.2009 Про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельні ділянки на умовах оренди надано дозвіл товариству з обмеженою відповідальністю Обрій смт.Срібне на розробку технічної документації із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельні ділянки на умовах оренди землі невитребуваних земельних часток (паїв) терміном на 5 років (на строк до моменту отримання їх власниками (спадкоємцями) державних актів на право власності на земельну ділянку), як знаходяться на території Срібнянської селищної ради смт.Срібне загальною площею 231,01га, в тому числі 231,01га ріллі, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Розроблену фізичною особою-підприємцем Шевчук Г.Б. технічну документацію із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право оренди на земельні ділянки під невитребуваними земельними частками (паями) ТОВ Обрій для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Срібнянської селищної ради погоджено Відділом держкомзему у Срібнянському районі згідно висновку №03-18/1714 від 15.06.2010.

Позивачем до матеріалів справи додано копію Технічної документації із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право оренди на земельні ділянки під невитребуваними земельними частками (паями) ТОВ Обрій для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області ( а.с.74-160 т.6).

В склад зазначеної документації входять Схеми розташування земельних ділянок, що передаються в оренду, а також виготовлені кадастрові плани земельних ділянок.

Відповідно до Кадастрових планів меж земельних ділянок Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області земельним ділянкам присвоєно кадастрові номери земельних ділянок у тому числі номери: 7425155100:04:001:0145 (земельна ділянка №145 (рілля), 3,7100 га), 7425155100:04:001:0146 (земельна ділянка №146 (рілля), 3,7100 га), 7425155100:04:001:0147 (земельна ділянка №147 (рілля), 3,7100 га), 7425155100:04:001:0149 (земельна ділянка №149 (рілля), 3,5834 га), 7425155100:04:001:0150 (земельна ділянка №150 (рілля), 3,7124 га), 7425155100:04:001:0152 (земельна ділянка №152 (рілля), 3,7100 га), 7425155100:04:001:0153 (земельна ділянка №153 (рілля), 3,7774 га), 7425155100:04:001:0154 (земельна ділянка №154 (рілля), 3,8233 га), 7425155100:04:001:0161 (земельна ділянка №161 (рілля), 3,7100 га), 7425155100:04:001:0163 (земельна ділянка №163 (рілля), 3,7100 га), 7425155100:04:001:0526 (земельна ділянка №160 2 (рілля), 0,5202 га), 7425155100:04:001:0196 (земельна ділянка №196 (рілля), 3,7100 га), 7425155100:04:001:0256 (земельна ділянка №256 (рілля), 3,7100 га), 7425155100:04:001:0300 (земельна ділянка №300 (рілля), 2,6085 га), 7425155100:04:001:0311 (земельна ділянка №311 (рілля), 2,4173 га), 7425155100:04:001:0418 (земельна ділянка №418 (рілля), 2,4800га), 7425155100:04:001:0155 (земельна ділянка №155 (рілля), 3,7265 га), 7425155100:04:001:0156 (земельна ділянка №156 (рілля), 3,7100 га), 7425155100:04:001:0157 (земельна ділянка №157 (рілля), 2,6600 га), 7425155100:04:001:0158 (земельна ділянка №158 (рілля), 3,7091 га), 7425155100:04:001:0312 (земельна ділянка №312 (рілля), 2,4274 га), 7425155100:04:001:0355 (земельна ділянка №355 (рілля), 2,3561 га), 7425155100:04:001:0159 (земельна ділянка №159 (рілля), 3,7084 га), 7425155100:04:001:0160 (земельна ділянка №160 1 (рілля), 3,1867 га), 7425155100:04:001:0527 (земельна ділянка №157 2 (рілля), 1,0469 га), 7425155100:04:001:0037 (земельна ділянка №37 (рілля), 2,0515 га), 7425155100:04:001:0095 (земельна ділянка №95 (рілля), 2,3500га).

Розпорядженням Срібнянської районної державної адміністрації Чернігівської області №248 від 30.08.2010 Про надання земельних ділянок в оренду затверджено технічну документацію із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельні ділянки на умовах оренди землі невитребуваних земельних часток (паїв) ТОВ Обрій для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району; передано ТОВ Обрій в оренду терміном на 5 років (на строк до моменту отримання їх власниками (спадкоємцями) державних актів на право власності на земельну ділянку) земельні ділянки (невитребувані земельні частки (паї), які знаходяться на території Срібнянської селищної ради.

09.12.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради, Срібнянського району, Чернігівської області смт.Срібне. В оренду передається земельна ділянка №145 загальною площею 3,7100га, у тому числі 3,7100га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору оренди земельної ділянки. Згідно п.43 договору він набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Договір зареєстрований у Відділі Держкомзему у Срібнянському районі, про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 26.04.2011. Кадастровий номер земельної ділянки 7425155100:04:001:0145.

26.04.2011 сторонами підписано Акт приймання-передачі земельної ділянки, згідно якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування строком на 5 років земельну ділянку площею 3,7100 га (не витребувана земельна частка (пай) на території Срібнянської селищної ради смт.Срібне.

11.08.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 09.12.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Срібнянській селищній раді від 22.10.2015 за №56.

09.12.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради, Срібнянського району, Чернігівської області смт.Срібне. В оренду передається земельна ділянка №146 загальною площею 3,7100га, у тому числі 3,7100га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору оренди земельної ділянки. Згідно п.43 договору він набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Договір зареєстрований у Відділі Держкомзему у Срібнянському районі, про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 26.04.2011. Кадастровий номер земельної ділянки 7425155100:04:001:0146.

11.08.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 09.12.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Срібнянській селищній раді від 22.10.2015 за №57.

09.12.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради, Срібнянського району, Чернігівської області смт.Срібне. В оренду передається земельна ділянка №147 загальною площею 3,7100га, у тому числі 3,7100га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору оренди земельної ділянки. Згідно п.43 договору він набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Договір зареєстрований у Відділі Держкомзему у Срібнянському районі, про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 26.04.2011. Кадастровий номер земельної ділянки 7425155100:04:001:0147.

26.04.2011 сторонами підписано Акт приймання-передачі земельної ділянки, згідно якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування строком на 5 років земельну ділянку площею 3,7100 га (не витребувана земельна частка (пай) на території Срібнянської селищної ради смт.Срібне.

11.08.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 09.12.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Срібнянській селищній раді від 22.10.2015 за №6.

09.12.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради, Срібнянського району, Чернігівської області смт.Срібне. В оренду передається земельна ділянка №149 загальною площею 3,5834га, у тому числі 3,5834га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору оренди земельної ділянки. Згідно п.43 договору він набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Договір зареєстрований у Відділі Держкомзему у Срібнянському районі, про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 26.04.2011. Кадастровий номер земельної ділянки 7425155100:04:001:0149.

26.04.2011 сторонами підписано Акт приймання-передачі земельної ділянки, згідно якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування строком на 5 років земельну ділянку площею 3,5834 га (не витребувана земельна частка (пай) на території Срібнянської селищної ради смт.Срібне.

11.08.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 09.12.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Срібнянській селищній раді від 22.10.2015 за №59.

09.12.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради, Срібнянського району, Чернігівської області смт.Срібне. В оренду передається земельна ділянка №150 загальною площею 3,7124га, у тому числі 3,7124га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору оренди земельної ділянки. Згідно п.43 договору він набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Договір зареєстрований у Відділі Держкомзему у Срібнянському районі, про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 26.04.2011. Кадастровий номер земельної ділянки 7425155100:04:001:0150.

26.04.2011 сторонами підписано Акт приймання-передачі земельної ділянки, згідно якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування строком на 5 років земельну ділянку площею 3,7124 га (не витребувана земельна частка (пай) на території Срібнянської селищної ради смт.Срібне.

11.08.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 09.12.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Срібнянській селищній раді від 22.10.2015 за №60.

09.12.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради, Срібнянського району, Чернігівської області смт.Срібне. В оренду передається земельна ділянка №152 загальною площею 3,7100га, у тому числі 3,7100га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору оренди земельної ділянки. Згідно п.43 договору він набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Договір зареєстрований у Відділі Держкомзему у Срібнянському районі, про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 26.04.2011. Кадастровий номер земельної ділянки 7425155100:04:001:0152.

26.04.2011 сторонами підписано Акт приймання-передачі земельної ділянки, згідно якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування строком на 5 років земельну ділянку площею 3,7100 га (не витребувана земельна частка (пай) на території Срібнянської селищної ради смт.Срібне.

11.08.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 09.12.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Срібнянській селищній раді від 22.10.2015 за №20.

09.12.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради, Срібнянського району, Чернігівської області смт.Срібне. В оренду передається земельна ділянка №153 загальною площею 3,7774га, у тому числі 3,7774га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору оренди земельної ділянки. Згідно п.43 договору він набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Договір зареєстрований у Відділі Держкомзему у Срібнянському районі, про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 26.04.2011. Кадастровий номер земельної ділянки 7425155100:04:001:0153.

26.04.2011 сторонами підписано Акт приймання-передачі земельної ділянки, згідно якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування строком на 5 років земельну ділянку площею 3,7774 га (не витребувана земельна частка (пай) на території Срібнянської селищної ради смт.Срібне.

11.08.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 09.12.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Срібнянській селищній раді від 22.10.2015 за №8.

09.12.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради, Срібнянського району, Чернігівської області смт.Срібне. В оренду передається земельна ділянка №154 загальною площею 3,8233га, у тому числі 3,8233га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору оренди земельної ділянки. Згідно п.43 договору він набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Договір зареєстрований у Відділі Держкомзему у Срібнянському районі, про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 26.04.2011. Кадастровий номер земельної ділянки 7425155100:04:001:0154.

26.04.2011 сторонами підписано Акт приймання-передачі земельної ділянки, згідно якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування строком на 5 років земельну ділянку площею 3,8233 га (не витребувана земельна частка (пай) на території Срібнянської селищної ради смт.Срібне.

11.08.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 09.12.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Срібнянській селищній раді від 22.10.2015 за №7.

09.12.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради, Срібнянського району, Чернігівської області смт.Срібне. В оренду передається земельна ділянка №161 загальною площею 3,7100га, у тому числі 3,7100га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору оренди земельної ділянки. Згідно п.43 договору він набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Договір зареєстрований у Відділі Держкомзему у Срібнянському районі, про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 26.04.2011. Кадастровий номер земельної ділянки 7425155100:04:001:0161.

26.04.2011 сторонами підписано Акт приймання-передачі земельної ділянки, згідно якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування строком на 5 років земельну ділянку площею 3,7100 га (не витребувана земельна частка (пай) на території Срібнянської селищної ради смт.Срібне.

11.08.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 09.12.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Срібнянській селищній раді від 22.10.2015 за №11.

09.12.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради, Срібнянського району, Чернігівської області смт.Срібне. В оренду передається земельна ділянка №163 загальною площею 3,7100га, у тому числі 3,7100га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору оренди земельної ділянки. Згідно п.43 договору він набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Договір зареєстрований у Відділі Держкомзему у Срібнянському районі, про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 26.04.2011. Кадастровий номер земельної ділянки 7425155100:04:001:0163.

11.08.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 09.12.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Срібнянській селищній раді від 22.10.2015 за №83.

09.12.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради, Срібнянського району, Чернігівської області смт.Срібне. В оренду передається земельна ділянка №160(2) загальною площею 0,5203га, у тому числі 0,5203га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору оренди земельної ділянки. Згідно п.43 договору він набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Договір зареєстрований у Відділі Держкомзему у Срібнянському районі, про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 26.04.2011. Кадастровий номер земельної ділянки 7425155100:04:001:0526.

26.04.2011 сторонами підписано Акт приймання-передачі земельної ділянки, згідно якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування строком на 5 років земельну ділянку площею 0,5203 га (не витребувана земельна частка (пай) на території Срібнянської селищної ради смт.Срібне.

11.08.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 09.12.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Срібнянській селищній раді від 22.10.2015 за №93.

09.12.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради, Срібнянського району, Чернігівської області смт.Срібне. В оренду передається земельна ділянка №196 загальною площею 3,7100га, у тому числі 3,7100га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору оренди земельної ділянки. Згідно п.43 договору він набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Договір зареєстрований у Відділі Держкомзему у Срібнянському районі, про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 26.04.2011. Кадастровий номер земельної ділянки 7425155100:04:001:0196.

26.04.2011 сторонами підписано Акт приймання-передачі земельної ділянки, згідно якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування строком на 5 років земельну ділянку площею 3,7100 га (не витребувана земельна частка (пай) на території Срібнянської селищної ради смт.Срібне.

11.08.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 09.12.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Срібнянській селищній раді від 22.10.2015 за №66.

09.12.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради, Срібнянського району, Чернігівської області смт.Срібне. В оренду передається земельна ділянка №256 загальною площею 3,7100га, у тому числі 3,7100га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору оренди земельної ділянки. Згідно п.43 договору він набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Договір зареєстрований у Відділі Держкомзему у Срібнянському районі, про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 26.04.2011. Кадастровий номер земельної ділянки 7425155100:04:001:0256.

11.08.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 09.12.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Срібнянській селищній раді від 22.10.2015 за №82.

09.12.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради, Срібнянського району, Чернігівської області смт.Срібне. В оренду передається земельна ділянка №300 загальною площею 2,6085га, у тому числі 2,6085га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору оренди земельної ділянки. Згідно п.43 договору він набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Договір зареєстрований у Відділі Держкомзему у Срібнянському районі, про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 26.04.2011. Кадастровий номер земельної ділянки 7425155100:04:001:0300.

26.04.2011 сторонами підписано Акт приймання-передачі земельної ділянки, згідно якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування строком на 5 років земельну ділянку площею 2,6085 га (не витребувана земельна частка (пай) на території Срібнянської селищної ради смт.Срібне.

11.08.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 09.12.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Срібнянській селищній раді від 22.10.2015 за №48.

09.12.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради, Срібнянського району, Чернігівської області смт.Срібне. В оренду передається земельна ділянка №418 загальною площею 2,4800га, у тому числі 2,4800га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору оренди земельної ділянки. Згідно п.43 договору він набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Договір зареєстрований у Відділі Держкомзему у Срібнянському районі, про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 26.04.2011. Кадастровий номер земельної ділянки 7425155100:04:001:0418.

11.08.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 09.12.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Срібнянській селищній раді від 22.10.2015 за №89.

09.12.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради, Срібнянського району, Чернігівської області смт.Срібне. В оренду передається земельна ділянка №155 загальною площею 3,7265га, у тому числі 3,7265га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору оренди земельної ділянки. Згідно п.43 договору він набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Договір зареєстрований у Відділі Держкомзему у Срібнянському районі, про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 26.04.2011. Кадастровий номер земельної ділянки 7425155100:04:001:0155.

26.04.2011 сторонами підписано Акт приймання-передачі земельної ділянки, згідно якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування строком на 5 років земельну ділянку площею 3,7265 га (не витребувана земельна частка (пай) на території Срібнянської селищної ради смт.Срібне.

11.08.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 09.12.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Срібнянській селищній раді від 22.10.2015 за №9.

09.12.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради, Срібнянського району, Чернігівської області смт.Срібне. В оренду передається земельна ділянка №156 загальною площею 3,7100га, у тому числі 3,7100га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору оренди земельної ділянки. Згідно п.43 договору він набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Договір зареєстрований у Відділі Держкомзему у Срібнянському районі, про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 26.04.2011. Кадастровий номер земельної ділянки 7425155100:04:001:0156.

26.04.2011 сторонами підписано Акт приймання-передачі земельної ділянки, згідно якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування строком на 5 років земельну ділянку площею 3,7100 га (не витребувана земельна частка (пай) на території Срібнянської селищної ради смт.Срібне.

11.08.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 09.12.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Срібнянській селищній раді від 22.10.2015 за №10.

09.12.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради, Срібнянського району, Чернігівської області смт.Срібне. В оренду передається земельна ділянка №157(1) загальною площею 2,6600га, у тому числі 2,6600га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору оренди земельної ділянки. Згідно п.43 договору він набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Договір зареєстрований у Відділі Держкомзему у Срібнянському районі, про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 26.04.2011. Кадастровий номер земельної ділянки 7425155100:04:001:0157.

26.04.2011 сторонами підписано Акт приймання-передачі земельної ділянки, згідно якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування строком на 5 років земельну ділянку площею 2,6600 га (не витребувана земельна частка (пай) на території Срібнянської селищної ради смт.Срібне.

11.08.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 09.12.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Срібнянській селищній раді від 22.10.2015 за №72.

09.12.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради, Срібнянського району, Чернігівської області смт.Срібне. В оренду передається земельна ділянка №158 загальною площею 3,7091га, у тому числі 3,7091га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору оренди земельної ділянки. Згідно п.43 договору він набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Договір зареєстрований у Відділі Держкомзему у Срібнянському районі, про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 26.04.2011. Кадастровий номер земельної ділянки 7425155100:04:001:0158.

26.04.2011 сторонами підписано Акт приймання-передачі земельної ділянки, згідно якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування строком на 5 років земельну ділянку площею 3,7091 га (не витребувана земельна частка (пай) на території Срібнянської селищної ради смт.Срібне.

11.08.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 09.12.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Срібнянській селищній раді від 22.10.2015 за №12.

09.12.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради, Срібнянського району, Чернігівської області смт.Срібне. В оренду передається земельна ділянка №312 загальною площею 2,4274га, у тому числі 2,4274га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору оренди земельної ділянки. Згідно п.43 договору він набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Договір зареєстрований у Відділі Держкомзему у Срібнянському районі, про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 26.04.2011. Кадастровий номер земельної ділянки 7425155100:04:001:0310.

26.04.2011 сторонами підписано Акт приймання-передачі земельної ділянки, згідно якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування строком на 5 років земельну ділянку площею 2,4274 га (не витребувана земельна частка (пай) на території Срібнянської селищної ради смт.Срібне.

11.08.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 09.12.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Срібнянській селищній раді від 22.10.2015 за №15.

09.12.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради, Срібнянського району, Чернігівської області смт.Срібне. В оренду передається земельна ділянка №355 загальною площею 2,3561га, у тому числі 2,3561га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору оренди земельної ділянки. Згідно п.43 договору він набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Договір зареєстрований у Відділі Держкомзему у Срібнянському районі, про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 26.04.2011. Кадастровий номер земельної ділянки 7425155100:04:001:0355.

26.04.2011 сторонами підписано Акт приймання-передачі земельної ділянки, згідно якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування строком на 5 років земельну ділянку площею 2,3561 га (не витребувана земельна частка (пай) на території Срібнянської селищної ради смт.Срібне.

11.08.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 09.12.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Срібнянській селищній раді від 22.10.2015 за №24.

09.12.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради, Срібнянського району, Чернігівської області смт.Срібне. В оренду передається земельна ділянка №159 загальною площею 3,7084га, у тому числі 3,7084га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору оренди земельної ділянки. Згідно п.43 договору він набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Договір зареєстрований у Відділі Держкомзему у Срібнянському районі, про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 26.04.2011. Кадастровий номер земельної ділянки 7425155100:04:001:0159.

26.04.2011 сторонами підписано Акт приймання-передачі земельної ділянки, згідно якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування строком на 5 років земельну ділянку площею 3,7084 га (не витребувана земельна частка (пай) на території Срібнянської селищної ради смт.Срібне.

11.08.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 09.12.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Срібнянській селищній раді від 22.10.2015 за №85.

09.12.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради, Срібнянського району, Чернігівської області смт.Срібне. В оренду передається земельна ділянка №160(1) загальною площею 3,1867га, у тому числі 3,1867га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору оренди земельної ділянки. Згідно п.43 договору він набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Договір зареєстрований у Відділі Держкомзему у Срібнянському районі, про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 26.04.2011. Кадастровий номер земельної ділянки 7425155100:04:001:0160.

11.08.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 09.12.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Срібнянській селищній раді від 22.10.2015 за №73.

09.12.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради, Срібнянського району, Чернігівської області смт.Срібне. В оренду передається земельна ділянка №157(2) загальною площею 1,0469га, у тому числі 1,0469га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору оренди земельної ділянки. Згідно п.43 договору він набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Договір зареєстрований у Відділі Держкомзему у Срібнянському районі, про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 26.04.2011. Кадастровий номер земельної ділянки 7425155100:04:001:0527.

26.04.2011 сторонами підписано Акт приймання-передачі земельної ділянки, згідно якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування строком на 5 років земельну ділянку площею 1,0469 га (не витребувана земельна частка (пай) на території Срібнянської селищної ради смт.Срібне.

11.08.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 09.12.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Срібнянській селищній раді від 22.10.2015 за №74.

09.12.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради, Срібнянського району, Чернігівської області смт.Срібне. В оренду передається земельна ділянка №37 загальною площею 2,0515га, у тому числі 2,0515га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору оренди земельної ділянки. Згідно п.43 договору він набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Договір зареєстрований у Відділі Держкомзему у Срібнянському районі, про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 26.04.2011. Кадастровий номер земельної ділянки 7425155100:04:001:0037.

26.04.2011 сторонами підписано Акт приймання-передачі земельної ділянки, згідно якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування строком на 5 років земельну ділянку площею 2,0515 га (не витребувана земельна частка (пай) на території Срібнянської селищної ради смт.Срібне.

11.08.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 09.12.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Срібнянській селищній раді від 22.10.2015 за №17.

09.12.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради, Срібнянського району, Чернігівської області смт.Срібне. В оренду передається земельна ділянка №95 загальною площею 2,3500га, у тому числі 2,3500га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору оренди земельної ділянки. Згідно п.43 договору він набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Договір зареєстрований у Відділі Держкомзему у Срібнянському районі, про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 26.04.2011. Кадастровий номер земельної ділянки 7425155100:04:001:0095.

26.04.2011 сторонами підписано Акт приймання-передачі земельної ділянки, згідно якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування строком на 5 років земельну ділянку площею 2,3500 га (не витребувана земельна частка (пай) на території Срібнянської селищної ради смт.Срібне.

11.08.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 09.12.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Срібнянській селищній раді від 22.10.2015 за№61.

09.12.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради, Срібнянського району, Чернігівської області смт.Срібне. В оренду передається земельна ділянка №311 загальною площею 2,4173га, у тому числі 2,4173га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору оренди земельної ділянки. Згідно п.43 договору він набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Договір зареєстрований у Відділі Держкомзему у Срібнянському районі, про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 26.04.2011. Кадастровий номер земельної ділянки 7425155100:04:001:0311.

26.04.2011 сторонами підписано Акт приймання-передачі земельної ділянки, згідно якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування строком на 5 років земельну ділянку площею 2,4173 га (не витребувана земельна частка (пай) на території Срібнянської селищної ради смт.Срібне.

11.08.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 09.12.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Срібнянській селищній раді від 22.10.2015 за №54.

Розпорядженням Срібнянської державної адміністрації Чернігівської області №257 від 29.09.2009 Про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельні ділянки на умовах оренди надано дозвіл товариству з обмеженою відповідальністю Обрій смт.Срібне на розробку технічної документації із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельні ділянки на умовах оренди землі невитребуваних земельних часток (паїв) терміном на 5 років (на строк до моменту отримання їх власниками (спадкоємцями) державних актів на право власності на земельну ділянку), як знаходяться на території Олексинської сільської ради смт.Срібне загальною площею 205,31га, в тому числі 205,31га ріллі, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Розроблену фізичною особою-підприємцем Шевчук Г.Б. технічну документацію із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право оренди на земельні ділянки під невитребуваними земельними частками (паями) ТОВ Обрій для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Олексинської сільської ради погоджено Відділом держкомзему у Срібнянському районі згідно висновку №03-18/5569 від 28.12.2009.

Позивачем до матеріалів справи додано копію Технічної документації із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право оренди на земельні ділянки під невитребуваними земельними частками (паями) ТОВ Обрій для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Олексинської сільської ради Срібнянського району Чернігівської області ( а.с.161-208 т.6).

В склад зазначеної документації входять Схеми розташування земельних ділянок, що передаються в оренду, а також виготовлені кадастрові плани земельних ділянок.

Відповідно до Кадастрових планів меж земельних ділянок Олексинської сільської ради Срібнянського району Чернігівської області земельним ділянкам присвоєно кадастрові номери земельних ділянок у тому числі номери: 7425181000:04:001:0280 (земельна ділянка №273 (рілля), 5,5980 га), 7425181000:04:001:0289 (земельна ділянка №282 (рілля), 5,2233 га), 7425181000:04:001:0290 (земельна ділянка №283 (рілля), 5,2260 га), 7425181000:04:001:0295 (земельна ділянка №288 (рілля), 3,0527 га), 7425181000:04:001:0302 (земельна ділянка №295 (рілля), 2,5869 га), 7425181000:04:001:0303 (земельна ділянка №296 (рілля), 4,5147 га), 7425181000:04:001:0312 (земельна ділянка №305 (рілля), 4,5028 га), 7425181000:04:001:0325 (земельна ділянка №318 (рілля), 5,5270 га), 7425181000:04:001:0326 (земельна ділянка №319 (рілля), 5,5360 га), 7425181000:04:001:0328 (земельна ділянка №321 (рілля), 5,4541 га).

Розпорядженням Срібнянської районної державної адміністрації Чернігівської області №52 від 25.02.2010 Про надання земельних ділянок в оренду затверджено технічну документацію із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельні ділянки на умовах оренди землі невитребуваних земельних часток (паїв) ТОВ Обрій для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Олексинської сільської ради Срібнянського району; передано ТОВ Обрій в оренду терміном на 5 років (на строк до моменту отримання їх власниками (спадкоємцями) державних актів на право власності на земельну ділянку) земельні ділянки (невитребувані земельні частки (паї), які знаходяться на території Олексинської сільської ради.

Розпорядженням Срібнянської районної державної адміністрації Чернігівської області №119 від 28.04.2015 Про внесення змін до договорів оренди земельних ділянок невитребуваних земельних часток (паїв) встановлено внести зміни до договорів оренди землі невитребуваних земельних часток (паїв) від 20.05.2010, зареєстрованих від 21.06.2010 на території Олексинської сільської ради в частині терміну дії договорів оренди землі - на 15 років.

20.05.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Олексинської сільської ради, Срібнянського району, Чернігівської області. В оренду передається земельна ділянка №273 загальною площею 5,5980га, у тому числі 5,5980га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору оренди земельної ділянки. Згідно п.43 договору він набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Договір зареєстрований у Срібнянському районному відділі ЧРФ ДП Центр ДЗК , про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 21.06.2010. Кадастровий номер земельної ділянки 7425181000:04:001:0280.

12.07.2010 сторонами підписано Акт приймання-передачі земельної ділянки, згідно якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування строком на 5 років земельну ділянку площею 5,5980 га (не витребувана земельна частка (пай) на території Олексинської сільської ради с.Олексинці Срібнянського району.

29.04.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 20.05.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Олексинській сільській раді від 15.05.2015 за №3.

20.05.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Олексинської сільської ради, Срібнянського району, Чернігівської області. В оренду передається земельна ділянка №282 загальною площею 5,2233га, у тому числі 5,2233га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору оренди земельної ділянки. Згідно п.43 договору він набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Договір зареєстрований у Срібнянському районному відділі ЧРФ ДП Центр ДЗК , про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 21.06.2010. Кадастровий номер земельної ділянки 7425181000:04:001:0289.

12.07.2010 сторонами підписано Акт приймання-передачі земельної ділянки, згідно якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування строком на 5 років земельну ділянку площею 5,2233 га (не витребувана земельна частка (пай) на території Олексинської сільської ради с.Олексинці Срібнянського району.

29.04.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 20.05.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Олексинській сільській раді від 15.05.2015 за №10.

20.05.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Олексинської сільської ради, Срібнянського району, Чернігівської області. В оренду передається земельна ділянка №283 загальною площею 5,2260га, у тому числі 5,2260га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору оренди земельної ділянки. Згідно п.43 договору він набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Договір зареєстрований у Срібнянському районному відділі ЧРФ ДП Центр ДЗК , про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 21.06.2010. Кадастровий номер земельної ділянки 7425181000:04:001:0290.

12.07.2010 сторонами підписано Акт приймання-передачі земельної ділянки, згідно якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування строком на 5 років земельну ділянку площею 5,2260 га (не витребувана земельна частка (пай) на території Олексинської сільської ради с.Олексинці Срібнянського району.

29.04.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 20.05.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Олексинській сільській раді від 15.05.2015 за №11.

20.05.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Олексинської сільської ради, Срібнянського району, Чернігівської області. В оренду передається земельна ділянка №288 загальною площею 3,0527га, у тому числі 3,0527га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору оренди земельної ділянки. Згідно п.43 договору він набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Договір зареєстрований у Срібнянському районному відділі ЧРФ ДП Центр ДЗК , про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 21.06.2010. Кадастровий номер земельної ділянки 7425181000:04:001:0295.

12.07.2010 сторонами підписано Акт приймання-передачі земельної ділянки, згідно якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування строком на 5 років земельну ділянку площею 3,0527 га (не витребувана земельна частка (пай) на території Олексинської сільської ради с.Олексинці Срібнянського району.

29.04.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 20.05.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Олексинській сільській раді від 15.05.2015 за №14.

20.05.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Олексинської сільської ради, Срібнянського району, Чернігівської області. В оренду передається земельна ділянка №295 загальною площею 2,5869га, у тому числі 2,5869га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору оренди земельної ділянки. Згідно п.43 договору він набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Договір зареєстрований у Срібнянському районному відділі ЧРФ ДП Центр ДЗК , про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 21.06.2010. Кадастровий номер земельної ділянки 7425181000:04:001:0302.

12.07.2010 сторонами підписано Акт приймання-передачі земельної ділянки, згідно якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування строком на 5 років земельну ділянку площею 2,5869 га (не витребувана земельна частка (пай) на території Олексинської сільської ради с.Олексинці Срібнянського району.

29.04.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 20.05.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Олексинській сільській раді від 15.05.2015 за №16.

20.05.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Олексинської сільської ради, Срібнянського району, Чернігівської області. В оренду передається земельна ділянка №305 загальною площею 4,5028га, у тому числі 4,5028га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору оренди земельної ділянки. Згідно п.43 договору він набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Договір зареєстрований у Срібнянському районному відділі ЧРФ ДП Центр ДЗК , про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 21.06.2010.

12.07.2010 сторонами підписано Акт приймання-передачі земельної ділянки, згідно якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування строком на 5 років земельну ділянку площею 4,5028 га (не витребувана земельна частка (пай) на території Олексинської сільської ради с.Олексинці Срібнянського району.

29.04.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 20.05.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Олексинській сільській раді від 15.05.2015 за №22.

20.05.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Олексинської сільської ради, Срібнянського району, Чернігівської області. В оренду передається земельна ділянка №318 загальною площею 5,5270га, у тому числі 5,5270га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору оренди земельної ділянки. Згідно п.43 договору він набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Договір зареєстрований у Срібнянському районному відділі ЧРФ ДП Центр ДЗК , про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 21.06.2010. Кадастровий номер земельної ділянки 7425181000:04:001:0325.

12.07.2010 сторонами підписано Акт приймання-передачі земельної ділянки, згідно якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування строком на 5 років земельну ділянку площею 5,5270 га (не витребувана земельна частка (пай) на території Олексинської сільської ради с.Олексинці Срібнянського району.

29.04.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 20.05.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Олексинській сільській раді від 15.05.2015 за №25.

20.05.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Олексинської сільської ради, Срібнянського району, Чернігівської області. В оренду передається земельна ділянка №319 загальною площею 5,5360га, у тому числі 5,5360га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору оренди земельної ділянки. Згідно п.43 договору він набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Договір зареєстрований у Срібнянському районному відділі ЧРФ ДП Центр ДЗК , про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 21.06.2010.

12.07.2010 сторонами підписано Акт приймання-передачі земельної ділянки, згідно якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування строком на 5 років земельну ділянку площею 5,5360 га (не витребувана земельна частка (пай) на території Олексинської сільської ради с.Олексинці Срібнянського району.

29.04.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 20.05.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Олексинській сільській раді від 15.05.2015 за №26.

20.05.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Олексинської сільської ради, Срібнянського району, Чернігівської області. В оренду передається земельна ділянка №321 загальною площею 5,4541га, у тому числі 5,4541га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору оренди земельної ділянки. Згідно п.43 договору він набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Договір зареєстрований у Срібнянському районному відділі ЧРФ ДП Центр ДЗК , про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 21.06.2010. Кадастровий номер земельної ділянки 7425181000:04:001:0328.

12.07.2010 сторонами підписано Акт приймання-передачі земельної ділянки, згідно якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування строком на 5 років земельну ділянку площею 5,4541 га (не витребувана земельна частка (пай) на території Олексинської сільської ради с.Олексинці Срібнянського району.

29.04.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 20.05.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Олексинській сільській раді від 15.05.2015 за №27.

20.05.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Олексинської сільської ради, Срібнянського району, Чернігівської області. В оренду передається земельна ділянка №296 загальною площею 4,5147га, у тому числі 4,5147га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору оренди земельної ділянки. Згідно п.43 договору він набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Договір зареєстрований у Срібнянському районному відділі ЧРФ ДП Центр ДЗК , про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 21.06.2010. Кадастровий номер земельної ділянки 7425181000:04:001:0303.

12.07.2010 сторонами підписано Акт приймання-передачі земельної ділянки, згідно якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування строком на 5 років земельну ділянку площею 4,5147 га (не витребувана земельна частка (пай) на території Олексинської сільської ради с.Олексинці Срібнянського району.

29.04.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 20.05.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Олексинській сільській раді від 15.05.2015 за №17.

Розпорядженням Срібнянської державної адміністрації Чернігівської області №252 від 23.09.2009 Про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельні ділянки на умовах оренди надано дозвіл товариству з обмеженою відповідальністю Обрій смт.Срібне на розробку технічної документації із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельні ділянки на умовах оренди землі невитребуваних земельних часток (паїв) терміном на 5 років (на строк до моменту отримання їх власниками (спадкоємцями) державних актів на право власності на земельну ділянку), які знаходяться на території Гриціївської сільської ради смт.Срібне загальною площею 159,9га, в тому числі 159,9га ріллі, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Розроблену фізичною особою-підприємцем Шевчук Г.Б. технічну документацію із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право оренди на земельні ділянки під невитребуваними земельними частками (паями) ТОВ Обрій для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Гриціївської сільської ради погоджено Відділом держкомзему у Срібнянському районі згідно висновку №03-14/1034 від 22.03.2010.

Позивачем до матеріалів справи додано копію Технічної документації із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право оренди на земельні ділянки під невитребуваними земельними частками (паями) ТОВ Обрій для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Гриціївської сільської ради Срібнянського району Чернігівської області ( а.с.209-250 т.6).

В склад зазначеної документації входять Схеми розташування земельних ділянок, що передаються в оренду, а також виготовлені кадастрові плани земельних ділянок.

Відповідно до Кадастрових планів меж земельних ділянок Гриціївської сільської ради Срібнянського району Чернігівської області земельним ділянкам присвоєно кадастрові номери земельних ділянок у тому числі номери: 7425182500:05:001:0303 (земельна ділянка №298 (рілля) площею 5,8180 га), 7425182500:05:001:0038 (земельна ділянка №36 (рілля), 4,9912 га), 7425182500:05:001:0311 (земельна ділянка №306 (рілля), 5,0224 га), 7425182500:05:001:0039 (земельна ділянка №37 (рілля), 5,3949 га), 7425182500:05:001:0302 (земельна ділянка №297 (рілля), 5,5146 га).

Розпорядженням Срібнянської районної державної адміністрації Чернігівської області №115 від 23.04.2010 Про надання земельних ділянок в оренду затверджено технічну документацію із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельні ділянки на умовах оренди землі невитребуваних земельних часток (паїв) ТОВ Обрій для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Гриціївської сільської ради Срібнянського району; передано ТОВ Обрій в оренду терміном на 5 років (на строк до моменту отримання їх власниками (спадкоємцями) державних актів на право власності на земельну ділянку) земельні ділянки (невитребувані земельні частки (паї), які знаходяться на території Гриціївської сільської ради.

Розпорядженням Срібнянської районної державної адміністрації Чернігівської області №118 від 28.04.2015 Про внесення змін до договорів оренди земельних ділянок невитребуваних земельних часток (паїв) встановлено внести зміни до договорів оренди землі невитребуваних земельних часток (паїв) від 20.08.2010, зареєстрованих від 23.09.2010 на території Гриціївської сільської ради в частині терміну дії договорів оренди землі - на 15 років.

20.08.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Гриціївської сільської ради, Срібнянського району, Чернігівської області. В оренду передається земельна ділянка №306 загальною площею 5,0224га, у тому числі 5,0224га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Передача земельної ділянки орендарю здійснюється у тижневий строк після державної реєстрації цього договору за актом її приймання-передачі. Договір зареєстрований у Срібнянському районному відділі Чернігівської регіональної філії ДП Центр ДЗК , про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 23.09.2010. Кадастровий номер земельної ділянки 7425182500:05:001:0311.

05.10.2010 сторонами підписано Акт приймання-передачі земельної ділянки, згідно якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування строком на 5 років земельну ділянку площею 5,0224 га (не витребувана земельна частка (пай) на території Гриціївської сільської ради с.Гриціївка, Срібнянського р-ну Чернігівської області.

29.04.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 20.08.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Гриціївській сільській раді 25.05.2015 за №27.

20.08.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Гриціївської сільської ради, Срібнянського району, Чернігівської області. В оренду передається земельна ділянка №298 загальною площею 5,8180га, у тому числі 5,8180га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору земельної ділянки. Договір зареєстрований у Срібнянському районному відділі Чернігівської регіональної філії ДП Центр ДЗК , про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 23.09.2010. Кадастровий номер земельної ділянки 7425182500:05:001:0303.

05.10.2010 сторонами підписано Акт приймання-передачі земельної ділянки, згідно якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування строком на 5 років земельну ділянку площею 5,8180 га (не витребувана земельна частка (пай) на території Гриціївської сільської ради с.Гриціївка, Срібнянського р-ну Чернігівської області.

29.04.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 20.08.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Гриціївській сільській раді 25.05.2015 за №25.

20.08.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Гриціївської сільської ради, Срібнянського району, Чернігівської області. В оренду передається земельна ділянка №36 загальною площею 4,9912га, у тому числі 4,9912га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору земельної ділянки. Договір зареєстрований у Срібнянському районному відділі Чернігівської регіональної філії ДП Центр ДЗК , про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 23.09.2010. Кадастровий номер земельної ділянки 7425182500:05:001:0038.

05.10.2010 сторонами підписано Акт приймання-передачі земельної ділянки, згідно якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування строком на 5 років земельну ділянку площею 4,99121 га (не витребувана земельна частка (пай) на території Гриціївської сільської ради с.Гриціївка, Срібнянського р-ну Чернігівської області.

29.04.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 20.08.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Гриціївській сільській раді 25.05.2015 за №4.

20.08.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Гриціївської сільської ради, Срібнянського району, Чернігівської області. В оренду передається земельна ділянка №37 загальною площею 5,3949га, у тому числі 5,3949га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору земельної ділянки. Договір зареєстрований у Срібнянському районному відділі Чернігівської регіональної філії ДП Центр ДЗК , про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 23.09.2010. Кадастровий номер земельної ділянки 7425182500:05:001:0039.

05.10.2010 сторонами підписано Акт приймання-передачі земельної ділянки, згідно якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування строком на 5 років земельну ділянку площею 5,3949 га (не витребувана земельна частка (пай) на території Гриціївської сільської ради с.Гриціївка, Срібнянського р-ну Чернігівської області.

29.04.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 20.08.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Гриціївській сільській раді 25.05.2015 за №5.

20.08.2010 між Срібнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) укладено договір оренди землі, згідно п.1. якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребувана земельна частка (пай) для сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Гриціївської сільської ради, Срібнянського району, Чернігівської області. В оренду передається земельна ділянка №297 загальною площею 5,5146га, у тому числі 5,5146га - ріллі (п.2 договору). Згідно п.8 договору він укладений на 5 років (на строк до моменту отримання власниками (спадкоємцями) державного акта на право власності на земельну ділянку (не витребувану земельну частку (пай). Початок перебігу строку оренди вважати день реєстрації договору земельної ділянки. Договір зареєстрований у Срібнянському районному відділі Чернігівської регіональної філії ДП Центр ДЗК , про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 23.09.2010. Кадастровий номер земельної ділянки 7425182500:05:001:0302.

05.10.2010 сторонами підписано Акт приймання-передачі земельної ділянки, згідно якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування строком на 5 років земельну ділянку площею 5,5146 га (не витребувана земельна частка (пай) на території Гриціївської сільської ради с.Гриціївка, Срібнянського р-ну Чернігівської області.

29.04.2015 Срібнянська районна державна адміністрація Чернігівської області (орендодавець) та Товариство з обмеженою відповідальністю Обрій (орендар) підписали Додаткову угоду №1 до договору оренди землі від 20.08.2010, якою внесли зміни до п.8 договору, зазначивши, що договір укладено строком на 15 років (або до моменту отримання їх власниками свідоцтва про право власності на земельну ділянку). Вказана додаткова угода зареєстрована в Гриціївській сільській раді 25.05.2015 за №24.

За орендовані земельні ділянки позивачем сплачується орендна плата, що підтверджується копіями податкових декларацій, банківськими виписками ( т.3 а.с.51-136).

Відповідно до ст.2 Закону України Про оренду землі станом на дату укладення договорів оренди та додаткових угод до них між позивачем та Срібнянської РДА, відносини, пов'язані з орендою землі, регулюються Земельним кодексом України, Цивільним кодексом України, цим Законом, законами України, іншими нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до них, а також договором оренди землі.

Згідно з ст.13 Закону України Про оренду землі у цій же редакції договір оренди землі - це договір, за яким орендодавець зобов'язаний за плату передати орендареві земельну ділянку у володіння і користування на певний строк, а орендар зобов'язаний використовувати земельну ділянку відповідно до умов договору та вимог земельного законодавства.

Відповідно до ч.3 ст.3 Земельного кодексу України об'єктами земельних відносин є землі в межах території України, земельні ділянки та права на них, у тому числі на земельні частки (паї).

За змістом ст.125 Земельного кодексу України право власності на земельну ділянку, а також право постійного користування та право оренди земельної ділянки виникають з моменту державної реєстрації цих прав.

Відповідно до ст.5 Закону України Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв) у чинній на час укладення договорів оренди та додаткових угод до них між позивачем та Срібнянською РДА редакції, сільські, селищні, міські ради приймають рішення щодо виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв) у межах населених пунктів, а районні державні адміністрації - за межами населених пунктів.

Відповідно до ст.13 Закону України Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв) в цій же редакції нерозподілені (невитребувані) земельні ділянки за рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради чи районної державної адміністрації можуть передаватися в оренду для використання за цільовим призначенням на строк до моменту отримання їх власниками державних актів на право власності на земельну ділянку, про що зазначається у договорі оренди земельної ділянки, а власники земельних часток (паїв) чи їх спадкоємці, які не взяли участь у розподілі земельних ділянок, повідомляються про результати проведеного розподілу земельних ділянок у письмовій формі, у разі якщо відоме їх місцезнаходження.

На підставі вказаного суд приходить до висновку, що у Срібнянської РДА були повноваження як на укладення договорів оренди не витребуваних земельних часток (паїв) з позивачем, так і на внесення змін до цих договорів в 2015 році.

Всі укладені договори оренди землі між позивачем та Срібнянською РДА зареєстровані у відділі Держкомзему в Срібнянському районі і набули чинності.

Відповідно до п.1 ч.3 ст.3 Закону України Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень речові права на нерухоме майно та їх обтяження, що виникли до 1 січня 2013 року, визнаються дійсними за наявності однієї з таких умов: реєстрація таких прав була проведена відповідно до законодавства, що діяло на момент їх виникнення.

Станом на дату укладення додаткових угод до договорів оренди була чинною редакція п.2. ч.1 ст.4 Закон України Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень згідно з якою обов'язковій державній реєстрації підлягали речові права та обтяження на нерухоме майно, розміщене на території України, що належить фізичним та юридичним особам, державі в особі органів, уповноважених управляти державним майном, іноземцям та особам без громадянства, іноземним юридичним особам, міжнародним організаціям, іноземним державам, а також територіальним громадам в особі органів місцевого самоврядування, зокрема: право постійного користування та право оренди земельної ділянки.

Разом із тим ч.2 ст.4 вказаного Закону визначалось, що речові права на нерухоме майно, зазначені в пунктах 2 і 3 частини першої цієї статті, є похідними і реєструються після державної реєстрації права власності на таке майно, крім випадків, передбачених статтями 4 1, 4 2 цього Закону.

Статті 4 1 та 4 2 цього Закону визначали особливості державної реєстрації речових прав на земельні ділянки державної та комунальної власності та похідних речових прав на земельні ділянки сільськогосподарського призначення, право власності на які виникло та оформлено в установленому порядку до 1 січня 2013 року.

Проте невитребувані земельні ділянки (паї) не є землями державної або комунальної власності і до моменту отримання державних актів на право власності на земельну ділянку не мають власника.

Отже, на дату укладення додаткових угод до договорів оренди землі позивач був позбавлений можливості провести державну реєстрацію додаткових угод до договорів оренди землі у відповідності до Закону України Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень .

Лише з 01.01.2016 набула чинності ст.30 Закону України Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень про те, що право оренди на нерозподілені (невитребувані) земельні ділянки, надані в оренду органами державної влади, органами місцевого самоврядування в порядку, визначеному статтею 13 Закону України "Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)", здійснюється без державної реєстрації права власності на такі земельні ділянки в Державному реєстрі прав.

Судом враховується, що всі додаткові угоди до договорів оренди землі позивачем зареєстровані відповідно в Срібнянській селищній раді, Гриціївській сільській раді та Олексинській сідьській раді про що зроблено відмітку на всіх додаткових угодах з датою їх реєстрації та порядковим номером.

Умови та процедуру реєстрації договорів оренди земельних часток (паїв) (далі - договори оренди) визначаються Порядком реєстрації договорів оренди земельної частки (паю) затверджено постановою Кабінеті Міністрів України №119 від 24.01.2000.

Відповідно до вказаного Порядку реєстрація договорів оренди проводиться виконавчим комітетом сільської, селищної, міської ради за місцем розташування земельної частки (паю). Для реєстрації договору оренди орендодавець подає особисто або надсилає поштою до відповідного виконавчого комітету органу місцевого самоврядування: договір оренди у двох примірниках; сертифікат на право на земельну частку (пай). Виконавчий комітет сільської, селищної, міської ради перевіряє у дводенний термін подані документи, реєструє або готує обґрунтований висновок про відмову в реєстрації. Договір оренди реєструється у Книзі записів реєстрації договорів оренди земельних часток (паїв), що ведеться за формою згідно з додатком. Датою реєстрації договору оренди є дата внесення відповідного запису до цієї Книги. На обох примірниках договору оренди ставиться штамп із зазначенням дати реєстрації та номера запису, а також з підписом особи, яка зареєструвала договір. Рішення про відмову у реєстрації може бути оскаржено у судовому порядку. Договір оренди підлягає перереєстрації у разі, коли до нього внесено зміни.

Внаслідок нормативної неможливості зареєструвати право оренди невитребуваних земельних ділянок (паїв) у державному реєстрі речових прав станом на дату укладення додаткових угод до договорів оренди землі (2015 рік) державну реєстрацію права оренди позивачем було здійснено у сільськіх та селищній раді у відповідності до Порядку реєстрації договорів оренди земельної частки (паю) затверджено постановою Кабінеті Міністрів України №119 від 24.01.2000.

За таких обставин суд погоджується з доводами позивача про виконання ним вимог закону та укладених договорів щодо державної реєстрації права оренди невитребуваних земельних ділянок (паїв).

Встановлені судом обставини та системний аналіз наведеного вище законодавства надають підстави для висновку про те, що що спірні земельні ділянки є сформованими та відносяться до нерозподілених (невитребуваних) часток (паїв), які не є землями державної або комунальної власності, а перебували лише у розпорядженні відповідних адміністрацій до моменту отримання їх власниками державних актів на право власності на земельну ділянку.

Станом на час укладення договорів оренди землі між позивачем та Срібнянською РДА, згідно з ч.2 ст.124 Земельного кодексу України, передача в оренду земельних ділянок, що перебувають у державній або комунальній власності, здійснювалась за результатами проведення земельних торгів, крім випадків, встановлених частинами другою, третьою статті 134 цього Кодексу.

Оскільки передані у оренду позивачу земельні ділянки не є землями державної або комунальної власності, перебували лише у розпорядженні Срібнянської РДА до моменту отримання їх власниками державних актів на право власності на земельну ділянку, були відсутні підстави для застосування ст.ст.124, 134 Земельного кодексу України при укладенні договорів про передачу їх у оренду.

Крім того, судом враховується, що у відповідності до ст.204 Цивільного кодексу України правочин є правомірним, якщо його недійсність прямо не встановлена законом або якщо він не визнаний судом недійсним.

Недійсність укладених між позивачем та Срібнянської РДА договорів та додаткових угод до них прямо не встановлена законом, у судовому порядку вказані правочини також не визнавались недійсними.

За таких обставин укладені між позивачем та Срібнянською РДА договори орендит землі та додаткові угоди до них є правомірними.

Рішенням 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 Про розгляд клопотання СТОВ Батьківщина затверджено технічну документацію із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) за рахунок нерозподілених (не витребуваних) земельних ділянок (часток паїв), з цільовим призначенням - для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, загальною площею 161,9080га; надано СТОВ Батьківщина в оренду нерозподілені (невитребувані) земельні ділянки (частка пай), з цільовим призначенням - для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, на території Срібнянської селищної ради за кадастровими номерами: 7425155100:04:001:0145, площею 3,71га; 7425155100:04:001:0146, площею 3,71га; 7425155100:04:001:0147, площею 3,71га; 7425155100:04:001:0149, площею 3,5834га; 7425155100:04:001:0150, площею 3,7124га; 7425155100:04:001:0152, площею 3,71га; 7425155100:04:001:0153, площею 3,7774га; 7425155100:04:001:0154, площею 3,8233га; 7425155100:04:001:0155, площею 3,7265га; 7425155100:04:001:0156, площею 3,71га; 7425155100:04:001:0157, площею 2,66га; 7425155100:04:001:0158, площею 3,7091га; 7425155100:04:001:0312, площею 2,4274га; 7425155100:04:001:0355, площею 2,3561га; 7425155100:04:001:0159, площею 3,7084га; 7425155100:04:001:0160, площею 3,1867га; 7425155100:04:001:0161, площею 3,71га; 7425155100:04:001:0163, площею 3,71га; 7425155100:04:001:0526, площею 0,5203га; 7425155100:04:001:0527, площею 1,0469га; 7425155100:04:001:0037, площею 2,0515га; 7425155100:04:001:0095, площею 2,35га; 7425155100:04:001:0196, площею 3,71га; 7425155100:04:001:0256, площею 3,71га; 7425155100:04:001:0300, площею 2,6085га; 7425155100:04:001:0311, площею 2,4173га; 7425155100:04:001:0418, площею 2,48га; на території Срібнянської селищної ради Олексинського старостинського округу за кадастровими номерами: 7425181000:04:001:0280, площею 5,598га; 7425181000:04:001:0289, площею 5,2233га; 7425181000:04:001:0290, площею 5,226га; 7425181000:04:001:0295, площею 3,0527га; 7425181000:04:001:0302, площею 2,5869га; 7425181000:04:001:0303; площею 4,5147га; 7425181000:04:001:0312, площею 4,5028га; 7425181000:04:001:0325, площею 5,527га; 7425181000:04:001:0326, площею 5,356га; 7425181000:04:001:0328, площею 5,4541га; на території Срібнянської селищної ради Гриціївського старостинського округу за кадастровими номерами: 7425182500:05:001:0303, площею 5,8180га; 7425182500:05:001:0038, площею 4,9912га; 7425182500:05:001:0311, площею 5,0224га; 7425182500:05:001:0039, площею 5,3949га; 7425182500:05:001:0153, площею 4,4140га; 7425182500:05:001:0302, площею 5,5146га; терміном на 7 років.

Оскаржуваним рішенням органу місцевого саоврядування передано права оренди земельних ділянок СТОВ Батьківщина . Такий спір має приватноправовий характер, оскільки стосується підстав набуття права користування на майно, яке на думку позивача належить йому.

З огляду на суть спірних правовідносин та суб'єктивний склад сторін, вказаний спір підлягає розгляду за правилами господарського судочинства.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425155100:04:001:0155, площею 3,7265 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35646351.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425155100:04:001:0153, площею 3,7774 га. Право оренди за договром зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35645547.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425155100:04:001:0152, площею 3,71 га. Право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35645275.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425155100:04:001:0150, площею 3,7124 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35644546.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425155100:04:001:0149, площею 3,5834 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р, за № 35644131.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425155100:04:001:0147, площею 3,71 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35643857.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425155100:04:001:0157, площею 2,66 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35647324.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425155100:04:001:0159, площею 3,7084 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35648586.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425155100:04:001:0312, площею 2,4274 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35648108.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425155100:04:001:0355, площею 2,3561 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35648404.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425155100:04:001:0300, площею 2,6085 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35650087.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області кадастровий номер 7425155100:04:001:0256, площею 3,71 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35649857.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425155100:04:001:0160, площею 3,1867 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35649135.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425155100:04:001:0161, площею 3,71 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35649404.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425155100:04:001:0158, площею 3,7091 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35647572.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425155100:04:001:0156, площею 3,71 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35647070.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425155100:04:001:0154, площею 3,8233 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35645755.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425155100:04:001:0163, площею 3,71 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р, за № 35649639.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425155100:04:001:0146, площею 3,71 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35643397.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425155100:04:001:0196, площею 3,71 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35649536.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425155100:04:001:0311, площею 2,4173 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35650453.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425155100:04:001:0145, площею 3,71 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35642830.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425155100:04:001:0037, площею 2,0515 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35648974.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425155100:04:001:0527, площею 1,0469 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р, за № 35650200.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425155100:04:001:0418, площею 2,48 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35650313.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425155100:04:001:0095, площею 2,35 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35649265.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425155100:04:001:0526, площею 0,5203 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35649996.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425181000:04:001:0289, площею 5,2233 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35644831.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425181000:04:001:0326, площею 5,5360 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35647427.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425181000:04:001:0295, площею 3,0527 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35648254.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425181000:04:001:0312, площею 4,4991 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35646801.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425181000:04:001:0280, площею 5,5980 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35644682.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425181000:04:001:0328, площею 5,4541 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35647805.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425181000:04:001:0325, площею 5,5270 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35647211.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425181000:04:001:0302, площею 2,5869 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35646187.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425181000:04:001:0290, площею 5,2260 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35645440.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425181000:04:001:0303, площею 4,5147 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35646499.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425182500:05:001:0311, площею 5,0224 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35644029.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425182500:05:001:0038, площею 4,9912 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35642665.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425182500:05:001:0039, площею 5,3949 га. Право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35642744.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425182500:05:001:0303, площею 5,8180 га., право оренди за договором зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35643570.

Між Срібнянською селищною радою (орендодавець) та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина (орендар) укладено договір оренди землі від 21.02.2020 р. строком на 7 років, згідно умов якого орендодавець на підставі рішення 27 сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради від 21.02.2020 надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку (не витребуваний пай) сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області, кадастровий номер 7425182500:05:001:0302, площею 5,5146 га. Право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р, за № 35643242.

У листі №01-47/1368 від 07.07.2020 Срібнянська районна державна адміністрація повідомила, що розпорядженнями Срібнянської районної державної адміністрації № 52 від 25.02.20210 р., № 248 від 30.08.2010 р. та № 115 від 23.04.2010 р., було затверджено технічну документацію: із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельні ділянки на умовах оренди землі невитребуваних земельних часток (паїв) TOB Обрій для ведення товарного сільськогосподарського виробництва па території Олексинської сільської ради Срібнянського району Чернігівської області; із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право оренди на земельні ділянки під невитребуваними земельними частками (паями) 'ГОВ Обрій для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігвської області; із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право па земельні ділянки під невитребуваними земельними частками (паями) TOB Обрій для ведення товарного сільськогосподарського виробництва па території Гриціївської сільської ради Срібнянського району Чернігівської області.

Срібнянська районна державна адміністрація повідомляє, що відповідно до вищевказаної технічної документації, земельним ділянкам (невитребуваним земельним часткам (паям), що були передані в оренду TOB Обрій згідно договорів оренди та додаткових угод до них, було присвоєно кадастрові номери, а саме:

Договір оренди б/н під 09.12.2010 р. та додаткова угода від 11.08.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна частка (пай) №145) площею 3,7100 га., присвоєно кадастровий номер 7425155100:04:001:0145;

Договір оренди б/н від 09.12.2010 р. та додаткова угода від 11.08.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна частка (пай) № 146) площею 3,7100 га., присвоєно кадастровий номер 7425155100:04:001:0146;

Договір оренди б/и від 09.12.2010 р. та додаткова угода від 11.08.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна частка (пай) №147) площею 3,700 га., присвоєно кадастровий номер 7425155100:04:001:0147;

Договір оренди б/н від 09.12.2010 р. та додаткова угода від 11.08.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна мастка (пай) №149) площею 3,5834 га., присвоєно кадастровий номер 7425155100:04:001:0149;

Договір оренди б/н від 09.12.2010 р. та додаткова угода від 11.08.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна частка (пай) №150) площею 3,7124 га, присвоєно кадастровий номер 7425155100:04:001:0150; t

Договір оренди б/н від 09.12.2010 р, та додаткова угода від 11.08.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна частка (пай) №152) площею 3.7100 га., присвоєно кадастровий номер 7425155100:04:001:0152:

Договір оренди б/н від 09.12.2010 р. та додаткова угода від 11.08.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна частка (пай) №153) площею 3,7774 га. кадастровий номер 7425155100:04:001:0153;

Договір оренди б/н від 09.12.2010 р. та додаткова угода від 11.08.2011 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна частка (пай) №154) площею 3,8233 га., присвоєно кадастровий номер 7425155100:04:001:0154;

Договір оренди б/н від 09.12.2010 р. та додаткова угода від 11.08.2011 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна частка (пай) №161 площею 3,7100 га., присвоєно кадастровий номер 7425155100:04:001:0161;

Договір оренди б/н від 09.12.2010 р. та додаткова угода від 11.08.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна частка (пай) №163) площею 3,7100 га., присвоєно кадастровий номер 7425155100:04:001:0163;

Договір оренди б/н від 09.12.2010 р. та додаткова угода від 11.08.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна частка (най) №160/2) площею 0,5203 га., присвоєно кадастровий номер 7425155100:04:001:0526;

Договір оренди б/н від 09.12.2010 р. та додаткова угода від 11.08.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна частка (пай) №196) площею 3,7100 га., присвоєно кадастровий номер 7425155100:04:001:0196;

Договір оренди б/н від 09.12.2010 р. та додаткова угода від 11.08.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна частка (пай) №256) площею 3,7100 га., присвоєно кадастровий номер 7425155100:04:001:0256;

Договір оренди б/н під 09.12.2010 р. та додаткова угода від 11.08.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна частка (пай) №300) площею 2,6085 га., присвоєно кадастровий номер 7425155100:04:001:0300;

Договір оренди б/н від 09.12.2010 р. та додаткова угода від 11.08.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна частка (пай) №311) площею 2,4173 га., присвоєно кадастровий номер 7425155100:04:001:0311;

Договір оренди б/н від 09.12.2010 р. та додаткова угода від 11.08.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна частка (пай) №418) площею 2,4800 га., присвоєно кадастровий номер 7425155100:04:001:0418;

Договір оренди б/н від 09.12.2010 р. та додаткова угода від 11.08.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна частка (пай) №155) площею 3,7265 га., присвоєно кадастровий номер 7425155100:04:001:0155;

Договір оренди б/н від 09.12.2010 р. та додаткова угода від 11.08.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна частка (пай) №156) площею 3,7100 га., присвоєно кадастровий помер 7425155100:04:001:0156;

Договір оренди б/ті від 09.12.2010 р. та додаткова угода від 11.08.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна частка (пай) №157) площею 2,6600 га., присвоєно кадастровий номер 7425155100:04:001:0157;

Договір оренди б/н від 09.12.2010 р. та додаткова угода від 11.08.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна частка (пай) №158) площею 3,7091 га., присвоєно кадастровий номер 7425155100:04:001:0158;

Договір оренди б/н від 09.12.2010 р. та додаткова угода від 11.08.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна частка (пай) №312) площею 2,4274 га., присвоєно кадастровий номер 7425155100:04:001:0312;

Договір оренди б/н від 09.12.2010 р. та додаткова угода від 11.08.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна частка (пай) №355) площею 2,3561 га., присвоєно кадастровий номер 7425155100:04:001:0355;

Договір оренди б/н від 09.12.2010 р. та додаткова угода від 11.08.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна частка (пай) №159) площею 3,7084 га., присвоєно кадастровий номер 7425155100:04:001:0159;

Договір оренди б/н від 09.12.2010 р, та додаткова угода від 11.08.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна частка (пай) №160/1) площею 3,1861 га., присвоєно кадастровий номер 7425155100:04:001:0160;

Договір оренди б/н від 09.12.2010 р. та додаткова угода від 11.08.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна частка (пай) №157/2) площею 1,0469 га., присвоєно кадастровий помер 7425155100:04:001:0527:

Договір оренди б/н від 09.12.2010 р. та додаткова угода від 11.08.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна частка (пай) №37) площею 2,0515 га., присвоєно кадастровий номер 7425155100:04:001:0037;

Договір оренди б/н від 09.12.2010 р. та додаткова угода від 11.08.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна частка (пай) №95) площею 2,3500 га., присвоєно кадастровий номер 7425155100:04:001:0095;

Договір оренди б/н віл 20.05.2010 р. та додаткова угода від 29.04.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна частка (пай) №273 площею 5,5980 га., присвоєно кадастровий номер 7435181000:04:001:0280;

Договір оренди б/н від 20.05.2010 р. та додаткова угода від 29.04.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна частка (пай) №282) площею 5.2233 га., присвоєно кадастровий номер 7425181000:04:001:0289, строком дії до 19.05.2025 року;

Договір оренди б/н від 20.05.2010 р. та додаткова угода від 29.04.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна частка (пай) №283) площею 5,2260 га., присвоєно кадастровий номер 7425181000:04:001:0290;

Договір оренди б/н від 20.05.2010 р. та додаткова угода від 29.04.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребуване земельна частка (пай) №288) площею 3,0527 га., присвоєно кадастровий номер 7425181006:04:001:0295;

Договір оренди б/н від 20.05.2010 р. та додаткова угода від 29.04.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна частка (пай), №295) площею 2,5869 га., присвоєно кадастровий номер 7425181000:04:001:0302;

Договір оренди б/н від 20.05.2010 р. та додаткова угода від 29.04.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувані земельна частка (пай) №296) площею 4,5147 га., присвоєно кадастровий номер 7425181000:04:01:0303;

Договір оренди б/н від 20.05.2010 р. та додаткова угода від 29.04.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна частка (пай) №305) площею 4,5028 га., присвоєно кадастровий помер 7425181000:04:001:0312:

Договір оренди б/н від 20.05.2010 р. та додаткова угода від 29.04.2015року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна частка (пай) №318) площею 5,5270 га., присвоєно кадастровий номер 7425181000:04:001:0325:

Договір оренди б/н від 20.05.2010 р. та додаткова угода від 29.04.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувані земельна частка (пай) №319) площею 5,5360 га., присвоєно кадастровий номер 7425181000:04:001:0326;

Договір оренди б/н від 20.05.2010 р. та додаткова угода від 29.04.2015 року, за умовами яких в оренду передано, земельну ділянку (не із и требу вам а земельна частка (пай) №321) площею 5,4541 га., присвоєно кадастровий помер 7425181000:04:001:0328;

Договір оренди б/н від 20.08.2010 р. та додаткова угода від 29.04.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна частка (пай) №298) площею 5,8180 га., присвоєно кадастровий номер 7425182500:05:001:0303;

Договір оренди б/н від 20.08.2010 р. та додаткова угода від 29.04.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна частка (пай) №36) площею 4,9912 га, присвоєно кадастровий номер 7425182500:05:001:0038;

Договір оренди б/н від 20.08.2010 р. та додаткова угода від 29.04.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна частка (пай) №306) площею 5,0224га., присвоєно кадастровий номер 7425182500:05:001:0311;

Договір оренди б/н від 20.08.2010 р. та додаткова угода від 29.04.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна частка (пай) №37) площею 5,3949 га., присвоєно кадастровий номер 7425182500:05:001:0039;

Договір оренди б/н від 20.08.2010 р. та додаткова угода від 29.04.2015 року, за умовами яких в оренду передано земельну ділянку (невитребувана земельна частка (пай) №297) площею 5,5146 га., присвоєно кадастровий номер 7425182500:05:001:0302.

Головне управління Держгеокадастру у Чернігівській області у листі №29-25-0.2-3302/2-20 від 07.07.2020 повідомило, що відомості про земельні ділянки з кадастровими номерами:

7425155100:04:001:0526, 7425155100:04:001:0527, 7425155100:04:001:0037, 7425155100:04:001:0095, 7425155100:04:001:0355, 7425155100:04:001:0311, 7425155100:04:001:0312, 7425155100:04:001:0418, 7425155100:04:001:0300, 7425155100:04:001:0157, 7425155100:04:001:0160, 7425155100:04:001:0149, 7425155100:04:001:0159, 7425155100:04:001:0158, 7425155100:04:001:0145, 7425155100:04:001:0146, 7425155100:04:001:0147, 7425155100:04:001:0152, 7425155100:04:001:0156, 7425155100:04:001:0161, 7425155100:04:001:0163, 7425155100:04:001:0256, 7425155100:04:001:0150, 7425155100:04:001:0155, 7425155100:04:001:0153, 7425155100:04:001:0154, 7425155100:04:001:0196, 7425181000:04:001:0302, 7425181000:04:001:0295, 7425181000:04:001:0312, 7425181000:04:001:0303, 7425181000:04:001:0289, 7425181000:04:001:0290, 7425181000:04:001:0328, 7425181000:04:001:0325, 7425181000:04:001:0326, 7425181000:04:001:0280, 7425182500:05:001:0038, 7425182500:05:001:0039, 7425182500:05:001:0302, 7425182500:05:001:0303, 7425182500:05:001:0311 були перенесені до Державного земельного кадастру з Державного реєстру земель. Внесення змін до відомостей про земельну ділянку в Державний земельний кадастр, земельних ділянок із зазначеними кадастровими номерами, не здійснювалося. Земельні ділянки відносяться до невитребуваних розпайованих земель, розпорядник яких у відповідності до законодавства Срібнянська селищна рада.

Листом №25 від 04.08.2020 ФОП Шевчук Галина Борисівна повідомила, що у 2010р нею була виготовлена технічна документація із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право оренди на земельні ділянки під невитребуваними земельними частками (паями) TOB Обрій для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Срібнянської селищної ради Срібнянського району Чернігівської області та стосовно розбіжності в площі на кадастровому плані та експлікації земельної ділянки за кадастровим номером 7425155100:04:001:0526 повідомила, що це технічна помилка, яка виникла в результаті неправильного заокруглення площ. Вірна інформація вказана в експлікації земель, тобто становить 0,5203га.

Проаналізувавши наведені вище докази суд приходить до висновку, що відповідачу 2 в оренду було передано земельні ділянки з кадастровими номерами, які вже перебувають у оренді у позивача, і право на оренду яких останнім було отримано раніше.

Зважаючи на це позивач, не погоджуючись з прийнятим Срібнянською селищною радою рішенням від 21.02.2020 Про розгляд клопотання СТОВ Батьківщина та укладеними на його підставі договорами оренди землі, звернувся до суду з відповідним позовом про визнати незаконним та скасувати рішення Срібнянської селищної ради Чернігівської області від 21 лютого 2020 року та визнати недійсними договорів оренди землі укладених між Срібнянською селищною радою та СТОВ "Батьківщина" від 21.02.2020.

Згідно ч.1 ст.2 Господарського процесуального кодексу України завданням господарського судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів, пов'язаних із здійсненням господарської діяльності, та розгляд інших справ, віднесених до юрисдикції господарського суду, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави.

Юридичні особи та фізичні особи - підприємці, фізичні особи, які не є підприємцями, державні органи, органи місцевого самоврядування мають право на звернення до господарського суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав та законних інтересів у справах, віднесених законом до юрисдикції господарського суду, а також для вжиття передбачених законом заходів, спрямованих на запобігання правопорушенням (ч.2 ст.4 Господарського процесуального кодексу України).

Статтею 20 Господарського кодексу України передбачено, що кожний суб'єкт господарювання та споживач має право на захист своїх прав і законних інтересів.

Захист цивільних прав та інтересів судом здійснюється у спосіб встановлений законом або договором.

Перелік основних способів захисту цивільних прав та інтересів визначається ч.2 ст.16 Цивільного кодексу України, до яких, зокрема, відноситься визнання правочину недійсним; визнання незаконним рішення, дій чи бездійльності органу державної влади, органу влади Автомонної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування, їхніх посадових і службових осіб.

Аналогічні положення містить ст.20 Господарського кодексу України.

Частиною 1 ст.21 Цивільного кодексу України встановлено, що суд визнає незаконним та скасовує правовий акт індивідуальної дії, виданий органом державної влади, органом влади Автономної Республіки Крим або органом місцевого самоврядування, якщо він суперечить актам цивільного законодавства і порушує цивільні права або інтереси.

Акт державного чи іншого органу - це юридична форма рішень цих органів, тобто офіційний письмовий документ, який породжує певні правові наслідки, спрямований на регулювання тих чи інших суспільних відносин і має обов'язковий характер для суб'єктів цих відносин.

Підставами для визнання акта недійсним є невідповідність його вимогам чинного законодавства та/або визначеній законом компетенції органу, який видав цей акт. Обов'язковою умовою визнання акта недійсним є також порушення у зв'язку з прийняттям відповідного акта прав та охоронюваних законом інтересів підприємства чи організації - позивача у справі. Якщо за результатами розгляду справи факту такого порушення не встановлено, у господарського суду немає правових підстав для задоволення позову

Відповідно до ч.1 ст.79 Земельного кодексу України земельна ділянка - це частина земної поверхні з установленими межами, певним місцем розташування, з визначеними щодо неї правами.

Власник земельної ділянки або землекористувач може вимагати усунення будь-яких порушень його прав на землю, навіть якщо ці порушення не пов'язані з позбавленням права володіння земельною ділянкою, і відшкодування завданих збитків. Захист прав громадян та юридичних осіб на земельні ділянки здійснюється шляхом: визнання угоди недійсною; визнання недійсними рішень органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування (ч.2, 3 ст.152 Земельного кодексу України).

Відповідно до ч.1 та 3 ст.215 Цивільного кодексу України підставою недійсності правочину є недодержання в момент вчинення правочину стороною (сторонами) вимог, які встановлені частинами першою - третьою, п'ятою та шостою статті 203 цього Кодексу. Якщо недійсність правочину прямо не встановлена законом, але одна із сторін або інша заінтересована особа заперечує його дійсність на підставах, встановлених законом, такий правочин може бути визнаний судом недійсним (оспорюваний правочин).

Згідно з ч.1 ст.203 Цивільного кодексу України зміст правочину не може суперечити цьому Кодексу, іншим актам цивільного законодавства, а також інтересам держави і суспільства, його моральним засадам.

Пунктом 21 розділу Х Перехідні положення Земельного кодексу України установлено, що з дня набрання чинності Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні" (набув чинності з 01.01.2019) землі колективних сільськогосподарських підприємств, що припинені (крім земельних ділянок, які на день набрання чинності зазначеним Законом перебували у приватній власності), вважаються власністю територіальних громад, на території яких вони розташовані. Зазначений Закон є підставою для державної реєстрації права комунальної власності на земельні ділянки, сформовані за рахунок земель, які в силу зазначеного Закону переходять до комунальної власності.

Відповідно до ч.3 ст.13 Закону України Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельнихчасток (паїв) у редакції станом на дату прийняття оспорюваного рішення, нерозподілені земельні ділянки, невитребувані частки (паї) після формування їх у земельні ділянки за рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради можуть передаватися в оренду для використання за цільовим призначенням на строк до дня державної реєстрації права власності на таку земельну ділянку, про що зазначається у договорі оренди земельної ділянки, а власники земельних часток (паїв) чи їх спадкоємці, які не взяли участі у розподілі земельних ділянок, повідомляються про результати проведеного розподілу земельних ділянок у письмовій формі цінним листом з описом вкладення та повідомленням про вручення або шляхом вручення відповідного повідомлення особисто, якщо відоме їх місцезнаходження.

Відповідно до ст.148-1 Земельного кодексу України до особи, яка набула право власності на земельну ділянку, що перебуває у користуванні іншої особи, з моменту переходу права власності на земельну ділянку переходять права та обов'язки попереднього власника земельної ділянки за чинними договорами оренди, суперфіцію, емфітевзису, земельного сервітуту щодо такої земельної ділянки.

За умовами укладених між позивачем та Срібнянською РДА договорів оренди землі перехід права власності на орендовану земельну ділянку до другої особи не є підставою для зміни умов або розірвання договору (п.40 договорів).

Орендодавець зобов'язаний: не вчиняти дій, які б перешкоджали орендареві користуватися орендованою земельною ділянкою (абзац четвертий частини другої статті 24 Закону України Про оренду землі ).

Якщо особа, якій належить право оренди земельної ділянки (первинний орендар) за законодавством, що було чинним до 1 січня 2013 року, після настання цієї дати не зареєструвала її право в у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, то укладення наступного договору оренди того ж майна під час дії первинного договору оренди може порушити відповідне право первинного орендаря у разі, коли на підставі наступного договору оренди відповідна земельна ділянка передана у користування наступному орендареві, а право останнього - зареєстроване у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Така реєстрація унеможливлює внесення запису до вказаного реєстру про право оренди тієї ж ділянки первинним орендарем.

У такому випадку суд може захистити право первинного орендаря тоді, коли на підставі відповідного судового рішення цей орендар зможе зареєструвати його право оренди у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Проте, означену можливість первинний орендар матиме тільки тоді, коли на момент набрання судовим рішенням про задоволення відповідного позову законної сили цей орендар матиме чинне право оренди, зокрема, якщо не спливе строк оренди чи буде поновленим первинний договір оренди. В іншому випадку в позові слід відмовити.

Вказані висновки щодо застосувань норм права викладені у постанові Великої Палати Верховного Суду від 01.04.2020 у справі №610/1030/18.

Згідно з ч.ч.1-3 ст.13 Господарського процесуального кодексу України судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов'язків, передбачених цим Кодексом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених законом. Аналогічна норма міститься у ч.1 ст.74 Господарського процесуального кодексу України.

Відповідно до ст.86 Господарського процесуального кодексу України суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об'єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів. Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також вірогідність і взаємний зв'язок доказів у їх сукупності. Суд надає оцінку як зібраним у справі доказам в цілому, так і кожному доказу (групі однотипних доказів), який міститься у справі, мотивує відхилення або врахування кожного доказу (групи доказів).

Суд, дослідивши подані докази дійшов висновку, що договори оренди землі і додаткові угоди до них, укладені Срібнянською РДА та ТОВ Обрій з дотриманням всіх процедур у відповідності до чинного законодавства і на момент винесення оскаржуваного рішення двадцять сьомої сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради Чернігівської області від 21 лютого 2020 року "Про розгляд клопотань СТОВ "Батьківщина" ці договори і додаткові угоди були чинними.

За таких обставин оспорюване рішення відповідача 1 та укладені між відповідачами 1 та 2 договори оренди земельних ділянок не відповідають вимогам закону та порушують права і охоронювані законом інтереси позивача, який орендує спірні земельні ділянки за чинними договорами оренди.

Відповідно до ч. 1, 3 ст.74 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.

Згідно зі ст. 76 Господарського процесуального кодексу України належними є докази, на підставі яких можна встановити обставини, які входять в предмет доказування. Суд не бере до розгляду докази, які не стосуються предмета доказування. Предметом доказування є обставини, які підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Щодо всіх інших пояснень та доводів учасників судового процесу суд зауважує наступне.

Обґрунтованим є рішення, ухвалене на підставі повно і всебічно з'ясованих обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні, з наданням оцінки всім аргументам учасників справи (ч.5 ст.236 ГПК України).

Згідно усталеної практики Європейського суду з прав людини, яка відображає принцип, пов'язаний з належним здійсненням правосуддя, у рішеннях судів та інших органів з вирішення спорів мають бути належним чином зазначені підстави, на яких вони ґрунтуються. Хоча п.1 ст.6 Конвенції зобов'язує суди обґрунтовувати свої рішення, його не можна тлумачити як такий, що вимагає детальної відповіді на кожен аргумент. Міра, до якої суд має виконати обов'язок щодо обґрунтування рішення, може бути різною в залежності від характеру рішення (рішення від 09.12.1994р. Європейського суду з прав людини у справі Руїс Торіха проти Іспанії ). Крім того, вмотивоване рішення дає стороні можливість оскаржити його та отримати його перегляд вищестоящою інстанцією.

З огляду на вищевикладене, всі інші доводи та міркування учасників судового процесу не прийняті судом до уваги як такі, що не спростовують висновків суду стосовно наявності підстав для задоволення позовних вимог.

За таких обставин позовні вимоги задовольняються повністю.

Відповідно до ч.1 ст.129 Господарського процесуального кодексу України судовий збір покладається у спорах, що виникають при виконанні договорів та з інших підстав, - на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог.

У зв'язку із задоволенням позовних вимог, з відповідачів підлягає стягненню на користь позивача 90386,00 грн. судового збору, а саме стягнути з Срібнянської селищної ради Чернігівської області Товариства з обмеженою відповідальністю "Обрій" 45193 грн 00 коп. судового збору та стягнути з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Батьківщина на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Обрій" 45193 грн 00 коп. судового збору.

Керуючись ст. 129, 233, 238, 240 - 241 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити повністю.

Визнати незаконним та скасувати рішення двадцять сьомої сесії сьомого скликання Срібнянської селищної ради Чернігівської області від 21 лютого 2020 року Про розгляд клопотань СТОВ Батьківщина .

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425155100:04:001:0155, площею 3,7265 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35646351.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425155100:04:001:0153, площею 3,7774 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35645547.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425155100:04:001:0152, площею 3,71 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35645275.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425155100:04:001:0150, площею 3,7124 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35644546.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425155100:04:001:0149, площею 3,5834 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р, за № 35644131.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425155100:04:001:0147, площею 3,71 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35643857.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425155100:04:001:0157, площею 2,66 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35647324.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425155100:04:001:0159, площею 3,7084 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35648586.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425155100:04:001:0312, площею 2,4274 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35648108.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425155100:04:001:0355, площею 2,3561 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35648404.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425155100:04:001:0300, площею 2,6085 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35650087.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425155100:04:001:0256, площею 3,71 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35649857.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425155100:04:001:0160, площею 3,1867 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35649135.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425155100:04:001:0161, площею 3,71 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35649404.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425155100:04:001:0158, площею 3,7091 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35647572.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425155100:04:001:0156, площею 3,71 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35647070.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425155100:04:001:0154, площею 3,8233 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35645755.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425155100:04:001:0163, площею 3,71 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р, за № 35649639.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425155100:04:001:0146, площею 3,71 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35643397.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425155100:04:001:0196, площею 3,71 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35649536.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425155100:04:001:0311, площею 2,4173 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35650453.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425155100:04:001:0145, площею 3,71 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35642830.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425155100:04:001:0037, площею 2,0515 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35648974.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425155100:04:001:0527, площею 1,0469 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р, за № 35650200.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425155100:04:001:0418, площею 2,48 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35650313.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425155100:04:001:0095, площею 2,35 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35649265.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425155100:04:001:0526, площею 0,5203 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35649996.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425181000:04:001:0289, площею 5,2233 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35644831.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425181000:04:001:0326, площею 5,536 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35647427.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425181000:04:001:0295, площею 3,0527 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35648254.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425181000:04:001:0312, площею 4,4991 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35646801.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425181000:04:001:0280, площею 5,598 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35644682.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425181000:04:001:0328, площею 5,4541 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35647805.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425181000:04:001:0325, площею 5,527 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35647211.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425181000:04:001:0302, площею 2,5869 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35646187.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425181000:04:001:0290,- площею 5,226 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35645440.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425181000:04:001:0303, площею 4,5147 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35646499.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425182500:05:001:0311, площею 5,0224 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35644029.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425182500:05:001:0038, площею 4,9912 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35642665.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425182500:05:001:0039, площею 5,3949 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35642744.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425182500:05:001:0303, площею 5,818 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р. за № 35643570.

Визнати недійсним договір оренди землі від 21.02.2020 р., укладений між Срібнянською селищною радою та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю Батьківщина , кадастровий номер 7425182500:05:001:0302, площею 5,5146 га., право оренди за яким зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.02.2020 р, за № 35643242.

Стягнути з Срібнянської селищної ради Чернігівської області (вул. Миру, 43а, смт. Срібне, Срібнянський район, Чернігівська область, 17300, ідентифікаційний код 04412573) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Обрій" (вул. Шкільна, 78, смт. Срібне, Срібнянський район, Чернігівська область, ідентифікаційний код 30875394) 45193 грн 00 коп. судового збору.

Стягнути з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Батьківщина" (вул. Незалежності, 51, с. Калюжинці, Срібнянський район, Чернігівська область, 17311, ідентифікаційний код 30875436) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Обрій" (вул. Шкільна, 78, смт. Срібне, Срібнянський район, Чернігівська область, ідентифікаційний код 30875394) 45193 грн 00 коп. судового збору.

Видати накази після набрання рішенням суду законної сили.

Рішення набирає законної сили в строк і в порядку, встановленому ст.241 Господарського процесуального кодексу України та може бути оскаржено до Північного апеляційного господарського суду у строки визначені ст.256 Господарського процесуального кодексу України.

Повідомити учасників справи про можливість одержання інформації по справі у Єдиному державному реєстрі судових рішень: http://reyestr.court.gov.ua/ .

Повне рішення складено 19.10.2020.

Суддя Ю.В. Федоренко

Дата ухвалення рішення08.10.2020
Оприлюднено19.10.2020
Номер документу92256399
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсними договорів оренди земельних ділянок

Судовий реєстр по справі —927/237/20

Постанова від 03.12.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Ткаченко Н.Г.

Ухвала від 09.11.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Ткаченко Н.Г.

Ухвала від 04.10.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Краснов Є.В.

Ухвала від 23.09.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Краснов Є.В.

Ухвала від 13.09.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Васьковський О.В.

Окрема думка від 13.08.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Уркевич В. Ю.

Ухвала від 13.08.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Краснов Є.В.

Ухвала від 11.08.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Краснов Є.В.

Ухвала від 04.08.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Краснов Є.В.

Ухвала від 14.07.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Краснов Є.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні