Ухвала
від 20.10.2020 по справі 340/3327/20
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УХВАЛА

про відкриття провадження в адміністративній справі

20 жовтня 2020 року м. Кропивницький Справа № 340/3327/20

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Ю.П. Пасічник, розглянувши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , рнокпп НОМЕР_1 ) до Управління соціального захисту населення Олександрійської районної державної адміністрації Кіровоградської області (вул.Анатолія Кохана, 14, м.Олександрія, Олександрійський район, Кіровоградська область, 28000, код ЄДРПОУ 03197813), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на педмет спору на стороні відповідача Олександрійський районний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді (вул. Шевченко, 132, м. Олександрія, Кіровоградська область, 28000, код ЄДРПОУ 26143978) про визнання протиправним та скасування повідомлення про відмову та зобов`язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувя до Кіровоградського окружного адміністративного суду з позовом і просить:

- визнати протиправним та скасувати повідомлення № 604521 про відмову ОСОБА_1 у наданні державної соціальної допомоги, винесене Управлінням соціального захисту населення Олександрійської районної державної адміністрації Кіровоградської області 21 травня 2020 р.;

- визнати бездіяльність Управління соціального захисту населення Олександрійської районної державної адміністрації Кіровоградської області, яка полягає у відмові ОСОБА_1 в призначенні державної соціальної допомоги протиправною;

- зобов`язати Управління соціального захисту населення Олександрійської районної державної адміністрації Кіровоградської області повторно розглянути подану 30.04.2020 р. заяву ОСОБА_1 про призначення державної соціальної допомоги з доданими до неї документами;

- зобов`язати Управління соціального захисту населення Олександрійської районної державної адміністрації Кіровоградської області призначити ОСОБА_1 державну соціальну допомогу з місяця звернення із заявою про призначення - з 01 квітня 2020 року;

- визнати протиправним та скасувати повідомлення про відмову

ОСОБА_1 у наданні державної допомоги сім`ям з дітьми - допомоги на дітей одиноким матерям, винесене Управлінням соціального захисту населення Олександрійської районної державної адміністрації Кіровоградської області 21 травня 2020 р.

- визнати бездіяльність Управління соціального захисту населення Олександрійської районної державної адміністрації Кіровоградської області, яка полягає у відмові ОСОБА_1 в призначенні державної допомоги сім`ям з дітьми - допомоги на дітей одиноким матерям, протиправною.

- зобов`язати Управління соціального захисту населення Олександрійської районної державної адміністрації Кіровоградської області повторно розглянути подану 30.04.2020 р. заяву ОСОБА_1 про призначення державної допомоги сім`ям з дітьми - допомоги на дітей одиноким матерям з поданими до неї документами.

- зобов`язати Управління соціального захисту населення Олександрійської районної державної адміністрації Кіровоградської області призначити ОСОБА_1 державну допомогу сім`ям з дітьми - допомогу на дітей одиноким матерям з місяця звернення із заявою про призначення - з 01 квітня 2020 року.

Ухвалою судді Кіровоградського окружного адміністративного суду Пасічника Ю.П. від 26 серпня 2020 року відкрито провадження у справі №340/3328/20 за правилами спрощеного позовного провадження та призначено судове засідання на 28 вересня 2020 року о 14:30 годині (а.с.46).

Ухвалою Кіровоградського окружного адміністративного суду від 28 вересня 2020 року відкладено розгляд справи №340/3328/20 до 20 жовтня 2020 року об 11:00 год. (а.с.101-102).

Ухвалою судді Кіровоградського окружного адміністративного суду Брегея Р.І. від 19 жовтня 2020 року по справі №340/3327/20 об`єднано в одне провадження адміністративні справи №340/3327/20 та №340/3328/20. Адміністративну справу №340/3327/20 передано на розгляд судді Кіровоградського окружного адміністративного суду Пасічника Ю.П.

Ухвалою судді Кіровоградського окружного адміністративного суду Пасічника Ю.П. від 20 жовтня 2020 року прийнято до свого провадження матеріали адміністративної справи №340/3327/20. Подальший розгляд та вирішення адміністративних позовів здійснюватиметься у межах об`єднаної адміністративної справи №340/3327/20.

Переданий на вирішення суду спір згідно зі статтею 19 КАС України належить до юрисдикції адміністративних судів. Справа відповідно до статей 20, 22, 25 КАС України підсудна Кіровоградському окружному адміністративному суду.

Позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161 КАС України. Підстав для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі, передбачених статтями 169, 170 КАС України, не встановлено.

Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до частини 3 статті 257 КАС України при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) значення справи для сторін; 2) обраний позивачем спосіб захисту; 3) категорію та складність справи; 4) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; 5) кількість сторін та інших учасників справи; 6) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 7) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

З огляду на значення справи для сторін, обраний позивачем спосіб захисту, суд вважає за доцільне здійснювати її розгляд за правилами загального позовного провадження.

Частинами 1, 2 статті 173 КАС України передбачено, що підготовку справи до судового розгляду здійснює суддя адміністративного суду, який відкрив провадження в адміністративній справі.

Завданням підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Згідно з частиною 1 статті 179 КАС України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Відповідно до частини 1 статті 159 КАС України при розгляді справи судом за правилами загального позовного провадження учасники справи викладають письмово свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення та міркування щодо предмета спору виключно у заявах по суті справи, визначених цим Кодексом.

Відповідно до положень ст.195 КАС України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

З метою забезпечення права представників сторін на участь в судовому засіданні, зважаючи на достатню віддаленість їх місцезнаходження від Кіровоградського окружного адміністративного суду, суд вважає за доцільне забезпечити їх участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції по даній адміністративній справі, доручивши Олександрійському міськрайонному суду Кіровоградської області забезпечення її проведення.

Відповідно до ч.8 ст. 195 КАС України копію ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Керуючись статтями 80, 171, 174, 248, 256, 294 КАС України, суддя -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження в адміністративній справі.

Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 10 листопада 2020 року об 11:00 год. у приміщенні Кіровоградського окружного адміністративного суду за адресою: 25006, м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 40, 7 поверх в залі судового засідання №3.

Справа розглядатиметься у складі судді Ю.П. Пасічник одноособово.

Доручити Олександрійському міськрайонному суду Кіровоградської області (вул. Першотравнева, 30, м.Олександрія, Кіровоградська область, 28000) забезпечити проведення судового засідання, призначеного на 10 листопада 2020 року об 11:00 год., в режимі відеоконференції за участю представників сторін.

Зобов`язати представників сторін, у разі неможливості прибути для участі у судовому засіданні у режимі відеоконференції до Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області (вул. Першотравнева, 30, м.Олександрія, Кіровоградська область, 28000), прибути до Кіровоградського окружного адміністративного суду за адресою: м.Кропивницький, вул.Велика Перспективна, 40, 7 поверх, в зал судового засідання №3.

Копію ухвали невідкладно надіслати сторонам та до Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області електронною поштою (inbox@od.kr.court.gov.ua).

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, визначеному ст.256 КАС України, та оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду Ю.П. Пасічник

СудКіровоградський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.10.2020
Оприлюднено21.10.2020
Номер документу92293621
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —340/3327/20

Рішення від 08.04.2021

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

Ухвала від 20.01.2021

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

Ухвала від 10.11.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

Ухвала від 20.10.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

Ухвала від 19.10.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.І. Брегей

Ухвала від 13.10.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.І. Брегей

Ухвала від 28.09.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.І. Брегей

Ухвала від 25.09.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.І. Брегей

Ухвала від 27.08.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.І. Брегей

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні