Ухвала
від 20.10.2020 по справі 497/709/2020
БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

20.10.2020

Справа № 497/709/2020

Провадження № 2/497/465/2020

УХВАЛА

про закінчення підготовчого провадження

та призначення розгляду справи по суті заочно

20.10.2020 року Болградський районний суд Одеської області у складі:

головуючого - судді Кравцової А.В.,

секретар судового засідання - Бекметова Х.В.,

розглядаючи за відсутності сторін у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Болград цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ТОВ "ОРИС ФАРМ" про встановлення факту нещасного випадку на виробництві та зобов`язання вчинити певні дії, третя особа - Управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України в Одеській області в особі Болградського відділення управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України в Одеській області,

ВСТАНОВИВ:

03.06.2020 року позивач звернулася до суду з вищезазначеним позовом, 01.07.2020р. року провадження у справі було відкрите ухвалою суду, судове засідання було призначене на 17.07.2020р., про що були повідомлені сторони і про що в матеріалах справи містяться відповідні докази; судове засідання відкладалося на 08.09.2020р. та на 23.09.2020р. з поважних причин, але справа була знята з розгляду у зв`язку з зайнятістю судді в розгляді іншої - кримінальної справи; справа була знову призначена до розгляду на 25.09.2020р., та судове засідання було відкладено на 16.10.2020р. і 20.10.2020р. з поважних причин. Представник відповідача до суду не з`явився, хоча про місце та час розгляду справи сповіщався належним чином - на його адресу були направлені судові повістки рекомендованим листом за поштовою адресою, вказаною у позові, про що в матеріалах справи є відповідні докази, також він повідомлявся ще й через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, про що в матеріалах справи є відповідні докази, про причину неприбуття до суду відповідач не повідомив, будь-яких письмових заяв, повідомлень, відзиву чи заперечень щодо предмету та підстав позову від відповідача - до матеріалів справи не надійшло.

Представник позивача заявою не заперечував щодо ухвалення судом рішення заочно, просив розглянути позов за його відсутністю на підставі наданих ним відомостей і доказів.

Відповідно до ст.128ч.6,7,11 ЦПК України, судова повістка, а у випадках, встановлених цим Кодексом, - разом з копіями відповідних документів надсилається на офіційну електронну адресу відповідного учасника справи, у випадку наявності в нього офіційної електронної адреси або, разом з розпискою, - рекомендованим листом з повідомленням про вручення у випадку, якщо така адреса відсутня, або через кур`єрів за адресою, зазначеною стороною чи іншим учасником справи; фізичним особам, які не мають статусу підприємців, - за адресою їх місця проживання чи місця перебування, зареєстрованою у встановленому законом порядку; відповідач, третя особа, свідок, зареєстроване місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи якого невідоме, а також заінтересована особа у справах про видачу обмежувального припису викликаються до суду через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади чи іншим чином.

Ч.1ст.131 ЦПК України передбачено, що учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про зміну свого місця проживання (перебування, знаходження) або місцезнаходження під час провадження справи. В разі відсутності заяви про зміну місця проживання або місцезнаходження судова повістка надсилається учасникам справи, які не мають офіційної електронної адреси та за відсутності можливості сповістити їх за допомогою інших засобів зв`язку, що забезпечують фіксацію повідомлення або виклику, на останню відому судові адресу і вважається доставленою, навіть якщо учасник судового процесу за цією адресою більше не проживає або не знаходиться.

Відповідно до п1.ч.1 ст. 280 ЦПК України, суд може ухвалити заочне рішення на підставі наявних у справі доказів за одночасного існування таких умов, якщо відповідач, повідомлений належним чином про дату, час і місце судового засідання до суду не з`явився, і якщо проти заочного розгляду справи не заперечує позивач.

Оскільки матеріали справи не містять вимог про наявність підготовчих дій, які ще потрібно виконати для розгляду справи по суті, суд дійшов висновку про наявність підстав для закінчення підготовчого провадження та призначення справи до розгляду по суті.

Керуючись ст.ст.280ч.1, 281ч.1 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Підготовче провадження у даній цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ТОВ "ОРИС ФАРМ" про встановлення факту нещасного випадку на виробництві та зобов`язання вчинити певні дії, третя особа - Управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України в Одеській області в особі Болградського відділення управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України в Одеській області - закрити.

Розглянути цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ТОВ "ОРИС ФАРМ" про встановлення факту нещасного випадку на виробництві та зобов`язання вчинити певні дії, третя особа - Управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України в Одеській області в особі Болградського відділення управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України в Одеській області, по суті, у заочному порядку, призначивши дату судового засідання на 20.10.2020 року, та за відсутністю позивача, - відповідно до наданих позивачем заяв і на підставі наявних у справі доказів.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили після підписання її суддею.

Суддя А.В. Кравцова

Дата ухвалення рішення20.10.2020
Оприлюднено23.10.2020
Номер документу92328621
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту нещасного випадку на виробництві та зобов`язання вчинити певні дії,

Судовий реєстр по справі —497/709/2020

Ухвала від 30.06.2021

Цивільне

Болградський районний суд Одеської області

Кравцова А. В.

Ухвала від 08.04.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ступак Ольга В`ячеславівна

Ухвала від 24.02.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ступак Ольга В`ячеславівна

Постанова від 29.01.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Комлева О. С.

Ухвала від 24.12.2020

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Комлева О. С.

Ухвала від 18.12.2020

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Комлева О. С.

Ухвала від 30.11.2020

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Комлева О. С.

Рішення від 20.10.2020

Цивільне

Болградський районний суд Одеської області

Кравцова А. В.

Рішення від 20.10.2020

Цивільне

Болградський районний суд Одеської області

Кравцова А. В.

Ухвала від 20.10.2020

Цивільне

Болградський районний суд Одеської області

Кравцова А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні