Ухвала
від 21.10.2020 по справі 640/15106/20
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

21 жовтня 2020 року м. Київ № 640/15106/20

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Аверкова В.В., дослідивши матеріали адміністративної справи

за позовом ОСОБА_1

до 1) Київської філії Комунального підприємства Березанської сільської ради

Біляївського району Одеської області "Центр реєстрації"

2) Міністерства юстиції України

третя особа державний реєстратор Київської філії Комунального підприємства Березанської

сільської ради Біляївського району Одеської області центр реєстрації

Бондарчук Ю.О.

про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити дії

УСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до Окружного адміністративного суду міста Києва з адміністративним позовом до Київської філії Комунального підприємства Березанської сільської ради Біляївського району Одеської області "Центр реєстрації", Міністерства юстиції України, третя особа - державний реєстратор Київської філії Комунального підприємства Березанської сільської ради Біляївського району Одеської області центр реєстрації Бондарчук Ю.О., в якому просить суд:

- визнати дії реєстратора Київської філії комунального підприємства Березанскої сільської ради Біляївського району Одеської області "Центр реєстрації - ", під час реєстрації обтяження за індексним номером: 42232418 від 25 липня 2018 року, Бондарук Юлією Олександрівною щодо квартири АДРЕСА_1 - протиправними та незаконними;

- зобов`язати Міністерство юстиції України як утримувача реєстру внести відомості щодо скасування обтяження за індексним номером: 42232418 від 25 липня 2018 року щодо квартири АДРЕСА_1 .

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 08 липня 2020 року відкрито провадження в адміністративній справі за правилами спрощеного позовного провадження. Зобов`язано відповідачів подати до суду протягом 15 календарних днів з дня отримання даної ухвали суду: відзив відповідно до статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України; належним чином засвідченні копії документів на підставі яких були здійсненні оскаржувані реєстраційні дії.

Вказана ухвала була скерована на адресу відповідача, яка зазначена у позовній заяві та відповідно значиться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, проте поштова кореспонденція повернулась до суду.

З інформації наявної в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань вбачається, що Київська філія Комунального підприємства Березанської сільської ради Біляївського району Одеської області "Центр реєстрації" є відокремленим підрозділом Комунального підприємства Березанської сільської ради Біляївського району Одеської області "Центр реєстрації", за таких обставин суд дійшов висновку про необхідність витребування реєстраційних матеріалів щодо оскаржуваних дій від КП Березанської сільської ради Біляївського району Одеської області "Центр реєстрації".

Відповідно до частин першої та другої статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 78 цього Кодексу. В адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб`єкта владних повноважень обов`язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.

Частинами третьою статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України, докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Також, частиною третьою статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Згідно частини сьомої статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Відповідно до частини восьмої статті 80 Кодексу адміністративного суду України, у випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

Пунктом 5 частини першої статті 145 Кодексу адміністративного судочинства України, заходами процесуального примусу є штраф.

Керуючись статтями 77, 80, 243 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

У Х В А Л И В:

1. Зобов`язати Комунальне підприємство Березанської сільської ради Біляївського району Одеської області "Центр реєстрації" надати суду протягом 3-х днів з дня отримання даної ухвали:

- належним чином засвідченні копії документів на підставі яких було вчинено оскаржувану реєстраційну дію.

- у разі неможливості подання вказаних документів, у встановлені строки, повідомити про це суд із зазначенням причин.

2. Попередити Комунальне підприємство Березанської сільської ради Біляївського району Одеської області "Центр реєстрації", що у разі не виконання без поважних причин даної ухвали суду, суд застосує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом адміністративного судочинства України.

3. Копію ухвалу направити Комунальному підприємству Березанської сільської ради Біляївського району Одеської області "Центр реєстрації" (67622, Одеська обл., Біляївський р-н, с. Березань, вул. Покровська, буд. 1).

Ухвала набирає законної сили в порядку встановленому статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскарження в порядку встановленому статтями 292-297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя В.В. Аверкова

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення21.10.2020
Оприлюднено26.10.2020
Номер документу92380347
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —640/15106/20

Ухвала від 09.08.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Шевченко А.В.

Ухвала від 06.02.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Шевченко А.В.

Ухвала від 21.10.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аверкова В.В.

Ухвала від 08.07.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аверкова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні