Ухвала
від 16.10.2020 по справі 203/2859/20
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 203/2859/20

1-кс/0203/1428/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 жовтня 2020 року Кіровський районний суд м.Дніпропетровська у складі:

слідчого судді - ОСОБА_1

при секретарі - ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Дніпро клопотання старшого слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Дніпропетровській області підполковника поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором, про надання дозволу на проведення обшуку, заявлене в рамках кримінального провадження №12020040000000540, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 149 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

До Кіровського районного суду м.Дніпропетровська надійшло вищезазначене клопотання слідчого, погоджене прокурором, про надання дозволу на проведення обшуку житлових та нежитлових будівельних споруд, які знаходяться в лісосмузі між земельною ділянкою з кадастровим номером 1220385500:01:033:0028 та земельною ділянкою з кадастровим номером 1220385500:01:002:0003.

Перевіривши викладені в клопотанні доводи, дослідивши надані до нього засвідчені копії матеріалів кримінального провадження, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Статтею 13 КПК України встановлено, що не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим судовим рішенням, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч.ч.1,2 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

Під час розгляду клопотання встановлено, що відділом розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Дніпропетровській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні у провадженні відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області знаходиться кримінальне провадження №12020040000000540, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10.07.2020 за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 149 КК України.

13.07.2020 року до правоохоронних органів звернулись ОСОБА_4 та ОСОБА_5 із заявою, відповідно до якої було отримано інформацію стосовно групи осіб, які, використовуючи уразливий стан, шляхом обману, здійснюють вербування осіб в м. Дніпрі з метою подальшої примусової праці на сільськогосподарських угіддях на території Апостолівського району Дніпропетровської області.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснюється Дніпропетровською обласною прокуратурою.

Надані до клопотання матеріали кримінального провадження, а саме: протоколи допиту потерпілих та свідків, рапорти оперативних працівників поліції за наслідками проведених оперативних заходів, дають достатні підстави вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення та про можливу причетність до його вчинення у складі групи осіб ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Також долучені до клопотання матеріали свідчать про те, що останній у своїй злочинній діяльності, а також для утримання соціально незахищених осіб використовує житлові та нежитлові будівельні споруди, які знаходяться в лісосмузі між земельною ділянко, з кадастровим номером 1220385500:01:033:0028 та земельною ділянкою з кадастровим номером 1220385500:01:002:0003.

Згідно з інформаційною довідкою з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна від 06.10.2020 право власності на об`єкт житлової нерухомості на земельну ділянку, з кадастровим номером 1220385500:01:002:0003, розташованої в Апостолівському районі Дніпропетровської області, зареєстровано за ОСОБА_7 (РНОКПП НОМЕР_1 ), який згідно довідки вказану ділянку передав в оренду ОСОБА_8 (РНОКПП НОМЕР_2 ), право власності на об`єкт житлової нерухомості земельну ділянку, з кадастровим номером 1220385500:01:033:0028, розташованої в Апостолівському районі Дніпропетровській області, зареєстровано за ОСОБА_9 (РНОКПП НОМЕР_3 ).

Вказані обставини дають достатні підстави вважати, що на вказаній земельній ділянці, а також житлових та нежитлових спорудах можуть перебувати соціально-незахищені особи, відносно яких могли вчинятися кримінальні правопорушення проти волі, честі та гідності, також, знаходитись речі, предмети, обіг яких обмежено або заборонено, а також ті (у т.ч. чорнові записи), що містять відомості про протиправну діяльність ОСОБА_6 , інших осіб, речі, предмети, документи, грошові кошти, здобуті злочинним шляхом; мобільні телефони, сім-картки мобільних операторів, інші речі, які мають значення для повного, всебічного, об`єктивного та неупередженого проведення подальшого досудового розслідування. речі та документи, що містять відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, мають на собі його сліди, використовувались як засоби та знаряддя кримінального правопорушення; майно та грошові кошти, здобуті в результаті його вчинення, а також інші речі і документи, які мають значення у кримінальному провадженні та можуть бути використані в якості доказів.

В зв`язку з цим, єдиним доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, забезпечення їхсхоронності та можливості подальшого використання як доказу укримінальному провадженні, є проведення обшуку.

З урахуванням наведеного, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого є обґрунтованим, відповідає вимогам ч.3 ст.234 КПК України, а цілі, за яких планується проведення обшуку, відповідають меті його проведення, визначеної ч.1 ст.234 КПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.13,159,168,233,234,235 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Дніпропетровській області підполковника поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором, про надання дозволу на проведення обшуку, заявлене в рамках кримінального провадження №12020040000000540, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 149 КК України задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку всіх житлових та нежитлових будівельних споруд, які знаходяться в лісосмузі, між земельною ділянкою, з кадастровим номером 1220385500:01:033:0028, право власності на яку зареєстровано за ОСОБА_9 (РНОКПП НОМЕР_3 ) та земельною ділянкою з кадастровим номером 1220385500:01:002:0003, право власності на яку зареєстровано за за ОСОБА_7 (РНОКПП НОМЕР_1 ), розташованих в Апостолівському районі Дніпропетровської області, які знаходяться у фактичному користуванні ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою виявлення та встановлення соціально-незахищених осіб, відносно яких могли вчиняться кримінальні правопорушення проти волі, честі та гідності, відшукання та вилучення: речей, предметів, обіг яких обмежено або заборонено, а також тих (у т.ч. чорнових записів), що містять відомості про протиправну діяльність ОСОБА_6 , інших осіб при скоєнні злочинів у сфері кримінальних правопорушень проти волі, честі та гідності; речей, предметів, документів, грошових коштів, здобутих злочинним шляхом; відеореєстраторів; комп`ютерної техніки; мобільних телефонів, сім-карток мобільних операторів; карт пам`яті; флеш накопичувачів; інших речей, предметів та документів, які мають значення для повного, всебічного, об`єктивного та неупередженого проведення досудового розслідування.

Проведення обшуку доручити старшому слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Дніпропетровській області підполковнику поліції ОСОБА_3 , прокурору, який здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням, - прокурору відділу Дніпропетровської обласної прокуратури ОСОБА_10 , слідчим, які входять до складу слідчої групи у кримінальному провадженні № 12020040000000540, а саме: старшому слідчому в ОВС відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області підполковнику поліції ОСОБА_11 , старшому слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Дніпропетровській області капітану поліції ОСОБА_12 , старшому слідчому в ОВС відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області майору поліції ОСОБА_13 , старшому слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Дніпропетровській області капітану поліції ОСОБА_14 , слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Дніпропетровській області майору поліції ОСОБА_15 , слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Дніпропетровській області майору поліції ОСОБА_16 , слідчий відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Дніпропетровській області майору поліції ОСОБА_17 , слідчий відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Дніпропетровській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_18 , слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Дніпропетровській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_19 , слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Дніпропетровській області майору поліції ОСОБА_20 , старшому слідчому в ОВС відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Дніпропетровській області підполковнику поліції ОСОБА_21 , слідчий відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Дніпропетровській області майору поліції ОСОБА_22 , слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Дніпропетровській області підполковнику поліції ОСОБА_23 , прокурорам, які входять до складу групи прокурорів у кримінальному провадженні № 12020040000000540.

Строк дії ухвали про проведення обшуку встановити один місяць з дня постановлення ухвали.

Ухвала є остаточною й оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКіровський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення16.10.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу92390620
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —203/2859/20

Ухвала від 29.01.2021

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Казак С. Ю.

Ухвала від 29.01.2021

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Казак С. Ю.

Ухвала від 29.01.2021

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Казак С. Ю.

Ухвала від 29.01.2021

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Казак С. Ю.

Ухвала від 29.01.2021

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Казак С. Ю.

Ухвала від 29.01.2021

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Казак С. Ю.

Ухвала від 29.01.2021

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Казак С. Ю.

Ухвала від 26.01.2021

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Казак С. Ю.

Ухвала від 26.01.2021

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Казак С. Ю.

Ухвала від 26.01.2021

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Казак С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні