Ухвала
від 26.10.2020 по справі 127/18158/20
КАЛИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 127/18158/20

2/132/784/20

Ухвала

Іменем України

26 жовтня 2020 року місто Калиніівка

Суддя Калинівського районного суду Вінницької області Павленко І.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ спільного майна подружжя,

ВСТАНОВИВ:

22.10.2020 року на адресу Калинівського районного суду Вінницької області надійшли матеріали цивільної справи №127/18158/20 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ спільного майна подружжя.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу даної судової справи між суддями Калинівського районного суду Вінницької області від 22.10.2020 року, останню передано на розгляд судді Павленко І.В., яким після ознайомлення з її матеріалами встановлено наступне.

21.08.2020 р. до Вінницького міського суду Вінницької області звернулась ОСОБА_1 із позовом до ОСОБА_2 про поділ спільного майна подружжя, за яким ухвалою судді Вінницького міського суду Вінницької області Антонюком В.В. від 07.09.2020 р., відкрито провадження.

Згідно ч.12 ст.33 ЦПК України, у разі зміни складу суду на стадії підготовчого провадження розгляд справи починається спочатку, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом. У разі зміни складу суду на стадії розгляду справи по суті суд повторно розглядає розгляд справи по суті, крім випадку, коли суд ухвалить рішення про повторне проведення підготовчого провадження.

Виходячи з даних вимог процесуального закону, враховуючи, що дана цивільна справа раніше перебувала у провадженні іншого суду, заміна складу суду відбулась на стадії підготовчого провадження, вважаю за необхідне прийняти її до свого провадження, призначити по ній підготовче провадження, та розглянути її за правилами загального позовного провадження з викликом сторін.

Керуючись ст.ст.13, 33 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до свого провадження цивільну справу №127/18158/20 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ спільного майна подружжя, розгляд якої здійснювати за правилами загального позовного провадження, з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити підготовче судове засідання на 18 листопада 2020 року на 11 год. 00 хв.

Копію цієї ухвали невідкладно направити особам, які беруть участь у справі.

Роз`яснити позивачу ОСОБА_1 , що цивільне судочинство здійснюється відповідно до Конституції України, цього Кодексу, Закону України Про міжнародне приватне право, законів України, що визначають особливості розгляду окремих категорій справ, а також міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України (ч.1 ст.3 ЦПК України).

Суд та учасники судового процесу відповідно до ч.2 ст.2 ЦПК України, зобов`язані керуватися завданнями цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Одним із завдань цивільного судочинства, як визначено у ч.1 ст.2 ЦПК України, є своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

З метою дотримання цього завдання, законодавцем зокрема у ч.3 ст.189 ЦПК України встановлено, що підготовче провадження має бути проведено протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи до розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду. А відповідно до ч.ч.1, 2 ст.210 ЦПК України, суд має розпочати розгляд справи по суті не пізніше ніж через шістдесят днів з дня відкриття провадженнями у справі, а у випадку продовження строку підготовчого провадження - не пізніше наступного дня з дня закінчення такого строку. Суд розглядає справу по суті протягом тридцяти днів з дня початку розгляду справи по суті.

Отже, при визначенні дат судового засідання під час розгляду даної цивільної справи, суд буде виходити з вимог процесуального закону.

Учасники справи, згідно ч.ч.2, 3 ст.43 ЦПК України, зобов`язані: 1) виявляти повагу до суду та до інших учасників судового процесу; 2) сприяти своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин справи; 3) з`являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою; 4) подавати усі наявні у них докази в порядку та строки, встановлені законом або судом, не приховувати докази; 5) надавати суду повні і достовірні пояснення з питань, які ставляться судом, а також учасниками справи в судовому засіданні; 6) виконувати процесуальні дії у встановлені законом або судом строки; 7) виконувати інші процесуальні обов`язки, визначені законом або судом. У випадку невиконання учасником справи його обов`язків суд застосовує до такого учасника справи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Відповідно до ч.ч.1, 4 ст.44 ЦПК України, учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами; зловживання процесуальними правами не допускається. Суд зобов`язаний вживати заходів для запобігання зловживанню процесуальними правами. У випадку зловживання процесуальними правами учасником судового процесу суд застосовує до нього заходи, визначені цим Кодексом.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http//court.gov.ua/fair/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення26.10.2020
Оприлюднено29.10.2020
Номер документу92493233
СудочинствоЦивільне
Сутьподіл спільного майна подружжя

Судовий реєстр по справі —127/18158/20

Ухвала від 24.03.2021

Цивільне

Калинівський районний суд Вінницької області

Павленко І. В.

Ухвала від 18.11.2020

Цивільне

Калинівський районний суд Вінницької області

Павленко І. В.

Ухвала від 26.10.2020

Цивільне

Калинівський районний суд Вінницької області

Павленко І. В.

Ухвала від 29.09.2020

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Антонюк В. В.

Ухвала від 07.09.2020

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Антонюк В. В.

Ухвала від 07.09.2020

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Антонюк В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні