Ухвала
від 29.10.2020 по справі 120/6136/20-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Вінниця

29 жовтня 2020 р. Справа № 120/6136/20-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Мультян Марини Бондівни, суддів Віятик Наталії Володимирівни, Яремчука Костянтина Олександровича,

за участю:

представника позивача: Пунько І.В.

представника відповідача: Грабік О.А.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні клопотання представника позивача про виклик свідків у справі за позовом Вінницької територіальної організації Політичної партії "Європейська солідарність" до Могилів-Подільської міської територіальної виборчої комісії Могилів-Подільського району Вінницької області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача дільнича виборча комісія виборчої дільниці № 050703, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 про визнання бездіяльності неправомірною та зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом Вінницької територіальної організації Політичної партії "Європейська солідарність" до Могилів-Подільської міської територіальної виборчої комісії Могилів-Подільського району Вінницької області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача дільнича виборча комісія виборчої дільниці № 050703, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 про визнання бездіяльності неправомірною та зобов`язання вчинити дії.

Ухвалою суду від 28.10.2020 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі, розгляд якої вирішено здійснювати за правилами загального позовного провадження, з урахуванням особливостей, встановлених статтями 268 - 272, 273 КАС України колегією у складі трьох суддів.

Ухвалою суду від 28.10.2020 року призначено підготовче судове засідання в справі на 29.10.2020 року о 10:30 годині. Також даною ухвалою залучено до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача дільничу виборчу комісію виборчої дільниці № 050703, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , а також витребувано ряд документів у відповідача.

Ухвалою суду від 29.10.2020 року відкладено підготовче засідання у справі на 29 жовтня 2020 року о 17:00 год.

Поряд із позовною заявою, представником Вінницької територіальної організації Політичної партії "Європейська солідарність" подано клопотання про виклик свідків, а саме ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та членів дільничої виборчої комісії № 050703 ОСОБА_9 , ОСОБА_10 .

У підготовчому судовому засіданні представник позивача просила суд задовольнити подане раніше клопотання про виклик свідків. Обгрунтовуючи необхідність допиту вказаних у клопотанні осіб у якості свідків, зазначила, що викладені позивачем у позовній заяві відомості щодо обставин справи можуть бути відомі вказаним особам та повідомленні ними факти можуть мати значення для вирішення даної справи по суті.

В свою чергу представник відповідача щодо задоволення клопотання про виклик свідків заперечувала.

Дослідивши доводи, які зазначені представником позивача у поданому клопотанні про виклик свідків, колегія суддів зазначає наступне.

В силу приписів частини 1 статті 2 КАС України, завданням адміністративного судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів у сфері публічно-правових відносин з метою ефективного захисту прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб від порушень з боку суб`єктів владних повноважень.

Так, доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких, суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи (стаття 72 КАС України).

Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

Відповідно до частини 1 статті 65 КАС України, як свідок в адміністративній справі може бути викликана судом кожна особа, якій можуть бути відомі обставини, що належить з`ясувати у справі.

Частиною 2 статтею 65 КАС України передбачено, що свідок викликається в судове засідання з ініціативи суду або учасників справи.

Згідно з частиною 1 статтею 91 КАС України, показаннями свідка, є повідомлення про відомі йому обставини, які мають значення для справи.

Відповідно до частин 1, 3, 4 статті 92 КАС України, в ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання у справі.

Враховуючи викладене, з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, колегія суддів приходить до висновку про задоволення клопотання представника позивача про виклик свідків у судове засідання та допитати у якості свідків ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та членів дільничої виборчої комісії № 050703 ОСОБА_9 , ОСОБА_10 .

Керуючись ст.ст. 65, 92, 183, 195, 248, 256, 273 КАС України суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника Вінницької територіальної організації Політичної партії "Європейська солідарність" про виклик свідків - задовольнити.

Викликати в судове засідання в якості свідків:

ОСОБА_6 ( АДРЕСА_1 , тел. НОМЕР_1 ), ОСОБА_7 ( АДРЕСА_2 ), ОСОБА_8 (тел. НОМЕР_2 ) та членів дільничої виборчої комісії № 050703 ОСОБА_9 ( АДРЕСА_3 ), ОСОБА_10 ( АДРЕСА_4 ).

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиві відомості або за відмову від давання показань, з непередбачених законом підстав.

Про час та місце проведення судового засідання, у яке викликаються свідки, вони будуть повідомлені відповідно до статті 268 КАС України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Головуючий суддя Мультян Марина Бондівна

Судді Віятик Наталія Володимирівна

Яремчук Костянтин Олександрович

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.10.2020
Оприлюднено29.10.2020
Номер документу92500401
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —120/6136/20-а

Постанова від 03.11.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сторчак В. Ю.

Рішення від 30.10.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мультян Марина Бондівна

Ухвала від 01.11.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сторчак В. Ю.

Ухвала від 01.11.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сторчак В. Ю.

Ухвала від 30.10.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мультян Марина Бондівна

Ухвала від 29.10.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мультян Марина Бондівна

Ухвала від 28.10.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мультян Марина Бондівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні