Ухвала
від 30.10.2020 по справі 120/6136/20-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Вінниця

30 жовтня 2020 р. Справа № 120/6136/20-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Мультян Марини Бондівни, суддів Віятик Наталії Володимирівни, Яремчука Костянтина Олександровича,

за участю:

представника позивача: Пунько І.В.

представника відповідача: Грабік О.А.

свідків: ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника позивача про відмову від позову у частині позивних вимог у справі за позовом Вінницької територіальної організації Політичної партії "Європейська солідарність" до Могилів-Подільської міської територіальної виборчої комісії Могилів-Подільського району Вінницької області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача дільнича виборча комісія виборчої дільниці № 050703, ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 про визнання бездіяльності неправомірною та зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом Вінницької територіальної організації Політичної партії "Європейська солідарність" до Могилів-Подільської міської територіальної виборчої комісії Могилів-Подільського району Вінницької області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача дільнича виборча комісія виборчої дільниці № 050703, ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 про визнання бездіяльності неправомірною та зобов`язання вчинити дії.

30.10.2020 року в судовому засіданні представником позивача подано клопотання про відмову від позову в частині позовних вимог, зокрема щодо визнання протиправної бездіяльності Могилів-Подільської міської територіальної виборчої комісії Могилів-Подільського району Вінницької області щодо не вирішення питання про проведення повторного підрахунку голосів виборців з виборів Могилів-Подільського міського голови Могилів-Подільського району Вінницької області на виборчій дільниці № 050703.

Подане представником позивача клопотання розцінюється судом як клопотання про відмову від частини позовних вимог.

В судовому засіданні представник відповідача не заперечував щодо задоволення поданого представником позивача клопотання, поклався на розсуд суду.

Розглянувши клопотання представника позивача про відмову від частини позовних вимог, суд зважає на таке.

Відповідно до частини 1 статті 189 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Про прийняття відмови від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі. У разі часткової відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі щодо частини позовних вимог (частина 3 статті 189 КАС України).

Згідно з пунктом 2 частини 1 статті 238 КАС України суд закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

Відтак, враховуючи те, що відмова від частини позовних вимог не суперечить закону, не порушує права або інтереси інших осіб, тому суд її приймає, в зв`язку із чим провадження у справі в частині позовних вимог щодо визнання протиправної бездіяльності Могилів-Подільської міської територіальної виборчої комісії Могилів-Подільського району Вінницької області щодо не вирішення питання про проведення повторного підрахунку голосів виборців з виборів Могилів-Подільського міського голови Могилів-Подільського району Вінницької області на виборчій дільниці № 050703 належить закрити.

Керуючись статтями 189, 238, 239, 243, 248 КАС України,

УХВАЛИВ:

Прийняти відмову представника позивача від позову у частині позовних вимог щодо визнання протиправної бездіяльності Могилів-Подільської міської територіальної виборчої комісії Могилів-Подільського району Вінницької області щодо не вирішення питання про проведення повторного підрахунку голосів виборців з виборів Могилів-Подільського міського голови Могилів-Подільського району Вінницької області на виборчій дільниці № 050703.

Закрити провадження у справі у частині позовних вимог щодо визнання протиправної бездіяльності Могилів-Подільської міської територіальної виборчої комісії Могилів-Подільського району Вінницької області щодо не вирішення питання про проведення повторного підрахунку голосів виборців з виборів Могилів-Подільського міського голови Могилів-Подільського району Вінницької області на виборчій дільниці № 050703.

Ухвала суду може бути оскаржено до Сьомого апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги у порядку, встановленому статтями 272, 297 з урахуванням положень підпункту 15.5 пункту 15 Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом двох днів з дня його проголошення.

Головуючий суддя Мультян Марина Бондівна

Судді Віятик Наталія Володимирівна

Яремчук Костянтин Олександрович

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.10.2020
Оприлюднено02.11.2020
Номер документу92534752
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —120/6136/20-а

Постанова від 03.11.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сторчак В. Ю.

Рішення від 30.10.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мультян Марина Бондівна

Ухвала від 01.11.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сторчак В. Ю.

Ухвала від 01.11.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сторчак В. Ю.

Ухвала від 30.10.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мультян Марина Бондівна

Ухвала від 29.10.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мультян Марина Бондівна

Ухвала від 28.10.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мультян Марина Бондівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні