Ухвала
від 29.10.2020 по справі 141/724/20
ОРАТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 141/724/20

Провадження №2/141/443/20

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

29 жовтня 2020 року смт. Оратів

Суддя Оратівського районного суду Вінницької області Климчук С.В., ознайомившись із матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 до Лопатинської сільської ради Оратівського району Вінницької області про встановлення факту, що має юридичне значення, визнання права на земельну частку (пай) та визнання права власності на майновий пай за законом,

В С Т А Н О В И В:

До Оратівського районного суду Вінницької області 26.10.2020 року надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Лопатинської сільської ради Оратівського району Вінницької області про встановлення факту, що має юридичне значення, визнання права на земельну частку (пай) та визнання права власності на майновий пай за законом.

Дослідивши позовну заяву та додані до неї матеріали суд дійшов наступного висновку.

За правилами цивільного процесуального законодавства, позовна заява за формою та змістом повинна відповідати вимогам ст. 175 ЦПК України та ст. 177 ЦПК України.

Відповідно до ч. 4 ст. 177 ЦПК України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Згідно до ч. 3 ст. 6 Закону України Про судовий збір у разі коли в позовній заяві об`єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Як вбачається з доданих до позовної заяви документів, позивачем сплачено судовий збір в розмірі 840,80 грн. і судовий збір в розмірі 420,40 грн., хоча в позовній заяві об`єднано три вимоги: дві вимоги немайнового характеру (встановлення факту, що має юридичне значення та визнання права на земельну частку (пай)), та одну вимогу майнового характеру (визнання права власності на майновий пай).

За вказаних обставин, позивачу потрібно доплатити 840,80 грн. судового збору та надати суду оригінал документу, що підтверджує його сплату.

Вказані обставити перешкоджають вирішенню питання про відкриття провадження у справі.

Відповідно до частини 1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи зазначене, суд вважає що дану заяву слід залишити без руху та надати позивачу строк для усунення зазначених недоліків.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 175-177, 185 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

1. Матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Лопатинської сільської ради Оратівського району Вінницької області про встановлення факту, що має юридичне значення, визнання права на земельну частку (пай) та визнання права власності на майновий пай за законом - залишити без руху.

2 . Надати позивачу десятиденний строк з дня отримання даної ухвали суду, для усунення вказаних в ухвалі суду недоліків.

3. Роз`яснити позивачу, що в разі якщо у вказаний строк недоліки позовної заяви не будуть усунуті, позовна заява вважається неподаною і повертається позивачу.

4. Ухвала суду остаточна і оскарженню не підлягає.

Суддя С.В. Климчук

СудОратівський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення29.10.2020
Оприлюднено30.10.2020
Номер документу92516491
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —141/724/20

Рішення від 24.12.2020

Цивільне

Оратівський районний суд Вінницької області

Климчук С. В.

Рішення від 24.12.2020

Цивільне

Оратівський районний суд Вінницької області

Климчук С. В.

Ухвала від 03.11.2020

Цивільне

Оратівський районний суд Вінницької області

Климчук С. В.

Ухвала від 29.10.2020

Цивільне

Оратівський районний суд Вінницької області

Климчук С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні