Ухвала
від 03.11.2020 по справі 200/8394/20-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

03 листопада 2020 р. Справа №200/8394/20-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Зінченко О.В., ознайомившись з матеріалами позовної заяви Головного управління ДПС у Донецькій області (за місцезнаходженням: Італійська, буд. 59, м. Маріуполь, Донецька область, 87515, код ЄДРПОУ 4314826) до фізичної особи ОСОБА_1 (зареєстрована за податковою адресою: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) про стягнення з платника податків податкового боргу у сумі 119 325,92 грн., -

В С Т А Н О В И В:

10 вересня 2020 року Головне управління ДПС у Донецькій області звернулося до Донецького окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до фізичної особи ОСОБА_1 про стягнення з платника податків податкового боргу у сумі 119 325,92 грн., а саме: штрафні санкції за порушення законодавства про патентування, норм регулювання обігу готівки та застосування реєстраторів розрахункових операцій в сфері торгівлі, громадських організацій та послуг в розмірі 1,00 грн., податку на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами із доходів платнику податку інших ніж заробітна плата в розмірі 812,73 грн., податку на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування в сумі 108932,74 грн., військового збору в розмірі 4,23 грн., військового збору, що сплачується за результатами річного декларування у сумі 9021,07 грн. та єдиного податку з фізичних осіб в розмірі 554,19 грн.

Відповідно до частини 3 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), 11 вересня 2020 року судом направлений запит до відділу державної реєстрації та реєстрації місця проживання фізичних осіб Дружківської міської ради про реєстрацію місця проживання фізичної особи - ОСОБА_1

18 вересня до суду надано відповідь державного реєстратора реєстраційного відділу виконавчого комітету Дружківської міської ради, про те, що орган, здійснюючий реєстрацію, зняття з реєстрацію, зняття з реєстрації місця проживання-виконавчий комітет Дружківської міської ради.

24 вересня 2020 року на запит суду виконавчим комітетом Дружківської міської ради надано відповідь, що на території адміністративно-територіальної одиниці міста Дружківка Донецької області місце проживання ОСОБА_1 не зареєстроване.

25 вересня 2020 року судом направлено запит до Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Краматорської міської ради про реєстрацію місця проживання фізичної особи - ОСОБА_1 , проте відповіддю від 06 жовтня 2020 року, яка надійшла до суду 13 жовтня 2020 року, повідомлено, що повноваження щодо формування та ведення реєстру територіальної громади Краматорської міської ради здійснює Управління реєстраційних повноважень та ведення реєстру територіальної громади Краматорської міської ради.

На запит суду про реєстрацію місця проживання фізичної особи - ОСОБА_1 від 15 жовтня 2020 року, 03 листопада 2020 року засобами електронного зв`язку надано відповідь Управління реєстраційних повноважень та ведення реєстру територіальної громади Краматорської міської ради, згідно якої в реєстрі територіальної громади Краматорської міської ради відсутні дані щодо реєстрації/зняття з реєстрації міста проживання/перебування та інші персональні дані на ОСОБА_1 .

Частиною 7 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України) передбачено, що якщо отримана судом інформація не дає можливості встановити зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи, суд вирішує питання про відкриття провадження у справі. Виклик такої особи як відповідача у справі здійснюється у порядку, визначеному статтею 130 цього Кодексу.

Відповідно до частини 1 статті 130 КАС України, відповідач, третя особа, свідок, зареєстроване місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи якого невідоме, викликається в суд через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів до дати відповідного судового засідання.

Частиною 2 статті 130 КАС України, порядок публікації оголошень на веб-порталі судової влади України визначається Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Позовна заява подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність, відповідає вимогам, встановленим статтею 160, 161, 172 КАС України, її належить розглядати в порядку адміністративного судочинства. Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви, або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених КАС України, немає.

Частиною першою статті 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Згідно приписів статті 12 та глави 10 КАС України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

За приписами пункту 4 частини 1 статті 263 КАС України суд розглядає за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) справи щодо стягнення грошових сум, що ґрунтуються на рішеннях суб`єкта владних повноважень, щодо яких завершився встановлений цим Кодексом строк оскарження та сума яких не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до частини 2 статті 263 КАС України справи, визначені частиною першою цієї статті, суд розглядає у строк не більше тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі.

З метою ухвалення законного та обґрунтованого судового рішення у цій справі, керуючись статтями 77, 80 КАС України, суд вважає за необхідне витребувати докази з власної ініціативи.

Керуючись статтями 12, 32, 77, 80, 121, 130, 133, 171, 257-263 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

у х в а л и в:

Прийняти позовну заяву до розгляду.

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Головного управління ДПС у Донецькій області до ОСОБА_1 про стягнення з платника податків податкового боргу у сумі 119 325,92 грн.

Розгляд справи провести суддею одноособово за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Опублікувати оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України з метою повідомлення відповідача ОСОБА_1 про розгляд справи.

Направити копію ухвали про відкриття провадженні у справі за адресою місцезнаходження відповідача, що вказана позивачем: АДРЕСА_1 .

Зобов`язати відповідача у п`ятнадцятиденний строк, з дня отримання (ознайомлення) ухвали про відкриття провадження у справі подати відзив на позовну заяву і всі письмові докази, що підтверджують заперечення проти позову, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, справу буде розглянуто судом за наявними матеріалами.

Роз`яснити сторонам, що позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення до початку розгляду справи по суті.

Зобов`язати позивача надати:

- інтегровану картку платника податків відповідача.

Копію ухвали суду надіслати учасникам справи для відома.

Учасники справи мають можливість надсилати заяви по адміністративній справі на офіційну електронну адресу Донецького окружного адміністративного суду (inbox@adm.dn.court.gov.ua).

Учасники справи мають можливість отримати інформацію по справі, що розглядається на офіційному веб - порталі судової влади України в мережі Інтернет (htt://court.gov.ua).

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала складена на підписана 03 листопада 2020 року.

Суддя О.В. Зінченко

Дата ухвалення рішення03.11.2020
Оприлюднено04.11.2020
Номер документу92588485
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/8394/20-а

Рішення від 03.02.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зінченко О.В.

Ухвала від 14.01.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зінченко О.В.

Ухвала від 17.12.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зінченко О.В.

Ухвала від 03.12.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зінченко О.В.

Ухвала від 03.11.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зінченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні