Ухвала
від 03.11.2020 по справі 460/8070/20
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

з питань залучення до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача

03 листопада 2020 року м. Рівне №460/8070/20

Рівненський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Жуковської Л.А. за участю секретаря судового засідання О.П. Янчар та сторін і інших осіб, які беруть участь у справі:

позивача: ОСОБА_1 ,

позивача: довірена особа Король Вікторія Валеріївна

відповідача: представник Дяденчук Анатолій Іванович,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом

Кандидата в депутати до Рівненської міської ради Рівненського району Рівненської області висунутого РІВНЕНСЬКОЮ ОБЛАСНОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "СИЛА іЧЕСТЬ" ОСОБА_1 доРівненської міської територіальної виборчої комісії Рівненського району Рівненської області про визнання протиправною та скасування постанови, визнання бездіяльності протиправною, зобов`язання вчинення певних дій, В С Т А Н О В И В:

Кандидат в депутати до Рівненської міської ради Рівненського району Рівненської області, висунутий РІВНЕНСЬКОЮ ОБЛАСНОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "СИЛА і ЧЕСТЬ", ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Рівненської міської територіальної виборчої комісії Рівненського району Рівненської області про визнання протиправною та скасування постанови, визнання бездіяльності протиправною, зобов`язання вчинення певних дій.

Ухвалою суду від 03.11.2020 позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі та вирішено розгляд справи проводити за правилами ст. 273 КАС України. Розгляд справи по суті призначено у відкритому судовому засіданні на 03.11.2020 на 16:00 год.

03.11.2020 кандидатом в депутати до Рівненської міської ради Рівненського району Рівненської області, висунутої Рівненською обласною організацією Всеукраїнського об`єднання "Батьківщина" Нездюр Оленою Ярославівною, через ВДЗ (канцелярію) суду подано заяву про вступ у справу в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

В обґрунтування поданої заяви зазначає, що рішення у даній справі може вплинути на її права та інтереси, як учасника виборчого процесу, шляхом зміни виборчої квоти по територіальних округах Рівненського міського єдиного багатомандатного виборчого округу.

Також, 03.11.2020 представником кандидата в депутати Рівненської міської ради від Рівненської обласної територіальної організації політичної організації політичної партії "Голос" ОСОБА_2 та Рівненською обласною територіальною організацією Політичної партії "Голос" подано заяви про вступ у справу в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

В обґрунтування поданих заяв зазначають, що кількість депутатських мандатів політичної партії "Голос" в Рівненській міській раді може становити 4 або 5 залежно від результатів підрахунку голосів виборців та розподілу мандатів, в тому числі голосів за список кандидатів Рівненської обласної організації політичної партії "Сила і Честь" в депутати Рівненської міської ради в разі здійснення перерахунку голосів.

У судовому засіданні, призначеному на 03.11.2020, позивач, довірена особа та представник відповідача щодо залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача не заперечували.

Крім того, позивач у судовому засіданні 03.11.2020 зазначив, що перерахунок голосів може вплинути на права інших суб`єктів виборчого процесу.

У судовому засіданні 03.11.2020 представник відповідача вказав про те, що перерахунок голосів матиме вплив на права, свободи та інтереси інших суб`єктів виборчого процесу, зокрема, місцевих організації та партій.

Розглянувши подані клопотання та заслухавши думку учасників справи, дослідивши наявні в матеріалах справи докази, суд зазначає наступне.

Відповідно до ч.2, 5 ст. 49 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Судом встановлено, що предметом розгляду даної адміністративної справи є, зокрема, проведення повторного підрахунку голосів виборців на виборчих дільницях з виборів депутатів до Рівненської міської ради Рівненського району Рівненської області.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що рішення суду в даній адміністративній справі матиме вплив на права, свободи, інтереси або обов`язки кандидата в депутати до Рівненської міської ради Рівненського району Рівненської області, висунутої Рівненською обласною організацією Всеукраїнського об`єднання "Батьківщина", ОСОБА_3 , кандидата в депутати Рівненської міської ради від Рівненської обласної територіальної організації політичної організації політичної партії "Голос" ОСОБА_2 та Рівненської обласної територіальної організації Політичної партії "Голос", то суд вважає за необхідне залучити їх до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Крім того, суд зазначає, що рішення суду у даній справі може мати вплив на права, свободи, інтереси або обов`язки Рівненської обласної організації політичної партії "За майбутнє", Рівненської регіональної організації політичної партії "Перемога Пальчевського", Рівненської обласної організації політичної партії "Пропозиція", Рівненської територіальної організації політичної партії "Європейська Солідарність", Рівненської обласної організації політичної партії "Сила і Честь", Рівненської міської парторганізації Політичної партії "Всеукраїнське об`єднання "Громадський контроль", Рівненської міської організації Всеукраїнського об`єднання "Свобода", Рівненської міської організації політичної партії "Рівне разом", Рівненської обласної організації політичної партії "Слуга народу", Рівненської обласної організації політичної партії "Наш край", Рівненської обласної організації Всеукраїнського об`єднання "Батьківщина", Рівненської міської організації Радикальної партії Олега Ляшка, Рівненської обласної організації партії "Християнсько - демократичний Союз", Рівненської регіональної організації політичної партії "Опозиційна платформа - За життя", Рівненської обласної партійної організації політичної партії "Успішна Україна".

Таким чином, суд вважає за необхідне залучити вказані політичні партії до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Враховуючи залучення до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача розгляд справи №460/8070/20 слід відкласти.

Відповідно до ч.8 ст.205 КАС України про відкладення розгляду справи постановляється ухвала.

Керуючись статтями 49, 205, 241, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В :

Заяву кандидата в депутати до Рівненської міської ради Рівненського району Рівненської області, висунутої Рівненською обласною організацією Всеукраїнського об`єднання "Батьківщина" Нездюр Олени Ярославівни про вступ у справу в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, - задовольнити.

Залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача кандидата в депутати до Рівненської міської ради Рівненського району Рівненської області, висунутої Рівненською обласною організацією Всеукраїнського об`єднання "Батьківщина" Нездюр Олену Ярославівну ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ).

Заяву кандидата в депутати Рівненської міської ради від Рівненської обласної територіальної організації політичної організації політичної партії "Голос" ОСОБА_2 про вступ у справу в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, - задовольнити.

Залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача кандидата в депутати Рівненської міської ради від Рівненської обласної територіальної організації політичної організації політичної партії "Голос" ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_2 ).

Заяву Рівненської обласної територіальної організації Політичної партії "Голос" про вступ у справу в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, - задовольнити.

Залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Рівненську обласну територіальну організацію Політичної партії "Голос" (вул.Грушевського, 77, м.Рівне, 33023, ЄДРПОУ 43315659).

Залучити до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача:

Рівненську обласну організацію політичної партії "За майбутнє" (вул. Малорівненська, 69, м.Рівне, 33025, ЄДРПОУ 36565370);

Рівненську регіональну організацію політичної партії "Перемога Пальчевського" (вул. В.Чорновола, буд.1, оф.212, 33028, ЄДРПОУ 40111470);

Рівненську обласну організацію політичної партії "Пропозиція" (вул.Міцкевича, 32, оф.52, 33028, ЄДРПОУ 43645119);

Рівненську територіальну організацію політичної партії "Європейська Солідарність" (вул. Д. Галицького, 19, оф.106, м.Рівне, 33027, ЄДРПОУ 39757256);

Рівненську обласну організацію політичної партії "Сила і Честь" (вул. Вереснева, буд.3, м.Острог, 35800, ЄДРПОУ 33408779);

Рівненську міську парторганізацію Політичної партії "Всеукраїнське об`єднання "Громадський контроль" (м. Рівне, вул. Соборна, 1, оф. 313, 33000);

Рівненську міську організацію Всеукраїнського об`єднання "Свобода" (вул.Симона Петлюри, 1, м.Рівне, 33028, ЄДРПОУ 33982736);

Рівненську міську організацію політичної партії "Рівне разом" (вул.Гагаріна, 39, м.Рівне, 33003, ЄДРПОУ 43812637);

Рівненську обласну організацію політичної партії "Слуга народу" (вул. 16 Липня, 42, м.Рівне, 33028, ЄДРПОУ 43655001);

Рівненську обласну організацію політичної партії "Наш край" (вул.Карбишева, 10, кв.2, м.Рівне, 33027, ЄДРПОУ 39996351);

Рівненську обласну організацію Всеукраїнського об`єднання "Батьківщина" (вул. Симона Петлюри, 1, м.Рівне, 33003, ЄДРПОУ 25797672);

Рівненська міська організація Радикальної партії Олега Ляшка.

Рівненську обласну організацію партії "Християнсько - демократичний Союз" (вул. Соборна, 61, м.Рівне, 33028, ЄДРПОУ 25675650);

Рівненську регіональну організацію політичної партії "Опозиційна платформа - За життя" (вул.Чорновола, 91Е, кв.56, м.Рівне, 33028, ЄДРПОУ 41772891);

Рівненська обласна партійна організація політичної партії "Успішна Україна".

Судове засідання у справі №460/8070/20 відкласти до 04.11.2020 до 12:00год.

Копію даної ухвали надіслати учасникам справи та викликати їх у судове засідання у порядку, передбаченому ст. 268 КАС України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення.

Ухвала окремо не оскаржується. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Л.А. Жуковська

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення03.11.2020
Оприлюднено04.11.2020
Номер документу92620713
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —460/8070/20

Постанова від 08.11.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Большакова Олена Олегівна

Постанова від 08.11.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Большакова Олена Олегівна

Ухвала від 07.11.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Большакова Олена Олегівна

Ухвала від 07.11.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Большакова Олена Олегівна

Ухвала від 07.11.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Большакова Олена Олегівна

Ухвала від 07.11.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Большакова Олена Олегівна

Ухвала від 07.11.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Большакова Олена Олегівна

Рішення від 04.11.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Л.А. Жуковська

Ухвала від 04.11.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Л.А. Жуковська

Ухвала від 03.11.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Л.А. Жуковська

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні