Ухвала
від 03.11.2020 по справі 240/16330/20
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття спрощеного позовного провадження в адміністративній справі

03 листопада 2020 року м. Житомир справа № 240/16330/20

категорія 109020100

Суддя Житомирського окружного адміністративного суду Шимонович Р.М., розглядаючи позовну заяву Відкритого акціонерного товариства "Житомирський завод хімічного волокна" (вул. Промислова, 1/154,Житомир,10025) до Житомирської міської ради (майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,Житомир,10014) про визнання протиправними та скасування рішень,

встановив:

До Житомирського окружного адміністративного суду звернулася Відкрите акціонерне товариство "Житомирський завод хімічного волокна" із позовом до Житомирської міської ради визнання протиправними та скасування рішень.

Позовна заява подана у порядку передбаченому статтею 168 Кодексу адміністративного судочинства України та відповідає вимогам статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених Кодексом адміністративного судочинства України немає.

Зазначений спір згідно зі статтею 19 Кодексу адміністративного судочинства України, належить до юрисдикції адміністративних судів і підлягає розгляду у порядку адміністративного судочинства.

Позивач просить залучити до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Фонд Державного майна України, а також третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Приватне акціонерне товариство "Житичі".

Вирішуючи питання про необхідність залучення до участі у справі третіх осіб, суд зазначає таке.

Частиною першою статті 42 КАС України встановлено, що учасниками справи є сторони, треті особи.

Особливості залучення третіх осіб до участі у справі визначено статтею 49 КАС України.

Згідно з ч. 2 ст. 49 КАС України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Як видно з матеріалів позовної заяви, спір між сторонами виник у зв`язку з прийняттям протиправних, на думку позивача, рішень Житомирської міської ради.

Виходячи зі змісту позовних вимог, суд дійшов висновку, що рішення у даній справі може вплинути на права та інтереси як Фонду Державного майна України, так і Приватного акціонерного товариства "Житичі", а тому вважає за необхідне залучити їх в якості третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору.

Керуючись статтями 19, 20, 160, 161, 171, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ухвалив:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Відкритого акціонерного товариства "Житомирський завод хімічного волокна" (вул. Промислова, 1/154,Житомир,10025) до Житомирської міської ради (майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,Житомир,10014) про визнання протиправними та скасування рішень.

Справа буде розглядатися за правилами спрощеного позовного провадження.

Призначити відкрите судове засідання у справі з викликом сторін до Житомирського окружного адміністративного суду за адресою: місто Житомир, вулиця Мала Бердичівська, 17, зал № 5 на 02 грудня 2020 року 09:30.

Залучити у якості третьої особи, без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Фонд державного майна України (вул. Генерала Алмазова, 18/9, м. Київ, код ЄДРПОУ: 00032945).

Залучити у якості третьої особи, без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Приватне акціонерне товариство "Житичі" (проспект Миру, 57, м. Житомир, код ЄДРПОУ: 02969627).

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення відповідачу ухвали про відкриття провадження у справі.

Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити відповідачу строк подання заперечення протягом семи днів з дня отримання відповіді на відзив.

Встановити Фонду державного майна України та Приватному акціонерному товариству "Житичі" строк для подання пояснень щодо позову протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається в мережі Інтернет за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud0670/

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню.

Суддя Р.М.Шимонович

Дата ухвалення рішення03.11.2020
Оприлюднено06.11.2020
Номер документу92623552
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування рішень

Судовий реєстр по справі —240/16330/20

Ухвала від 19.01.2021

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Шимонович Роман Миколайович

Ухвала від 17.12.2020

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Шимонович Роман Миколайович

Ухвала від 23.11.2020

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Шимонович Роман Миколайович

Ухвала від 03.11.2020

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Шимонович Роман Миколайович

Ухвала від 29.09.2020

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Шимонович Роман Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні