Ухвала
від 03.11.2020 по справі 426/7409/20
ЛУГАНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 426/7409/20

Провадження № 22-ц/810/779/20

ЛУГАНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

03 листопада 2020 року м. Сєвєродонецьк

Луганський апеляційний суд у складі судді судової палати у цивільних справах Лозко Ю.П. вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження

за апеляційною скаргою Комунального некомерційного підприємства Сватівська багатопрофільна лікарня Сватівської районної ради Луганської області в інтересах якого діє представник-адвокат Прийма Роман Сергійович

на рішення Сватівського районного суду Луганської області від 06 жовтня 2020 року

у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства Сватівська багатопрофільна лікарня Сватівської районної ради Луганської області про поновлення на роботі,

встановив:

Рішенням Сватівського районного суду Луганської області від 06 жовтня 2020 року вищезазначений позов задоволено.

Не погодившись з вказаним рішенням Комунальне некомерційне підприємство Сватівська багатопрофільна лікарня Сватівської районної ради Луганської області звернулось до суду з апеляційною скаргою.

Апеляційна скарга підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Зі змісту апеляційної скарги та доданих до неї письмових документів не вбачається, що скаржник сплатив судовий збір у відповідному розмірі за подання скарги та надав оригінал платіжного документу.

Клопотання про відстрочку, розстрочку або звільнення від сплати судового збору скаржником не заявлялись.

Згідно ст. 5 Закону України Про судовий збір від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях звільняються позивачі у справах про стягнення заробітної плати та поновлення на роботі, скаржника Комунальне некомерційне підприємство Сватівська багатопрофільна лікарня Сватівської районної ради Луганської області як відповідача від сплати судового збору не звільнено.

Згідно з п. 3 ч. 4 ст. 356 ЦПК України до апеляційної скарги додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, які підтверджують підстави для звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Скаржником не сплачено судовий збір за подання апеляційної скарги.

Порядок сплати, ставки судового збору визначені Законом України Про судовий збір .

Відповідно до Закону України Про судовий збір судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Згідно ст. 7 Закону України Про Державний бюджет України на 2020 рік прожитковий мінімум для працездатних осіб з 1 січня 2020 року становить 2102,00 грн.

Відповідно до ч. 2 підп. 2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" судовий збір за подання до суду позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою, сплачується 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Тобто ставка судового збору, що підлягала сплаті до суду першої інстанції, склала 840,8 грн.

Відповідно до ч. 2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" судовий збір за подання апеляційної скарги на рішення суду становить 150 відсотків ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви, іншої заяви і скарги.

Отже, скаржнику слід сплатити судовий збір у сумі 1261,2 грн, виходячи із 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та 150 відсотків ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви, надати до Луганського апеляційного суду документ, що підтверджує сплату судового збору у встановленому порядку і розмірі, які слід перерахувати за наступними банківськими реквізитамим або сплатити онлайн на офіційному веб-порталі Судова влада України: https://lga.court.gov.ua

Отримувач коштів: УК у м.Сєвєродон./м. Сєвєрод./22030101

Код отримувача (код за ЄДРПОУ): 37944909

Банк отримувача: Казначейство України (ЕАП)

Код банку отримувача (МФО) 899998

Рахунок отримувача: UA908999980313161206080012080

Код класифікації доходів бюджету: 22030101

Призначення платежу: ;101;


(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті);Судовий збір, за позовом
(ПІБ чи назва установи, організації позивача), Луганський апеляційний суд (назва суду, де розглядається справа).

Враховуючи вищевикладене, апеляційна скарга підлягає залишенню без руху на підставі ч. 2 ст. 357 та ст. 185 ЦПК України, а скаржнику надається строк для сплати судового збору та надання Луганському апеляційному суду документу, що підтверджує сплату судового збору.

Відповідно до ч. 3 ст. 185 ЦПК України, якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява буде вважатися поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усуне недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява буде вважатися неподаною і повернена позивачеві.

Керуючись ст.ст. 185, 356, 357 ЦПК України, апеляційний суд

ухвалив:

Апеляційну скаргу Комунального некомерційного підприємства Сватівська багатопрофільна лікарня Сватівської районної ради Луганської області в інтересах якого діє представник-адвокат Прийма Роман Сергійович на рішення Сватівського районного суду Луганської області від 06 жовтня 2020 року залишити без руху, надавши скаржнику строк для усунення недоліків протягом десяти днів з дня вручення ухвали, подати до Луганського апеляційного суду оригінал квитанції про сплату судового збору.

Роз`яснити скаржнику, що якщо в зазначений строк недоліки апеляційної скарги не будуть виправлені, апеляційна скарга буде вважатися неподаною та повернута.

В умовах обмежувальних заходів на час карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), всі документи можна подавати до суду в електронному вигляді на електронну адресу суду (е-mail:inbox@lga.court.gov.ua) з використанням власного електронного цифрового підпису, а також через особистий кабінет в системі Електронний суд (https://cabinet.court.gov.ua/login)

Інформацію щодо справи її учасники можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - https://court.gov.ua/fair/sud1290/.

Ухвала касаційному оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.П. Лозко

Дата ухвалення рішення03.11.2020
Оприлюднено05.11.2020
Номер документу92643516
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —426/7409/20

Постанова від 26.01.2021

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Лозко Ю. П.

Постанова від 26.01.2021

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Лозко Ю. П.

Ухвала від 27.11.2020

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Лозко Ю. П.

Ухвала від 13.11.2020

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Лозко Ю. П.

Ухвала від 03.11.2020

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Лозко Ю. П.

Рішення від 06.10.2020

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Крива Ю. В.

Рішення від 06.10.2020

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Крива Ю. В.

Ухвала від 17.09.2020

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Крива Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні