Ухвала
від 05.11.2020 по справі 167/1139/20
РОЖИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 167/1139/20

Номер провадження 2-о/167/39/20

У Х В А Л А

05 листопада 2020 року м. Рожище

Суддя Рожищенського районного суду Волинської області Требик В.Б., вивчивши заяву ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ) про встановлення факту, що має юридичне значення,

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернулася в суд із заявою про встановлення факту родинних відносин, а саме: що померла ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , 1937 року народження, була матір`ю ОСОБА_1 .

Ухвалою суду від 26 жовтня 2020 року вказану заяву залишено без руху та надано строк на усунення недоліків.

3 листопада 2020 року до суду надійшла заява про усунення недоліків. Разом зі заявою подано клопотання про витребування доказів, а саме: витягу з актового запису цивільного стану про смерть ОСОБА_2 .

В обгрунтування клопотання вказує, що вона позбавлена можливості особисто отримати у Рожищенському районному відділі державної реєстрації актів цивільного стану Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) вказаний витяг, оскільки наявні розбіжності в написанні по-батькові матері.

Відповідно до ч. 1 ст.84 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК) учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи, що клопотання заявника ОСОБА_1 відповідає вимогам ст. 84 ЦПК, і вона не має можливості самостійно подати зазначений доказ через розбіжності у написанні по-батькові матері, тому наявні підстави для задоволення поданого клопотання.

Заява про встановлення факту, що має юридичне значення, подана з дотриманням вимог статей 175 , 177 , 315 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК ). На підставі ч. 1 ст. 316 ЦПК заява підсудна Рожищенському районному суду Волинської області.

Керуючись статтями 84, 187 , 259 , 260 ЦПК , суд, -

у х в а л и в :

Клопотання ОСОБА_1 про витребування доказів задовольнити.

Зобов`язати Рожищенський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) (Волинська область, м. Рожище, вул. Незалежності, 60) в п`ятиденний термін з дня отримання копії цієї ухвали надати Рожищенському районному суду Волинської області копію актового запису про смерть ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Копію ухвали надіслати Рожищенському районному відділу державної реєстрації актів цивільного стану Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) для виконання.

Прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту, що має юридичне значення.

Призначити судове засідання для розгляду заяви ОСОБА_1 про встановлення факту, що має юридичне значення, яке відбудеться 19 листопада 2020 року об 11:00 у залі судових засідань Рожищенського районного суду Волинської області (Волинська область, м. Рожище, вул. Грушевського, 4).

У судове засідання викликати заявника, заінтересовану особу.

Надіслати учасникам справи копії ухвали про відкриття провадження, а заінтересованій особі, крім того, і копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://rg.vl.court.gov.ua/.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: В.Б. Требик

Дата ухвалення рішення05.11.2020
Оприлюднено06.11.2020
Номер документу92646307
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —167/1139/20

Рішення від 19.11.2020

Цивільне

Рожищенський районний суд Волинської області

Требик В. Б.

Ухвала від 05.11.2020

Цивільне

Рожищенський районний суд Волинської області

Требик В. Б.

Ухвала від 26.10.2020

Цивільне

Рожищенський районний суд Волинської області

Требик В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні