Рішення
від 28.10.2020 по справі 916/1856/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"28" жовтня 2020 р.м. Одеса Справа № 916/1856/20

Господарський суд Одеської області

У складі судді Желєзної С.П.

Секретаря судових засідань Нечепуренко А.П.

За участю представників сторін:

Від прокурора: Лянна О.А. /посвідчення/;

Від позивача: не з`явився;

Від відповідача: Дімоглов О.І. за довіреністю;

Розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за позовом першого заступника керівника Іллічівської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Таїровської селищної ради Овідіопольського району Одеської області до товариства з обмеженою відповідальністю „Кадор» про стягнення 681 921,42 грн., -

ВСТАНОВИВ:

Перший заступник керівника Іллічівської місцевої прокуратури (далі по тексту - прокурор) звернувся до господарського суду в інтересах держави в особі Таїровської селищної ради Овідіопольського району Одеської області (далі по тексту - Таїровська селищна рада) з позовною заявою до товариства з обмеженою відповідальністю „Кадор» (далі по тексту - ТОВ „Кадор» ) про стягнення 3% річних у розмірі 188 046,00 грн. та збитків від інфляції у розмірі 493 875,42 грн. Позовні вимоги обґрунтовані фактом прострочення сплати коштів пайової участі на розвиток інфраструктури населеного пункту під час будівництва ж/м Дружний, масив 10, ділянка 31 у с. Мізікевича згідно договору від 02.04.2007р., укладеного між Таїровською селищною радою та відповідачем.

Таїровська селищна рада не скористалась наданим законом правом на участь свого представника у даному судовому процесі. При цьому, у поданих до суду письмових поясненнях, які надійшли на електронну пошту суду та не були підписані кваліфікованим електронним підписом, позивач просив задовольнити позовні вимоги у повному обсязі.

ТОВ „Кадор» заперечувало проти позову, посилаючись на недотримання Таїровською селищною радою вимог ст. 40 Закону України Про регулювання містобудівної діяльності в частині використання грошових коштів, які були сплачені на розвиток інфраструктури за їх цільовим призначенням. Так, відповідачем було наголошено, що він звернувся до позивача із пропозицією виступити інвестором будівництва селищної дороги за рахунок коштів, які ТОВ „Кадор» мало перерахувати позивачу. Проте, незважаючи на звернення відповідача із вказаною пропозицією та відмовою відповідача від права власності на частини земельних ділянок для будівництва дороги, Таїровська селищна рада протягом майже двох років так і не вжила належних заходів для врегулювання вказаного питання, як і не вжила заходів щодо будівництва дороги. Таким чином, як наголошено ТОВ „Кадор» , останнім було сплачено пайову участь лише 15.08.2019р. саме з вини Таїровської селищної ради.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши доводи та пояснення учасників судового процесу, господарський суд встановив наступне.

02.04.2007р. між виконавчим комітетом Таїровської селищної ради (Виконком) та ТОВ „Кадор» (Забудовник) було укладено договір про пайову участь замовника у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури смт. Таїрово Овідіопольського району Одеської області, відповідно до п. п. 1.1, 1.2 якого предметом даного договору є пайова участь Забудовника у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів на території Таїровської селищної ради Овідіопольського району Одеської області. Забудовник є замовником будівництва житлового комплексу (надалі - комплекс) на земельних ділянках загальною площею 15,7 га, що знаходяться в с. Мізікевича, ж/м «Дружний» , масив 10, ділянки № 11, 24, 25, 28, 30, 31, 32, 33, 34-2, 38 Таїровської селищної ради Овідіопольського району Одеської області.

Згідно з п. п. 3.2, 3.3 договору від 02.04.2007р. у зв`язку з виконанням функцій замовника будівництва комплексу Забудовник приймає на себе зобов`язання відповідно до Закону України «Про планування та забудову територій» приймати пайову участь у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів на території Таїровської селищної ради Овідіопольського району Одеської області (далі по тексту - пайова участь) в порядку, передбаченому цим договором. Загальна сума пайової участі у грошовому виразі становить 2 % кошторисної (будівельної) вартості будівництва житлових будинків і здійснюється шляхом передачі Виконкому відповідних квартир у кожному зданому в експлуатацію житловому будинку, площа яких дорівнює 2 % загальної площі квартир будинку. Перелік відповідних квартир за присвоєною нумерацією, які передаються Виконкому, визначається додатковою угодою.

Відповідно до п. 6.2 договору від 02.04.2007р. зміни та доповнення до договору можуть вноситись тільки в письмовому вигляді за взаємною домовленістю, які є дійсними й обов`язковими після затвердження рішення Виконкому.

07.12.2012р. Таїровською селищною радою було прийнято рішення №543-VI „Про затвердження Положення про порядок залучення, встановлення розміру і використання коштів пайової участі фізичних та юридичних осіб (замовників будівництва об`єктів) у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів на території Таїровської селищної ради Овідіопольського району Одеської області» .

16.09.2014р. ТОВ „Кадор» звернулось до Таїровської селищної ради із заявами №269, №267, №268, про добровільну відмову від права власності на земельну ділянку з метою розміщення запроектованої дороги.

24.03.2016р. ТОВ „Кадор» звернулось до Таїровської селищної ради із заявою про здійснення розрахунку суми пайової участі замовників у розвитку інженерно-транспортної сфери та соціальної інфраструктури та повідомлено про намір збудувати автомобільну дорогу загального користування, у зв`язку з чим відповідач просив посприяти у вирішення питання затвердження детального плану території, до складу якої має входити дорога.

07.06.2016р. між Таїровською селищною радою та ТОВ „Кадор» було укладено додаткову угоду №1 до договору від 02.04.2007р., згідно умов якої сторонами було викладено окремі пункти договору у новій редакції.

Згідно з п. п. 3.2, 3.3 договору від 02.04.2007р. (в редакції додаткової угоди №1 від 07.06.2016р.) Замовник зобов`язується брати пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів Таїровської селищної ради та перерахувати до спеціального цільового фонду Таїровської селищної ради на спеціальний рахунок цільового фонду соціального розвитку Таїровської селищної ради, відкритий в Управлінні Державного Казначейства України в Одеській області, грошові кошти як пайову участь Замовника у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів Таїровської селищної ради у розмірі, що дорівнює 2% (два відсотки) від загальної кошторисної вартості будівництва об`єктів. Розмір (величина) пайової участі замовника будівництва визначається відповідно до статті 40 Закону України Про регулювання містобудівної діяльності , виходячи із загальної кошторисної вартості будівництва багатоквартирних житлових будинків згідно наданих Замовником зведених кошторисних розрахунків вартості будівництва житлових будинків по кожному об`єкту будівництва після закінчення Замовником будівництва багатоквартирного житлового будинку (секцій будівництва, чергового пускового комплексу) та надання документів, що підтверджують вартість будівництва об`єкта з техніко-економічними показниками.

01.06.2017р. Таїровська селищна рада звернулась до відповідача із листом №419, відповідно до якого просила відповідача надати правовстановлюючі документи на земельні ділянки з метою вирішення питання щодо будівництва селищної вулиці від проспекту Маршала Жукова до вул. Ільфа і Петрова в адміністративних межах Таїровської селищної ради.

06.06.2017р. ТОВ „Кадор» було надано Таїровській селищні раді згоду на під`єднання зливної каналізації до існуючих мереж відповідача у зв`язку із розробленням проектно-кошторисної документації ТОВ „Стройспецтехіника» на об`єкт: »Будівництво селищної вулиці від проспекту Маршала Жукова до вул. Ільфа і Петрова в ж/м Дружний, с. Лиманка, Таїровської селищної ради» .

04.08.2017р. між Таїровською селищною радою та ТОВ „Кадор» було підписано розрахунок №5 величини пайової участі (внеску) замовника будівництва у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів, який є невід`ємною частиною договору від 02.04.2007р.

Відповідно до п. 1 розрахунку №5 від 04.08.2017р. розрахунок величини пайової участі здійснюється на підставі наданих Замовником документів: п. 10 акту готовності об`єкту до експлуатації - будівництво багатоквартирного двосекційного житлового будинку за адресою: с. Мізікевича, ж/м Дружний, масив 10, ділянка N31, Овідіопольського району Одеської області від 06.07.2017 року № б/н, у якому зазначена загальна кошторисна вартість будівництва вказаного об`єкта, яка складає 193 561 200, 00 грн.

Пунктом 3 розрахунку №5 від 04.08.2017р. передбачено, що Замовник зобов`язаний в строк до 31 грудня 2017 р. повністю сплатити кошти пайової участі у розмірі 3871224,00 грн. за реквізитами оплати, зазначеними у п. 3.3.1. договору про пайову участь (внесок) замовника у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів № б/н від 02.04.2007 р.

18.05.2018р. між Таїровською селищною радою та ТОВ „Кадор» було укладено додаткову угоду №3 до договору від 02.04.2007р., згідно умов якої сторонами було викладено окремі пункти договору у новій редакції.

Відповідно до п. 3.3.1 договору від 02.04.2007р. (в редакції додаткової угоди №3 від 18.05.2018р.) грошові кошти, у розмірі визначеному п. 3.2 цього договору, визначається шляхом складання та підписання сторонами розрахунків величини транспортної і соціальної інфраструктури населеного пунктів по кожному об`єкту містобудування, що побудований Замовником в межах земельних ділянок, визначених п. 1.2 договору, та є невід`ємними частинами договору від 02.04.2007р., та сплачуються Замовником за реквізитами, вказаними у договорі.

З виписки по банківському рахунку вбачається, що внесок у розмірі 3871224,00 грн. у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури згідно договору від 02.04.2007р. був перерахований ТОВ „Кадор» на рахунок позивача 15.08.2019р.

20.08.2019р. ТОВ „Кадор» звернулось до позивача із листом №09, відповідно до якого, посилаючись на скарги мешканців будинків №1, 1-а, 2, 3, 4, 5-А, 5-б, 6, 7 по вул. Жемчужна в с. Лиманка, ж/м Дружний, Овідіопольського району щодо незадовільного стану вулиці та прилеглих територій, просило вжити необхідних заходів, а саме відновити дорожнє покриття, звільнити проїжджу частину, улаштувати пішохідні доріжки, переходи, облаштувати трамвайну зупинку тощо.

30.09.2019р. Таїровська селищна рада листом №1231 повідомила ТОВ „Кадор» , що рішенням №210-VII від 17.07.2019р. 13 сесії, VII скликання передбачено виділення коштів для встановлення зупинок, будівництва тротуарів, дороги тощо.

08.04.2020р. Таїровська селищна рада звернулась до ТОВ „Кадор» із претензією №868, відповідно до якої, посилаючись на несвоєчасну сплату відповідачем внеску у створення і розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури згідно договору від 02.04.2007р., просила сплати збитки від інфляції та три відсотки річних у загальному розмірі 681 921,42 грн.

27.05.2020р. Таїровська селищна рада повторно звернулась до ТОВ „Кадор» із претензією №1392, відповідно до якої, посилаючись на несвоєчасне сплату відповідачем внеску у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури згідно договору від 02.04.2007р., просила сплати збитки від інфляції та три відсотки річних у загальному розмірі 681 921,42 грн.

24.06.2020р. ТОВ „Кадор» листом №24/06-20 у відповідь на претензію №1392 від 27.05.2020р. повідомило про відсутність правових підстав для сплати збитків від інфляції та трьох відсотків річних у загальному розмірі 681 921,42 грн., у зв`язку з невжиттям з боку позивача протягом майже двох років належних заходів для врегулювання питання щодо будівництва відповідачем дороги за рахунок коштів пайової участі.

Звертаючись до господарського суду із позовними вимогами до ТОВ „Кадор» , прокурором було наголошено про наявність передбачених законом правових підстав для стягнення із відповідача збитків від інфляції та трьох відсотків річних у зв`язку із несвоєчасним виконанням відповідачем прийнятих на себе грошових зобов`язань за договором від 02.04.2007р. При цьому, в процесі вирішення даного спору прокурором було наголошено, що умовами укладеного між позивачем та відповідачем договору встановлено обов`язок відповідача сплатити грошові кошти, а, отже, доводи відповідача про наявність у нього наміру збудувати дорогу за рахунок пайового внеску без внесення змін до договору не можуть бути підставою для звільнення відповідача від відповідальності за несвоєчасне виконання грошового зобов`язання.

Вирішуючи питання про правомірність та обґрунтованість заявлених в межах даної справи позовних вимог, суд виходить із наступного.

В силу положень ст.ст. 15, 16 Цивільного кодексу України кожна особа має право на захист свого цивільного права у разі його порушення, невизнання або оспорювання. Кожна особа має право на захист свого інтересу, який не суперечить загальним засадам цивільного законодавства. Кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права та інтересу.

У відповідності до ч. 2 ст. 509 ЦК України зобов`язання виникають з підстав, встановлених ст. 11 цього Кодексу, у тому числі і з договорів. Згідно ст. 629 ЦК України договір є обов`язковим для виконання сторонами. Зобов`язання, в свою чергу, згідно вимог ст.ст. 525, 526 ЦК України, має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу. Одностороння відмова від виконання зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається.

Відповідно до ч.1 ст. 179 Господарського кодексу України майново-господарські зобов`язання, які виникають між суб`єктами господарювання або між суб`єктами господарювання і негосподарюючими суб`єктами - юридичними особами на підставі господарських договорів, є господарсько-договірними зобов`язаннями.

Статтею 193 ГК України встановлено, що суб`єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов`язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов`язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться.

Правові та організаційні основи містобудівної діяльності в Україні визначені Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності» від 17.02.2011 № 3038-VI (в редакції чинній на дату виникнення спірних правовідносин).

Згідно з ч. 1 ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» (в редакції чинній на момент виникнення спірних правовідносин) порядок залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту встановлюють органи місцевого самоврядування відповідно до цього Закону.

Відповідно до ч. ч. 2, 3, 5 ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» замовник, який має намір щодо забудови земельної ділянки у відповідному населеному пункті, зобов`язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту. Пайова участь у розвитку інфраструктури населеного пункту полягає у перерахуванні замовником до прийняття об`єкта будівництва в експлуатацію до відповідного місцевого бюджету коштів для створення і розвитку зазначеної інфраструктури. Величина пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту визначається у договорі, укладеному з органом місцевого самоврядування (відповідно до встановленого органом місцевого самоврядування розміру пайової участі у розвитку інфраструктури), з урахуванням загальної кошторисної вартості будівництва об`єкта, визначеної згідно з будівельними нормами, державними стандартами і правилами. При цьому не враховуються витрати на придбання та виділення земельної ділянки, звільнення будівельного майданчика від будівель, споруд та інженерних мереж, влаштування внутрішніх і позамайданчикових інженерних мереж і споруд та транспортних комунікацій. У разі якщо загальна кошторисна вартість будівництва об`єкта не визначена згідно з будівельними нормами, державними стандартами і правилами, вона визначається на основі встановлених органом місцевого самоврядування нормативів для одиниці створеної потужності.

Таким чином, положеннями ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» визначено обов`язок замовника, який має намір забудувати земельну ділянку у відповідному населеному пункті, взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту.

Згідно з ч. ч. 8, 9 ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» розмір пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту визначається протягом десяти робочих днів з дня реєстрації органом місцевого самоврядування звернення замовника про укладення договору про пайову участь та доданих до нього документів, що підтверджують вартість будівництва об`єкта, з техніко-економічними показниками. Договір про пайову участь у розвитку інфраструктури населеного пункту укладається не пізніше ніж через 15 робочих днів з дня реєстрації звернення замовника про його укладення, але до прийняття об`єкта будівництва в експлуатацію. Істотними умовами договору є: 1) розмір пайової участі; 2) строк (графік) сплати пайової участі; 3) відповідальність сторін. Невід`ємною частиною договору є розрахунок величини пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту. Кошти пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту сплачуються в повному обсязі до прийняття об`єкта будівництва в експлуатацію єдиним платежем або частинами за графіком, що визначається договором.

Господарським судом під час вирішення даного спору було встановлено, що 02.04.2007р. між виконавчим комітетом Таїровської селищної ради та ТОВ „Кадор» було укладено договір про пайову участь замовника у розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури. При цьому, 04.08.2017р. між Таїровською селищною радою та ТОВ „Кадор» було підписано розрахунок №5 до договору від 02.04.2007р., згідно положень якого ТОВ „Кадор» зобов`язано сплатити кошти пайової участі у розмірі 3871224,00 грн. у строк до 31.12.2017р.

Проте, в порушення прийнятих на себе зобов`язань зі сплати коштів пайової участі у розмірі 3871224,00 грн. у строк до 31.12.2017р., ТОВ „Кадор» було перераховано пайову участь замовника у розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури на рахунок позивача лише 15.08.2019р., тобто із порушенням встановлених договором 02.04.2007р. строків.

Згідно з ч. 2 ст. 615 ЦК України одностороння відмова від зобов`язання не звільняє винну сторону від відповідальності за порушення зобов`язання.

Відповідно до ч. 2 ст. 625 ЦК України боржник, який прострочив виконання грошового зобов`язання, на вимогу кредитора зобов`язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

За змістом цієї норми закону нарахування інфляційних втрат на суму боргу та трьох процентів річних входять до складу грошового зобов`язання і вважаються особливою мірою відповідальності боржника за прострочення грошового зобов`язання, оскільки виступають способом захисту майнового права та інтересу, який полягає у відшкодуванні матеріальних втрат кредитора від знецінення грошових коштів внаслідок інфляційних процесів та отриманні компенсації (плати) від боржника за користування останнім утримуваними грошовими коштами, належними до сплати кредиторові.

У зв`язку із порушенням відповідачем прийнятих на себе грошових зобов`язань щодо здійснення своєчасної сплати пайової участі у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури прокурором, в порядку ст. 625 ЦК України, було нараховано відповідачу до сплати три відсотки річних у загальному розмірі 188 046,00 грн. та збитки від інфляції у розмірі 493 875,42 грн., які були нараховані на суму 3 871 224,00 грн. протягом періоду з 01.01.2018р. по 15.08.2019р.

Проаналізувавши здійснені прокурором розрахунки трьох відсотків річних та збитків від інфляції, господарський суд дійшов висновку про їх правильність та обґрунтованість. Наведене має наслідком необхідність задоволення заявлених прокурором позовних вимог у названій частині шляхом присудження до стягнення на користь позивача трьох відсотків річних у розмірі 188 046,00 грн. та збитків від інфляції у розмірі 493 875,42 грн.

Господарським судом відхиляються доводи ТОВ „Кадор» про несвоєчасне виконання грошового зобов`язання з вини Таїровської селищної ради, з огляду на наступне.

Відповідно до п. 6.2 договору від 02.04.2007р. зміни та доповнення до договору можуть вноситись тільки в письмовому вигляді за взаємною домовленістю, які є дійсними й обов`язковими після затвердження рішення Виконкому.

Слід зазначити, що в матеріалах справи відсутні докази на підтвердження внесення позивачем та відповідачем змін до договору від 02.04.2007р. шляхом надання відповідачу права збудувати дорогу за рахунок коштів пайової участі. Наведене, відповідно, виключає можливість звільнення відповідача від відповідальності за несвоєчасне виконання грошового зобов`язання. При цьому, суд зауважує, що питання про недотримання Таїровською селищною радою вимог ст. 40 Про регулювання містобудівної діяльності в частині використання грошових коштів за їх цільовим призначенням не є предметом спору по даній справі. Таким чином, вказані доводи також не можуть бути підставою для відмови у задоволенні заявлених прокурором позовних вимог.

Згідно вимог ст. 74 ГПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. У разі посилання учасника справи на невчинення іншим учасником справи певних дій або відсутність певної події, суд може зобов`язати такого іншого учасника справи надати відповідні докази вчинення цих дій або наявності певної події. У разі ненадання таких доказів суд може визнати обставину невчинення відповідних дій або відсутності події встановленою.

Разом з тим, ст. 86 ГПК України передбачено, що суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів. Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності. Суд надає оцінку як зібраним у справі доказам в цілому, так і кожному доказу (групі однотипних доказів), який міститься у справі, мотивує відхилення або врахування кожного доказу (групи доказів).

Відповідно до ч. 2 ст. 617 ЦК України особа, не звільняється від відповідальності за порушення зобов`язання у разі відсутності у боржника необхідних коштів. Крім того, згідно ч. 1 ст. 625 ЦК України боржник не звільняється від відповідальності за неможливість виконання ним грошового зобов`язання.

Підсумовуючи викладене вище, господарський суд доходить висновку щодо необхідності задоволення заявлених першим заступником керівника Іллічівської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Таїровської селищної ради Овідіопольського району Одеської області до товариства з обмеженою відповідальністю „Кадор»позовних вимог шляхом присудження до стягнення на користь позивача 3% річних у розмірі 188 046,00 грн. та збитків від інфляції у розмірі 493 875,42 грн.

Судові витрати зі сплати судового збору за подання позовної заяви покладаються на відповідача відповідно до приписів ст. 129 ГПК України.

Керуючись ст. ст. 86, 129, 236 - 238, 240 ГПК України, суд, -

ВИРІШИВ:

1.Позов задовольнити.

2. Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю „Кадор» /65014, м. Одеса, вул. Успенська, буд. 39/1, офіс 25; ідентифікаційний код 32521455/ на користь Таїровської селищної ради Овідіопольського району Одеської області /65496, Одеська область, Овідіопольський район, смт. Таїрове, вул. 40 річчя Перемоги, 25; ідентифікаційний код 05582159/ три відсотки річних у розмірі 188 046,00 грн. /сто вісімдесят вісім тисяч сорок шість грн. 00 коп./, збитки від інфляції у розмірі 493 875,42 грн. /чотириста дев`яносто три тисячі вісімсот сімдесят п`ять грн. 42 коп./.

3. Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю „Кадор» /65014, м. Одеса, вул. Успенська, буд. 39/1, офіс 25; ідентифікаційний код 32521455/ на користь прокуратури Одеської області /65026, м. Одеса, вул. Пушкінська, 3; ідентифікаційний код 03528552/ судовий збір у розмірі 10 228,82 грн. /десять тисяч двісті двадцять вісім грн. 82 коп./.

Рішення набирає законної сили в порядку, передбаченому ст. 241 ГПК України.

Накази видати після набрання рішенням законної сили.

Відповідно до ст. ст. 254, 256 ГПК України учасники справи, особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, інтереси та (або) обов`язки, мають право подати апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції до Південно-Західного апеляційного господарського суду протягом 20 днів з дня складання повного тексту рішення суду.

Повний текст рішення складено 05 листопада 2020 р.

Суддя С.П. Желєзна

Дата ухвалення рішення28.10.2020
Оприлюднено09.11.2020
Номер документу92675240
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —916/1856/20

Постанова від 10.02.2021

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Таран С.В.

Ухвала від 11.01.2021

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Таран С.В.

Ухвала від 14.12.2020

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Таран С.В.

Рішення від 28.10.2020

Господарське

Господарський суд Одеської області

Желєзна С.П.

Ухвала від 21.10.2020

Господарське

Господарський суд Одеської області

Желєзна С.П.

Ухвала від 28.09.2020

Господарське

Господарський суд Одеської області

Желєзна С.П.

Ухвала від 21.09.2020

Господарське

Господарський суд Одеської області

Желєзна С.П.

Ухвала від 31.08.2020

Господарське

Господарський суд Одеської області

Желєзна С.П.

Ухвала від 05.08.2020

Господарське

Господарський суд Одеської області

Желєзна С.П.

Ухвала від 05.08.2020

Господарське

Господарський суд Одеської області

Желєзна С.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні