Ухвала
від 29.10.2020 по справі 1-232/11
ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №1-232/11

Провадження №1-в/463/174/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 жовтня 2020 року Личаківський районний суд м. Львова

в складі головуючого - судді ОСОБА_1

при секретарі с/з - ОСОБА_2

захисника - ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Львові заяву Львівського обласного клінічного психоневрологічного диспансеру про продовження застосування примусових заходів медичного характеру ОСОБА_4 у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку, суд, -

встановив:

До суду звернувся із заявою Львівський обласний клінічний психоневрологічний диспансер про продовження застосування примусових заходів медичного характеру ОСОБА_4 у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

У судове засідання від представника заявника та прокорура надійшли клопотання про розгляд заяви без їх участі, заяву підтримують у повному обсязі. Особа, відносно якого розглядається заява у судове засідання не прибув, про дату, час та місце судового засідання був повідомлений належним чином. Захисник у судовому засіданні не заперечив проти задоволення заяви.

Заслухавши думку захисника, оглянувши матеріали справи, суд вважає, що слід задовольнти заяву з наступних підстав.

Судом встановлено, що Згідно з Ухвалою Личаківського районного суду м. Львова від 05.04.2011 року до ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 , було застосовано примусовий захід медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом.

Ухвалою Красногвардійськогорайонного судум.Дніпропетровська від04.08.2016 ОСОБА_4 було переведено до Волинської обласної психіатричної лікарні і для подальшого психіатричного лікування до психіатричної лікарні із носи наглядом.

Ухвалою Ківецівського районного суду Волинської області від 11.05.2018 року ОСОБА_4 було змінено примусові заходи медичного характеру у вигляді примусового психіатричного лікування у психіатричної лікарні із посиленим наглядом на примусове лікування у відділенні із звичайним наглядом в психіатричній лікарні за місцем проживання.

Ухвалою Франківського районного суду м. Львова від 22.11.2018 року ОСОБА_4 продовжено застосування примусового заходу медичного характеру у вигляді лікування у відділенні із звичайним наглядом.

Ухвалою Франківського районного суду м. Львова від 29.04.2019 року ОСОБА_4 було продовжено застосування примусового заходу медичного характеру у вигляді лікування у відділенні із звичайним наглядом.

Ухвалою Франківського районного суду м. Львова від 13.11.2019 року ОСОБА_4 було змінено застосування примусового заходу медичного характеру у вилікування у відділенні із звичайним наглядом на примусовий захід медичного харакіср; ; вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Ухвалою Львівського Апеляційного суду від 20.12.2019 року ОСОБА_4 було скасовано Ухвалу Франківського районного суду м. Львова від 13.11.2019 року.

Ухвалою Франківського районного суду м. Львова від 11.03.2020 року ОСОБА_4 було змінено застосування примусового заходу медичного характеру у вигляді лікування у відділенні із звичайним наглядом на примусовий захід медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Ухвала надійшла та була зареєстрована канцелярією диспансеру 29.04.2020 року, вх. № 474. В останнє був оглянутий комісією лікарів-психіатрів на базі КНП ЛОР ЛОКГІЛ (Висновок комісії лікарі-психіатрів щодо особи, до якої застосовуються примусові заходи медичного характеру № 8 від 11.02.2020 року) за висновком якої ОСОБА_5 страждає психічним захворюванням у вигляді параноїдної шизофренії, безперервно-прогредієнтного» типу перебігу з помірно вираженим змішаним типом дефекту, період ремісії. За своїм психічним станом не потребує продовження застосування примусового заходу медичного характеру у виді госпіталізації, рекомендовано надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Як вбачається із висновку комісії лікарів-психіатрів щодо особи, до якої застосовуються примусові заходи медичного характеру № 32 від 04.08.2020 (а.с. 4-9) за своїм психічним станом хворому необхідно продовжити застосування заходів медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Відповідно до п. 1 п. 2 ст.95КК України визначено, що продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється судом за заявою представника психіатричного закладу (лікаря-психіатра), який надає особі таку психіатричну допомогу, до якої додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів. Особи, до яких застосовані примусові заходи медичного характеру, підлягають огляду комісією лікарів-психіатрів не рідше одного разу на 6 місяців для вирішення питання про наявність підстав для звернення до суду із заявою про припинення або про зміну застосування такого заходу. У разі відсутності підстав для припинення або зміни застосування примусового заходу медичного характеру представник психіатричного закладу (лікар-психіатр), який надає особі таку психіатричну допомогу, направляє до суду заяву, до якої додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який містить обґрунтування про необхідність продовження застосування примусового заходу медичного характеру. У разі необхідності продовження застосування примусового заходу медичного характеру понад 6 місяців представник психіатричного закладу (лікар-психіатр), який надає особі таку психіатричну допомогу, повинен направити до суду за місцем знаходження психіатричного закладу заяву про продовження застосування примусового заходу. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який містить обґрунтування про необхідність продовження надання особі такої психіатричної допомоги. В подальшому продовження застосовування примусового заходу медичного характеру проводиться кожного разу на строк, який не може перевищувати 6 місяців.

Беручи до уваги вищенаведене, вважаю, що подання слід задоволити та продовжити застосування примусових заходів медичного характеру ОСОБА_4 у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку терміном на 6 місяців.

Керуючись, ст. 94 КК України, ст. 514 КПК України, суд, -

постановив:

заяву - задовольнити.

Продовжити застосування примусових заходів медичного характеру ОСОБА_4 у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку терміном на 6 місяців.

На ухвалу суду може бути подано апеляційну скаргу до Львівського апеляційного суду в порядку ст. 516 КПК України.

Суддя: ОСОБА_1

СудЛичаківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення29.10.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу92720018
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти життя та здоров'я особи Умисне вбивство

Судовий реєстр по справі —1-232/11

Ухвала від 25.11.2021

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 09.08.2021

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 03.03.2021

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 29.01.2021

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 29.10.2020

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 25.09.2020

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 11.03.2020

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Дзеньдзюра С. М.

Постанова від 21.06.2011

Кримінальне

Рівненський районний суд Рівненської області

Сидоренко С.М.

Постанова від 21.06.2011

Кримінальне

Рівненський районний суд Рівненської області

Сидоренко С.М.

Ухвала від 04.03.2020

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Дзеньдзюра С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні