Ухвала
від 13.11.2020 по справі 200/10461/20-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

13 листопада 2020 р. Справа №200/10461/20-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Давиденко Т.В.

розглянувши адміністративний позов Донецької обласної організації політичної партії

«ЗА МАЙБУТНЄ»

до відповідача Покровської районної територіальної виборчої комісії Донецької області

про визнання протиправним та скасування протоколу, визнання протиправною

бездіяльності, зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

Донецька обласна організація політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ» (ЄДРПОУ 36443774, юридична адреса: 85700, Донецька обл., Волноваський р-н, м. Волноваха, вул. Центральна, 51/1) звернулась до Донецького окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Покровської районної територіальної виборчої комісії Донецької області (ЄДРПОУ 43763260, юридична адреса: 85300, Донецька обл., м. Покровськ, вул. Центральна, 121) про визнання протиправним та скасування протоколу Покровської районної територіальної виборчої комісії «Про результати виборів депутатів Покровської районної ради Донецької області в єдиному багатомандатному виборчому окрузі» від 04.11.2020 року, визнання протиправною бездіяльності Покровської районної територіальної виборчої комісії щодо неприйняття 04.11.2020 року постанови про визнання депутатів обраними у відповідному багатомандатному окрузі, зобов`язання Покровську районну територіальну виборчу комісію встановити результати виборів депутатів Покровської районної ради Донецької області в єдиному багатомандатному виборчому окрузі у відповідності статей 256 - 260 Виборчого кодексу України шляхом складання нового протоколу про результати виборів з позначкою «Уточнений» , в якому встановити, що:

- Донецька обласна організація політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ» отримала 5 депутатських мандатів;

- від Донецької обласної організації політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ» було обрано наступний депутатський склад: ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 .

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 09 листопада 2020 року у справі № 200/10461/20-а позовна заява повернута позивачеві.

Постановою Першого апеляційного адміністративного суду від 13 листопада 2020 року ухвала Донецького окружного адміністративного суду від 09 листопада 2020 року скасована, справа направлена до суду першої інстанції для продовження розгляду.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172, 273, 276 Кодексу адміністративного судочинства України, підлягає розгляду судом за правилами адміністративного судочинства.

Особливості провадження у справах щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності виборчих комісій, комісій з референдуму, членів цих комісій визначені статтею 273 Кодексу адміністративного судочинства України.

Особливості подання заяв по суті справи в окремих категоріях адміністративних справ визначені статтею 269 Кодексу адміністративного судочинства України, відповідно до якої заявами по суті справи є позовна заява та відзив на позовну заяву (відзив). Копії позовної заяви та доданих до неї документів направляються відповідачу й іншим учасникам справи на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - електронною поштою, якщо така відома суду, або надаються для ознайомлення в судовому засіданні.

Згідно частини 11 статті 273 Кодексу адміністративного судочинства України суд вирішує адміністративні справи, визначені цією статтею, у дводенний строк після надходження позовної заяви.

Відповідно до ч. 3 ст. 80 Кодексу адміністративного судочинства України суд витребовує докази за власною ініціативою.

Суд вважає за належне з власної ініціативи зобов`язати Покровську районну територіальну виборчу комісію Донецької області надати протокол Покровської районної територіальної виборчої комісії «Про результати виборів депутатів Покровської районної ради Донецької області в єдиному багатомандатному виборчому окрузі» від 04.11.2020 року з позначкою «Уточнений» (за наявністю).

Враховуючи наведене, суд вважає за необхідне прийняти позовну заяву до розгляду, відкрити провадження в адміністративній справі та призначити судове засідання.

На підставі викладеного, керуючись Кодексом адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву Донецької обласної організації політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ» до Покровської районної територіальної виборчої комісії Донецької області про визнання протиправним та скасування протоколу, визнання протиправною бездіяльності, зобов`язання вчинити певні дії.

Відкрити провадження в адміністративній справі № 200/10461/20-а.

Справу призначити до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 14 листопада 2020 року на 13 год. 00 хв. в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Добровольського, 1.

Зобов`язати Покровську районну територіальну виборчу комісію Донецької області надати протокол Покровської районної територіальної виборчої комісії «Про результати виборів депутатів Покровської районної ради Донецької області в єдиному багатомандатному виборчому окрузі» від 04.11.2020 року з позначкою «Уточнений» (за наявністю).

Встановити Покровській районній територіальній виборчій комісії Донецької області строк для подання відзиву на позовну заяву до 10 год. 00 хв. 14 листопада 2020 року.

Витребувані судом документи надати до суду в строк до 10 год. 00 хв. 14 листопада 2020 року, та направити їх на електронну адресу Донецького окружного адміністративного суду: inbox@adm.dn.court.gov.ua.

Учасникам справи надати документи на підтвердження повноважень їх представників згідно статтей 59, 60 Кодексу адміністративного судочинства України та оригінали (для огляду у судовому засіданні) всіх документів, копії яких приєднані до позовної заяви та тих, що будуть надані суду.

Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом.

Електронні докази подаються в оригіналі або в електронній копії, засвідченій електронним цифровим підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до Закону України «Про електронний цифровий підпис» (ч. 2 ст. 94, ч. 2 ст. 99 Кодексу адміністративного судочинства України).

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, яка розглядатиметься за наступною сторінкою в мережі Інтернет http://adm.dn.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Адміністративна справа розглядатиметься колегіально у складі трьох суддів.

Суддя Т.В. Давиденко

Дата ухвалення рішення13.11.2020
Оприлюднено16.11.2020
Номер документу92829906
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/10461/20-а

Рішення від 15.11.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Давиденко Т.В.

Ухвала від 15.11.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Давиденко Т.В.

Постанова від 13.11.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гайдар Андрій Володимирович

Ухвала від 13.11.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Давиденко Т.В.

Ухвала від 11.11.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гайдар Андрій Володимирович

Ухвала від 11.11.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гайдар Андрій Володимирович

Ухвала від 09.11.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Давиденко Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні