Ухвала
від 16.11.2020 по справі 241/1726/19
ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

22-ц/804/3570/20

241/1726/19

Головуючий у 1-й інстанції Демочко Д.О.

У Х В А Л А

16 листопада 2020 року м. Маріуполь

Донецький апеляційний суд у складі судді Мироненко І.П., перевіривши матеріали справи за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Довіра та гарантія на заочне рішення Першотравневого районного суду Донецької області від 17 березня 2020 року у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Довіра та гарантія до ОСОБА_1 про звернення стягнення на предмет іпотеки, -

в с т а н о в и в:

Заочним рішенням Першотравневого районного суду Донецької області від 17 березня 2020 року у задоволені позовних вимог відмолено.

Не погодившись з рішенням суду, ТОВ Фінансова компанія Довіра та гарантія 20 жовтня 2020 року скеровано до суду апеляційну скаргу та клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження, посилаючись на те, що з 12 березня березня 2020 року в країні впроваджено карантин, у зв`язку з чим, внутрішнім порядком ТОВ Фінансова компанія Довіра та гарантія встановлено особливий режим роботи, працівники були переведені на дистанційну роботу або перебували у відпустці без збереження заробітної плати, що призвело до порушення злагодженої роботи та вчасного отримання поштової кореспонденції. Юрист, який веде дану справу, вчасно не отримав оскаржуване рішення суду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: 1) на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду; 2) на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду (ч.ч. 1,2 ст. 354 ЦПК України).

З матеріалів справи вбачається, що оскаржуване рішення суду від 17 березня 2020 року було проголошено у відсутність представника позивача, копію отримано апелянтом 31 березня 2020 року, апеляційну скаргу скеровано до суду 20 жовтня 2020 року, тобто поза межами строку для права на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження. Посилання апелянта на те, що через впровадження карантину внутрішнім порядком ТОВ Фінансова компанія Довіра та гарантія встановлено особливий режим роботи, працівники були переведені на дистанційну роботу або перебували у відпустці без збереження заробітної плати, що призвело до порушення злагодженої роботи та вчасного отримання поштової кореспонденції, до уваги не береться, адже апеляційному суду не надано належних та допустимих доказів щодо впровадження особливого режиму роботи товариства.

Відповідно до ч.3 ст. 357 ЦПК України апеляційна скарга залишається без руху також у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 354 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строку або вказати інші підстави для поновлення строку.

Окрім цього, положенням п.3 ч.4 ст. 356 ЦПК України зазначено, що до апеляційної скарги додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Так, згідно п.п.6 п.1 ч.2 ст.4 Закону України „Про судовий збір» за подання до суду апеляційної скарги на рішення суду; заяви про приєднання до апеляційної скарги на рішення суду; апеляційної скарги на судовий наказ, заяви про перегляд судового рішення у зв`язку з нововиявленими обставинами сплачується судовий збір у розмірі 150 відсотків ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви, іншої заяви і скарги.

Позовна заява була подана до суду першої інстанції юридичною особою у 2019 році, таким чином, виходячи з наведеного та приймаючи до уваги те, що розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 01.01.2019 р. складав 1921 грн., заявнику за подання до суду апеляційної скарги на рішення суду слід сплатити судовий збір у розмірі: 6867,67+150%= 10301,51 грн. на платіжні реквізити: отримувач коштів - Маріупольське УК/м.Маріуполь/22030101; код отримувача (код за ЄДРПОУ) - 37989721; банк отримувача -Казначейство України (ЕАП); код банку отримувача (МФО) - 899998; рахунок отримувача - UA108999980313181206080005051; код класифікації доходів бюджету - 22030101; призначення платежу*;101;


(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті);Судовий збір, за позовом (ПІБ чи назва установи, організації позивача), на рішення від (Дата оскаржуваного рішення) по справі (Номер справи), Донецький апеляційний суд.

Проте, докази про сплату судового збору за подання апеляційної скарги у матеріалах справи відсутні.

Таким чином, відповідно до ч. 2 ст.357 до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених ст.356 цього Кодексу, застосовуються положення ст.185 цього Кодексу.

У зв`язку з вищевикладеним, апеляційна скарга підлягає залишенню без руху для оплати суми судового збору на зазначені реквізити та надання заяви про поновлення строку апеляційного оскарження з наведенням відповідних поважних причин пропуску строку, підтверджених належними доказами.

Керуючись ст. 357 ЦПК України, -

у х в а л и в:

Апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Довіра та гарантія на заочне рішення Першотравневого районного суду Донецької області від 17 березня 2020 року - залишити без руху.

Надати Товариству з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Довіра та гарантія строк, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення апеляційної скарги без руху для надання права звернутися до суду апеляційної інстанції із заявою з наведенням поважних підстав для поновлення строку апеляційного оскарження та для оплати судового збору у розмірі 10301,51 грн. на зазначені в ухвалі реквізити оплати.

Якщо відповідно до ухвали суду у встановлений строк заявник виконає зазначені вимоги, апеляційна скарга вважатиметься поданою в день її первісного подання. Інакше, буде вирішуватись питання про визнання її неподаною і поверненню заявнику.

Якщо заяву про поновлення строку на апеляційне оскарження не буде подано особою в зазначений строк або вказані нею підстави для поновлення строку на апеляційне оскарження будуть визнані неповажними, суд відмовляє у відкритті апеляційного провадження у порядку, встановленому ст.358 ЦПК України.

Суддя

Дата ухвалення рішення16.11.2020
Оприлюднено17.11.2020
Номер документу92882593
СудочинствоЦивільне
Сутьзвернення стягнення на предмет іпотеки

Судовий реєстр по справі —241/1726/19

Постанова від 17.02.2021

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Попова С. А.

Постанова від 17.02.2021

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Попова С. А.

Ухвала від 26.01.2021

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Попова С. А.

Ухвала від 13.01.2021

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Попова С. А.

Ухвала від 11.01.2021

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Попова С. А.

Ухвала від 16.11.2020

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Мироненко І. П.

Рішення від 17.03.2020

Цивільне

Першотравневий районний суд Донецької області

Демочко Д. О.

Ухвала від 17.03.2020

Цивільне

Першотравневий районний суд Донецької області

Демочко Д. О.

Ухвала від 21.01.2020

Цивільне

Першотравневий районний суд Донецької області

Демочко Д. О.

Ухвала від 29.08.2019

Цивільне

Першотравневий районний суд Донецької області

Демочко Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні