Ухвала
від 13.11.2020 по справі 760/24319/20
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 760/24319/20

2-8311/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 листопада 2020 року Солом`янський районний суд м. Києва в складі судді Калініченко О.Б., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Аланд , треті особи: приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу Горай Олег Станіславович, приватний виконавець виконавчого округу міста Києва Клітченко Оксана Анатоліївна, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, -

В С Т А Н О В И В:

До суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ТОВ ФК Аланд , треті особи: приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу Горай О.С., приватний виконавець виконавчого округу міста Києва Клітченко О.А., про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, а також заява про забезпечення позову.

Сторона позивача щодо підсудності справи Солом`янському районному суду м. Києва посилається на ч. 12 ст. 28 ЦПК України, відповідно до якої позови до стягувача про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, або про повернення стягненого за виконавчим написом нотаріуса можуть пред`являтися також за місцем його виконання.

Враховуючи, що місцем виконання виконавчого напису нотаріуса є місце проживання позивача, яка проживає у Солом`янському районі м. Києві, то розгляд справи підлягає саме цьому суду.

Дослідивши матеріали поданої заяви вбачається, що заява підлягає передачі на розгляд іншому суду з таких підстав.

Згідно положень ст. 3 Закону України Про виконавче провадження до рішення, що підлягають примусовому виконанню, відносяться, зокрема, виконавчі написи нотаріусів.

За змістом ст. 24 цього Закону, яка має назву Місце виконання рішення , виконавчі дії провадяться державним виконавцем за місцем проживання, перебування, роботи боржника або за місцезнаходженням його майна.

Приватний виконавець приймає до виконання виконавчі документи за місцем проживання, перебування боржника - фізичної особи, за місцезнаходженням боржника - юридичної особи або за місцезнаходженням майна боржника. Виконавчі дії у виконавчих провадженнях, відкритих приватним виконавцем у виконавчому окрузі, можуть вчинятися ним на всій території України.

Отже, законодавець пов`язує місце виконання рішення з місцем вчинення виконавчих дій.

З матеріалів позовної заяви вбачається, що приватним виконавцем, що прийняв до виконання виконавчий документ та знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Раїси Окіпної, 4-А, оф. 35-А, постановою від 12.10.2020 року відрито виконавче провадження № 63269185.

Постановою від 23.10.2020 року приватним виконавцем звернуто стягнення на доходи боржника - ОСОБА_1 та направлено її копію для виконання до Інституту психології ім. Г.С. Костюка Національної академії педагогічних наук України (ЄДРПОУ 02141213), де божник згідно відомостей, наданих ПФУ, ДФС, отримує дохід, тобто виконавчі дії провадяться виконавцем за місцем роботи боржника.

Так, адресою місцезнаходження Інституту психології ім. Г.С. Костюка Національної академії педагогічних наук України є: м. Київ, вул. Паньківська, 2.

Зазначена адреса територіально не віднесена до Солом`янського району м. Києва.

Згідно з п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ст. 32 ЦПК України спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

З огляду на наведене, оскільки позивач звернувся за правилами, встановленими ч. 12 ст. 28 ЦПК України, заявлені позовні вимоги мають розглядатись судом за місцем виконання виконавчого напису, тобто за місцем роботи боржника.

З викладеного випливає висновок про необхідність передачі справи на розгляд Голосіївському районному суду м. Києва, т.я. справа не підсудна Солом`янському районному суду міста Києва, оскільки належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Керуючись ч. 2 ст. 27, п. 1 ч. 1 ст. 31, 32, 260, 353, 354 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Аланд , треті особи: приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу Горай Олег Станіславович, приватний виконавець виконавчого округу міста Києва Клітченко Оксана Анатоліївна, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, передати на розгляд Голосіївському районному суду м. Києва.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду через суд першої інстанції шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення13.11.2020
Оприлюднено17.11.2020
Номер документу92883950
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню

Судовий реєстр по справі —760/24319/20

Рішення від 19.05.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Ольшевська І. О.

Ухвала від 11.02.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Ольшевська І. О.

Ухвала від 13.01.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Ольшевська І. О.

Ухвала від 13.01.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Ольшевська І. О.

Ухвала від 13.11.2020

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Калініченко О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні