Ухвала
від 17.11.2020 по справі 174/597/20
ВІЛЬНОГІРСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЄУН 174/597/20

н/п 2/174/262/2020

У Х В А Л А

17 листопада 2020 року м. Вільногірськ

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області в складі:

головуючого - судді Борцової А.А.,

з участю секретаря - Килинчук Л.Л.,

позивачки - ОСОБА_1 ,

представника позивачки - ОСОБА_2 ,

представника відповідача - ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Вільногірської міської ради Дніпропетровської області про визнання наймачем за договором найму жилого приміщення замість попереднього наймача, треті особи: Управління архітектури, капітального будівництва та житлово-комунального господарства Вільногірської міської ради Дніпропетровської області, ОСОБА_4 , комунальне підприємство Управляюча компанія Жилкомсервіс Вільногірської міської ради Дніпропетровської області, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулася до суду з вказаним позовом та просить визнати її наймачем квартири АДРЕСА_1 , замість попереднього наймача ОСОБА_5 відповідно до договору найму житла в будинках державного і комунального житлового фонду № 7547 від 18.03.2014 року.

В судовому засіданні 17.11.2020 року, представник позивачки ОСОБА_2 заявив клопотання та керуючись ст.51 ЦПК України, просить залучити до участі у справі в якості співвідповідачів - комунальне підприємство Управляюча компанія Жилкомсервіс Вільногірської міської ради Дніпропетровської області, Управління архітектури, капітального будівництва та житлово-комунального господарства Вільногірської міської ради Дніпропетровської області, мотивуючи тим, що дані особи залучені до участі у справі у якості третіх осіб, однак повинні відповідати по позову, оскільки КП Управляюча компанія Жилкомсервіс Вільногірської міської ради Дніпропетровської області є управителем житлового фонду м. Вільногірська, а Управління архітектури, капітального будівництва та житлово-комунального господарства Вільногірської міської ради Дніпропетровської області здійснює повноваження щодо обліку та розподілу житлового фонду в місті, про що дізналися з відзиву, направленого до суду відповідачем.

Третя особа - ОСОБА_4 в судове засідання не з`явилася, про місце і час розгляду справи повідомлена належним чином, надала заяву, згідно з якою просить розглядати справу у її відсутність.

Представники третіх осіб - комунального підприємства Управляюча компанія Жилкомсервіс Вільногірської міської ради Дніпропетровської області та Управління архітектури, капітального будівництва та житлово-комунального господарства Вільногірської міської ради Дніпропетровської області в судове засідання не з`явилися, про місце і час розгляду справи повідомлені належним чином, про причини неявки суд не повідомили, заяви про розгляд справи за їх відсутності не подали.

Вислухавши представника відповідача ОСОБА_3 , яка не заперечує проти вказаного клопотання , позивачку, яка підтримала думку свого представника, суд дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Так, згідно з ч.ч.1,2, 3 ст. 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Таким чином, клопотання представника позивачки слід задовольнити та залучити до участі у справі в якості співвідповідачів Комунальне підприємство Управляюча компанія Жилкомсервіс Вільногірської міської ради Дніпропетровської області та Управління архітектури, капітального будівництва та житлово-комунального господарства Вільногірської міської ради Дніпропетровської області.

Керуючись ст. 51 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника позивачки ОСОБА_2 - задовольнити.

Виключити з числа третіх осіб та залучити до участі у справі в якості співвідповідачів - комунальне підприємство Управляюча компанія Жилкомсервіс Вільногірської міської ради Дніпропетровської області (ЄДРПОУ 40494091, місцезнаходження: вул. Молодіжна, буд. 53, м.Вільногірськ Дніпропетровська область) та Управління архітектури, капітального будівництва та житлово-комунального господарства Вільногірської міської ради Дніпропетровської області (ЄДРПОУ 26368915, місцезнаходження: вул. Ю.М.Устенка, 14 в м.Вільногірськ Дніпропетровська область).

По справі оголосити перерву до 10 грудня 2020 року до 10 год. 30 хв.

Копію даної ухвали надіслати на адресу комунального підприємства Управляюча компанія Жилкомсервіс Вільногірської міської ради Дніпропетровської області та Управлінню архітектури, капітального будівництва та житлово-комунального господарства Вільногірської міської ради Дніпропетровської області.

Роз`яснити співвідповідачам - комунальному підприємству Управляюча компанія Жилкомсервіс Вільногірської міської ради Дніпропетровської області та Управлінню архітектури, капітального будівництва та житлово-комунального господарства Вільногірської міської ради Дніпропетровської області право надати письмові пояснення по суті позову або відзив на позов .

Визначити співвідповідачам - комунальному підприємству Управляюча компанія Жилкомсервіс Вільногірської міської ради Дніпропетровської області та Управлінню архітектури, капітального будівництва та житлово-комунального господарства Вільногірської міської ради Дніпропетровської області строк до 01 грудня 2020 року для подання відзиву на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України та письмових, електронних доказів, висновків експертів, заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи (позивачу). У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст.178 ЦПК України).

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої-п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи .

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Головуючий - суддя: А.А. Борцова

Дата ухвалення рішення17.11.2020
Оприлюднено20.11.2020
Номер документу92948629
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання наймачем за договором найму жилого приміщення замість попереднього наймача,

Судовий реєстр по справі —174/597/20

Ухвала від 22.02.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Антоненко Наталія Олександрівна

Постанова від 28.12.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Ухвала від 16.02.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Рішення від 28.12.2020

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Борцова А. А.

Рішення від 28.12.2020

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Борцова А. А.

Рішення від 28.12.2020

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Борцова А. А.

Ухвала від 17.11.2020

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Борцова А. А.

Ухвала від 20.10.2020

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Борцова А. А.

Ухвала від 14.09.2020

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Борцова А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні