Ухвала
від 20.11.2020 по справі 445/1401/20
ЗОЛОЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 445/1401/20

Провадження № 2/445/531/20

УХВАЛА

про витребування доказів

20 листопада 2020 року Золочівський районний суд Львівської області в складі:

головуючого судді Пилип`яка П.В.,

секретаря судового засідання Мацайло О.М.,

за участі

представника позивача ОСОБА_1 ,

представника відповідача ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання представників позивача та відповідача про витребування доказів,

в с т а н о в и в:

на розгляді Золочівського районного суду Львівської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_3 до Підлипецької сільської ради Золочівського району Львівської області, ОСОБА_4 про визнання протиправним та скасування рішення, скасування реєстрації права власності, визнання протиправними дій та зобов`язання до вчинення дій.

Представник Підлипецької сільської ради Золочівського району Львівської області, будучи належним чином повідомленим про час та місце розгляду справи в підготовче судове засідання не з`явився.

Представник позивача заявив клопотання у якому просить витребувати у Підлипецької сільської ради Золочівського району Львівської області усі наявні документи, що стосуються земельного спору між ОСОБА_3 та ОСОБА_4 та усі наявні документи, що стосуються відведення у власність ОСОБА_4 земельної ділянки за адресою: АДРЕСА_1 ; витребувати в Комунального підприємства Львівської обласної державної адміністрації Золочівське міжрайонне бюро технічної інвентаризації інвентаризаційну справу щодо індивідуального житлового будинку, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 та АДРЕСА_1 ; витребувати в приватного нотаріуса Золочівського районного нотаріального округу Швець О.В. усі документи, що стосуються укладення та нотаріального посвідчення договору купівлі - продажу частки житлового будинку від 28 квітня 2006 року, укладеного між ОСОБА_5 та ОСОБА_6 та договору дарування частки житлового будинку від 11 листопада 2015 року, укладеного між ОСОБА_6 та ОСОБА_4 .

В обгрунтування клопотання вказав, що звертався із адвокатським запитами до Підлипецької сільської ради Золочівського району Львівської області та приватного нотаріуса Золочівського районного нотаріального округу про надання вищевказаних документів, однак у наданні таких йому було відмовлено. Щодо матеріалів інвентаризаційної справи, яка знаходиться у розпорядженні КП Золочівське міжрайонне бюро технічної інвентаризації зазначив, що технічно неможливо зробити копію такої. Відтак, оскільки у позивача виникли перешкоди у отриманні доказів, просить суд про витребування доказів.

Представник відповідача проти поданого клопотання заперечив, просив у його задоволенні відмовити з підстав, що таке подано з порушенням процесуальних строків.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши думку представників сторін, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

За приписами ч.2, 4 ст.83 ЦПК України позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви. Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

Враховуючи, що представник позивача звертався до Підлипецької сільської ради Золочівського району Львівської області та приватного нотаріуса Золочівського районного нотаріального округу про отримання доказів до моменту подання позовної зави, у позивача існують об`єктивні перешкоди у отриманні вказаних доказів, а також зважаючи, що завданням підготовчого провадження є вчинення дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, суд вважає, що клопотання представника позивача слід задовольнити.

З приводу клопотання представника відповідача про витребування від Львівського окружного адміністративного суду матеріалів адміністративної справи №813/2480/18, враховуючи, що представник відповідача просив його не розглядати, суд вважає, що таке слід залишити без розгляду.

Керуючись ст.83, 84, 189, 260, 261 ЦПК України,

п о с т а н о в и в:

клопотання представника відповідача залишити без розгляду.

клопотання представника позивача задовольнити.

Витребувати у Підлипецької сільської ради Золочівського району Львівської області (Львівська обл., Золочівський р-н, с. Підлипці): усі наявні документи, що стосуються земельного спору між ОСОБА_3 та ОСОБА_4 ; усі наявні документи, що стосуються відведення у власність ОСОБА_4 земельної ділянки за адресою: АДРЕСА_1 .

Витребувати в Комунального підприємства Львівської обласної державної адміністрації Золочівське міжрайонне бюро технічної інвентаризації (Львівська обл., м. Золочів, вул. Кармелюка, 12) інвентаризаційну справу щодо індивідуального житлового будинку, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 та АДРЕСА_1 .

Витребувати в приватного нотаріуса Золочівського районного нотаріального округу Швець О.В. усі документи, що стосуються укладення та нотаріального посвідчення договору купівлі - продажу частки житлового будинку від 28 квітня 2006 року, укладеного між ОСОБА_5 та ОСОБА_6 та договору дарування частки житлового будинку від 11 листопада 2015 року, укладеного між ОСОБА_6 та ОСОБА_4 .

Копію ухвали скерувати для виконання Підлипецькій сільській раді Золочівського району Львівської області, КП Золочівське міжрайонне бюро технічної інвентаризації та приватному нотаріусу Золочівського нотаріального округу Швець О.В., роз`яснивши при цьому, що докази, які вимагає суд, направляються до суду безпосередньо. Особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

Строк виконання ухвали до 04.12.2020.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення і оскарженню не підлягає.

Суддя П. В.Пилип`як

СудЗолочівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення20.11.2020
Оприлюднено23.11.2020
Номер документу92990011
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —445/1401/20

Ухвала від 29.05.2023

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Ухвала від 29.05.2023

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Ухвала від 28.09.2021

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Ухвала від 21.05.2021

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Пилип'як П. В.

Ухвала від 20.01.2021

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Пилип'як П. В.

Ухвала від 20.11.2020

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Пилип'як П. В.

Ухвала від 13.08.2020

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Пилип'як П. В.

Ухвала від 13.08.2020

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Пилип'як П. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні