Ухвала
від 20.11.2020 по справі 464/6488/20
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 464/6488/20

пр.№ 1-кс/464/1875/20

У Х В А Л А

20 листопада 2020 року м.Львів

Слідчий суддя Сихівського районного суду м.Львова ОСОБА_1 , секретар судового засідання ОСОБА_2 , з участю слідчого ОСОБА_3 розглянувши клопотання слідчого про проведення обшуку,

в с т а н о в и в:

старший слідчий з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУДФС у Львівській області ОСОБА_3 у зв`язку із досудовим розслідуванням кримінального провадження №32020140000000001 від 10.01.2020 за попередньою правовою кваліфікацією кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України, звернувся в суд із клопотанням, погодженим із прокурором відділу нагляду Львівської обласної прокуратури ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку.

В обгрунтування клопотання покликається на те, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Львівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному 10.01.2020 до ЄРДР №32020140000000001, за попередньою правовою кваліфікацією кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

Підставою для внесення відомостей в Єдиний реєстр досудових розслідувань слугували матеріали оперативного управління ГУ ДФС у Львівській області за №53/21.4-10 від 08.01.2020.

Згідно зібраних матеріалів встановлено, що ТОВ «Калібра Україна» (ЄДРПОУ 34943111) в особі директора ОСОБА_5 в період 2018-2019 років відображало по обліках товариства придбання мобільної гарнітури JABRA та MOTOROLA на суму 31,2млн.грн. в ТОВ «Гаджет Мобайл» (ЄДРПОУ 38378456).

Проведеними заходами встановлено, що засновники та службові особи ТОВ «Гаджет Мобайл» є підставними особами.

Проведеними заходами встановлено, що ТОВ «Калібра Україна» та ТОВ «Аудіосет» - взаємопов`язані підприємства, підконтрольні одним особам, зокрема гр. ОСОБА_5 .

Досудовим розслідуванням встановлено, що товар, продажем якого займається ТОВ «Калібра Україна», ТОВ «Гаджет Мобайл» та ТОВ «Аудіосет» - «мікротелефонна гарнітура Bluetooth ТМ Jabra та Motorola» ввозиться останніми на митну територію України по заниженим цінам та з приховуванням від контролюючих органів реальної кількості та вартості ввезеного товару шляхом підробки необхідних для розмитнення документів.

Досудовим розслідуванням встановлено, що доставка та зберігання товару для групи підконтрольних підприємств: ТОВ «Калібра Україна», ТОВ «Аудіосет», ТОВ «Гаджет Мобайл», здійснюється на територію приміщення за адресою: м.Львів, вул.Городоцька, 160.

Враховуючи вищевикладене, іншим шляхом отримати вищеназвані відомості, ніж проведенням обшуку за адресою де фактично відбувається оформлення відповідних документів, не надається за можливе.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив таке задовольнити.

Заслухавши пояснення слідчого та його думку в підтримку клопотання, перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя приходить до наступного висновку з огляду на таке.

Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Львівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному 10.01.2020 до ЄРДР №32020140000000001, за попередньою правовою кваліфікацією кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

Згідно з ч.1 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Проведеними слідчими (розшуковими) діями встановлено, що в приміщенні за адресою: м.Львів, вул.Городоцька, 160, де фактично відбувається зберігання відповідних документів, які оформляються поза бухгалтерським та податковим обліках, здійснюється реалізація мікротелефонної гарнітури та передача не задекларованих готівкових коштів, можуть зберігатись залишки необлікованої продукції, стікер - наклейки для наклеювання на товари мікротелефонної гарнітури, документи щодо придбання (імпорту) та подальшої реалізації товарів, бланки, печатки, дані бухгалтерського обліку, чекові книжки, комп`ютерна техніка, USB та магнітні носії, на яких виготовлялись документи та зберігаються на даний час, чорнові записи та записні книжки, в яких міститься інформація щодо причетних до вчинення злочину осіб, зразки їх підписів та почерку, засоби доступу до банківських рахунків, які могли використовуватись для скерування коштів, не задекларовані (необліковані) готівкові кошти, що мають значення для розслідування даного кримінального провадження. Крім того, за вказаною адресою відбувається наклейка та упаковка продукції, яка заїхала «контрабандним способом», із заниженням митної вартості.

Досудовим розслідуванням встановлено, що приміщення за адресою: м.Львів, вул.Городоцька, 160 (адміністративний будинок під літ. «А-1») відповідно до інформації Державного реєстру речових прав на нерухоме майно перебуває у власності ОСОБА_6 , рнокпп НОМЕР_1 (попередній власник ОСОБА_7 ) та використовується у господарській діяльності ТОВ «Калібра Україна», ТОВ «Аудіосет», ТОВ «Гаджет Мобайл Україна» у відповідності до договорів суборенди приміщення, укладених ТОВ «Аудіосет» із ТОВ «Лео-С» та ТОВ «Гаджет Мобайл Україна» із ТОВ «Лео-С» та ТОВ «ТВК «Волді».

З врахуванням вищенаведеного, приходжу до переконання, що внесене слідчим клопотання відповідає вимогам ч.3 ст.234 КПК України. З доводів, викладених у клопотанні та слідчим в суді, вбачається, що обшук приміщення має суттєве значення для проведення досудового розслідування та може бути використане як доказ вчиненого кримінального правопорушення, а також з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення. Передбачені ч.5 ст.234 КПК України підстави для відмови в задоволенні клопотання слідчим суддею не встановлені. При цьому враховуються правові підстави для обшуку, достатність доказів, що вказують на вчинення кримінального правопорушення за ч.3 ст.212 КК України, наслідки обшуку, розумність та співмірність обшуку завданням кримінального провадження (ст.2 КПК України), а також неможливість досягнення мети, на яку покликається слідчий без застосування цієї слідчої дії, клопотання слідчого слід задовольнити.

Керуючись ст.ст. 234, 235, 309, 369-372, 532 КПК України,

п о с т а н о в и в:

клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУДФС у Львівській області ОСОБА_3 на проведенняобшуку в приміщенні за адресою: м.Львів, вул.Городоцька, 160 (адміністративний будинок під літ. «А-1»), з метою відшукання і вилучення документів складського обліку, документів щодо придбання (імпорту) та подальшої реалізації товарів службовими особами та особами причетними до діяльності ТОВ «Калібра Україна», ТОВ «Аудіосет», ТОВ «Гаджет Мобайл», ТОВ «Гаджет Мобайл Україна» товарно-транспортних накладних, печаток вказаних товариств та компаній - нерезидентів, документів бухгалтерського обліку та подвійної бухгалтерії в письмовому та електронному вигляді, стікер - наклейок для наклеювання на товари мікротелефонної гарнітури, чорнових записів та записних книжок, в яких міститься інформація щодо причетних до вчинення злочину осіб, зразки їх підписів та почерку, банківських платіжних карток (пластикових), не облікованих (не задекларованих) готівкових коштів, які мають значення для розслідування даного кримінального провадження.

Строк дії ухвали один місяць.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.11.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу93020682
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —464/6488/20

Ухвала від 20.04.2021

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 23.11.2020

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 23.11.2020

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 23.11.2020

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 23.11.2020

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 20.11.2020

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 20.11.2020

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 20.11.2020

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 20.11.2020

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 20.11.2020

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні