Ухвала
від 25.11.2020 по справі 923/398/14 (923/274/20)
ПІВДЕННО-ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВДЕННО-ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД


У Х В А Л А

про відкриття апеляційного провадження

25 листопада 2020 року м. ОдесаСправа № 923/398/14 (923/274/20)

Південно-західного апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого судді: Богатиря К.В.

суддів: Бєляновського В.В., Філінюка І.Г.

розглянувши апеляційну скаргу Приватного акціонерного товариства Зовнішньоторгівельна фірма Краз

на ухвалу Господарського суду Херсонської області від 09.10.2020

у справі №923/398/14 (923/274/20)

за позовом: Приватне акціонерне товариство "Зовнішньоторгівельна фірма "КРАЗ"

до Відповідача-1: Українська універсальна біржа "Капітал"

Відповідача - 2: Приватного акціонерного товариства Херсонський завод карданних валів Відповідача-3: Товариства з обмеженою відповідальністю Автоград Херсон

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: приватний нотаріус Херсонського міського нотаріального округу Шулік Альона Олександрівна, нотаріус Голопристанської державної нотаріальної контори Негра Олег Анатолійович, нотаріус Скадовської державної нотаріальної контори Сисак Дмитро Петрович

про визнання недійсним результатів другого повторного аукціону з продажу майна, проведеного 20.11.2019 та про визнання недійсним договору купівлі-продажу цілісного майнового комплексу від 27.11.2019

в межах справи про банкрутство № 923/398/14

за заявою Кредитора : Товариства з обмеженою відповідальністю Новий день

до Боржника: Приватного акціонерного товариства Херсонський завод карданних валів

ВСТАНОВИВ:

19.03.2020 до Господарського суду Херсонської області була подана позовна заява від кредитора Приватного акціонерного товариства Зовнішньоторгівельна фірма Краздо Відповідача-1 - Української універсальної біржі Капітал , Відповідача-2 - ПрАТ ХЗКВ , Відповідача-3 - Товариства з обмеженою відповідальністю Автоград Херсон про визнання недійсним результатів другого повторного аукціону з продажу майна, проведеного 20.11.2019 та про визнання недійсним договору купівлі-продажу цілісного майнового комплексу від 27.11.2019.

Ухвалою Господарського суду Херсонської області від 09.10.2020 у задоволенні позову відмовлено у повному обсязі.

06.11.2020 до Південно-західного апеляційного господарського суду надійшла апеляційна скарга Приватного акціонерного товариства Зовнішньоторгівельна фірма Краз на ухвалу Господарського суду Херсонської області від 09.10.2020 по справі № 923/398/14 (923/274/20). Апелянт просить скасувати оскаржувану ухвалу та постановити нову, якою задовольнити позовні вимоги Приватного акціонерного товариства Зовнішньоторгівельна фірма Краз у повному обсязі.

Автоматизованою системою документообігу суду для розгляду справи № 923/398/14 (923/274/20) було визначено колегію суддів у складі: головуючий суддя - Богатир К.В., судді Бєляновський В.В., Філінюк І.Г.

Ухвалою Південно-західного апеляційного господарського суду від 11.11.2020 апеляційну скаргу Приватного акціонерного товариства Зовнішньоторгівельна фірма Краз на ухвалу Господарського суду Херсонської області від 09.10.2020 по справі № 923/398/14 (923/274/20) - залишено без руху; встановлено Приватному акціонерному товариству Зовнішньоторгівельна фірма Краз строк для усунення недоліків при поданні апеляційної скарги шляхом надання Південно-західному апеляційному господарському суду доказів надсилання копії апеляційної скарги на адресу членів комітету кредиторів, а саме: Акціонерного товариства "Банк "Фінанси та Кредит"; Публічного акціонерного товариства "Токмацький Ковальсько-Штампувальний завод"; Публічного акціонерного товариства "Ужгородський Турбогаз", Приватного акціонерного товариства "АвтоКраЗ" та на адресу ліквідатора банкрута - арбітражного керуючого Мегері А.В. - протягом 10 днів з дня вручення цієї ухвали; роз`яснено Приватному акціонерному товариству Зовнішньоторгівельна фірма Краз , що при невиконанні вимог даної ухвали, апеляційна скарга вважається неподаною та повертається апелянту.

20.11.2020 до Південно-західного апеляційного господарського суду від Приватного акціонерного товариства Зовнішньоторгівельна фірма Краз надійшла заява про усунення недоліків апеляційної скарги до якої були додані докази направлення апеляційної скарги на адресу членів комітету кредиторів та ліквідатора. Тому колегія суддів прийшла до висновку, що недоліки апеляційної скарги усунуто.

Відповідно до ст. 262 Господарського процесуального кодексу України про відкриття апеляційного провадження у справі суд апеляційної інстанції постановляє ухвалу. До відкриття апеляційного провадження учасники справи мають право подати заперечення проти відкриття апеляційного провадження. Питання про відкриття апеляційного провадження у справі вирішується не пізніше п`яти днів з дня надходження апеляційної скарги або заяви про усунення недоліків, поданої у порядку, передбаченому статтею 260 цього Кодексу. В ухвалі про відкриття апеляційного провадження зазначається строк для подання учасниками справи відзиву на апеляційну скаргу та вирішується питання про витребування матеріалів справи. Якщо разом з апеляційною скаргою подано заяви чи клопотання, суд в ухвалі про відкриття апеляційного провадження встановлює строк, протягом якого учасники справи мають подати свої заперечення щодо поданих заяв чи клопотань, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо апеляційна скарга подана з пропуском визначеного цим Кодексом строку, суд у випадку поновлення строку на апеляційне оскарження зупиняє дію оскаржуваного рішення в ухвалі про відкриття апеляційного провадження.

Згідно із ч. 1 ст. 270 ГПК України у суді апеляційної інстанції справи переглядаються за правилами розгляду справ у порядку спрощеного позовного провадження з урахуванням особливостей, передбачених у цій главі.

Відповідно до ч. 1 ст. 252 ГПК України розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження здійснюється судом за правилами, встановленими цим Кодексом для розгляду справи в порядку загального позовного провадження, з особливостями, визначеними у цій главі.

Відповідно до ст. 263 ГПК України учасники справи мають право подати до суду апеляційної інстанції відзив на апеляційну скаргу в письмовій формі протягом строку, встановленого судом апеляційної інстанції в ухвалі про відкриття апеляційного провадження. Відзив на апеляційну скаргу має містити: 1) найменування суду апеляційної інстанції; 2) ім`я (найменування), поштову адресу особи, яка подає відзив на апеляційну скаргу, а також номер засобу зв`язку, адресу електронної пошти, - за наявності; 3) обґрунтування заперечень щодо змісту і вимог апеляційної скарги; 4) у разі необхідності - клопотання особи, яка подає відзив на апеляційну скаргу; 5) перелік матеріалів, що додаються. Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції. До відзиву додаються докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Оскільки апеляційна скарга, подана Приватним акціонерним товариством Зовнішньоторгівельна фірма Краз відповідає вимогам ст.ст. 258, 259 ГПК України, колегія суддів вважає за необхідне відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Приватного акціонерного товариства Зовнішньоторгівельна фірма Краз на ухвалу Господарського суду Херсонської області від 09.10.2020 по справі № 923/398/14 (923/274/20).

Відповідно до приписів ст. 267 Господарського процесуального кодексу України судовою колегією встановлюється строк для подання відзиву на апеляційну скаргу.

Колегія суддів апеляційної інстанції вважає за доцільне призначити справу до судового розгляду у відповідності до ст. 268 ГПК України.

Окрім того, до Південно-західного апеляційного господарського суду надійшло клопотання представника ПАТ АвтоКраз адвоката Гонтар П.А. про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами суду.

Розглянувши вищевказану заяву, суд апеляційної інстанції дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 4 ст. 197 Господарського процесуального кодексу України під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Враховуючи вищенаведені положення, суд апеляційної інстанції вважає, що заява про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами суду, за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення "EasyCon", підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 165, 166, 167, 169, 170, 234, 256, 262, 263, 267, 268 Господарського процесуального кодексу України, Південно-західний апеляційний господарський суд,

УХВАЛИВ:

1.Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Приватного акціонерного товариства Зовнішньоторгівельна фірма Краз на ухвалу Господарського суду Херсонської області від 09.10.2020 по справі № 923/398/14 (923/274/20).

2.Встановити строк для подання відзиву на апеляційну скаргу до 25.12.2020.

3.Роз`яснити учасникам справи про їх право до 25.12.2020 подати до суду заяви чи клопотання стосовно призначення експертизи, витребування доказів, судових доручень щодо збирання доказів, залучення у справі спеціаліста, перекладача, вжиття заходів забезпечення позову, відводів, затвердження мирових угод тощо, а також надати заперечення на заяви та клопотання інших осіб із доказами направлення копій таких заяв або заперечень іншим учасникам справи.

4. Призначити справу № 923/398/14 (923/274/20) до розгляду на 14 січня 2021 року о 14:00.

5.Засідання відбудеться у приміщенні Південно-західного апеляційного господарського суду за адресою: м. Одеса, пр. Шевченка, 29, зал судових засідань № 7, 3-ій поверх.

6.Явка представників учасників справи не є обов`язковою.

7.Роз`яснити учасникам судового провадження їх право подавати до суду заяви про розгляд справ у їхній відсутності за наявними в справі матеріалами.

8.Клопотання представника ПАТ АвтоКраз адвоката Гонтар П.А. про участь у судовому засіданні по справі №923/398/14, призначеної до розгляду на 14 січня 2021 року о 14:00, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду - задовольнити.

9.Судове засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення "EasyCon" провести у м. Одеса, пр. Шевченка, 29 - у приміщенні Південно-західного апеляційного господарського суду в залі судових засідань №7.

10.Надати можливість представнику ПАТ АвтоКраз адвоката Гонтар П.А. взяти участь у судовому засіданні за зареєстрованою на офіційному веб-порталі судової влади України електронною адресою - gontar@zhovanniknp.com.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не підлягає оскарженню.

Головуючий К.В. Богатир

Судді: В.В. Бєляновський

І.Г. Філінюк

Дата ухвалення рішення25.11.2020
Оприлюднено27.11.2020
Номер документу93101012
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство № 923/398/14 за заявою Кредитора : Товариства з обмеженою відповідальністю Новий день до Боржника: Приватного акціонерного товариства Херсонський завод карданних валів

Судовий реєстр по справі —923/398/14 (923/274/20)

Ухвала від 15.12.2020

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Постанова від 01.12.2020

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Ухвала від 25.11.2020

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Ухвала від 11.11.2020

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Ухвала від 10.11.2020

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Ухвала від 23.10.2020

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Ухвала від 23.10.2020

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Ухвала від 09.10.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 12.10.2020

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Ухвала від 17.09.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Литвинова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні