Ухвала
від 19.11.2020 по справі 128/2944/19
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 128/2944/19

УХВАЛА

19.11.2020 м. Вінниця

Вінницький районний суд Вінницької області в складі:

головуючої судді - Саєнко О.Б., при секретарі - Атаманюк В.О., без участі сторін та їх представників,

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду м. Вінниці цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 про встановлення порядку користування земельною ділянкою , за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Писарівська сільська рада Вінницького району ,-

УСТАНОВИВ:

З 01.11.2019 в провадженні Вінницького районного суду Вінницької області знаходить на розгляді вищевказана цивільна справа, в якій позивач просить суд встановити порядок користування земельною ділянкою, розташованою у АДРЕСА_1 , площею 0,2500 га, визначивши земельну ділянку, якою користується ОСОБА_1 .

Ухвалою Вінницького районного суду Вінницької області від 20.11.2019 року відкрито провадження по справі (а.с.40).

30.03.2020, через канцелярію суду від представника позивача - адвоката Путіліна Є.В. надійшла заява про призначення земельно-технічної експертизи, яка мотивована тим, що в позовних вимогах позивач просить суд встановити порядок користування земельною ділянкою, розташованою у АДРЕСА_1 , площею 0,2500 га, визначивши земельну ділянку, якою користується ОСОБА_1 , згідно висновку судової земельно-технічної експертизи.

Просив суд призначити по справі судову земельно-технічну експертизу, проведення якої доручити експертам ТОВ Подільській центр судових експертиз ; витрати на проведення експертизи покласти на позивача; дозволити при необхідності експертам залучати спеціаліста для проведення експертизи; поставити перед експертом наступне питання: надати можливі варіанти встановлення порядку користування земельною ділянкою площею 0,2500 га, розташованою у АДРЕСА_1 , визначивши земельну ділянку, якою користується ОСОБА_1 , згідно висновку судової земельно-технічної експертизи. У наданих варіантах врахувати ідеальні частки співвласників у будинковолодінні, можливість нормального користування будинком і здійснення догляду за ним, розташування господарських будівель та споруд співвласників, розташування плодово- ягідних насаджень співвласників, можливість проходу з вулиці на подвір`я, вимоги санітарних правил і правил протипожежної безпеки.

19.11.2020, до підготовчого засідання учасники справи не з`явилися, через канцелярію суду від представника позивача надійшла заява про проведення даного підготовчого засідання за його відсутності, клопотання про призначення експертизи просив задовольнити.

Інші учасники справи до судового засідання не з`явилися по невідомим для суду причинам, про дату, час та місце судового засідання повідомлялися завчасно та належним чином, заяв про відкладення до суду не надходило.

Суд вважає за можливе проводити дане підготовче засідання у відсутності учасників справи та вирішити наявне клопотання про призначення експертизи.

Вивчивши клопотання, дослідивши матеріали цивільної справи, суд прийшов до висновку, що клопотання підлягає задоволенню , виходячи з такого.

Згідно із положеннями п. 1 ч.1 ст. 103 ЦПК України суд призначає експертизу у справі для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо.

Відповідно до ч.ч.3,4 ст.103ЦПК при призначенні експертизи судом експерт або експертна установа обирається сторонами за взаємною згодою, а якщо такої згоди не досягнуто у встановлений судом строк, експерта чи експертну установу визначає суд. Суд з урахуванням обставин справи має право визначити експерта чи експертну установу самостійно. У разі необхідності може бути призначено декілька експертів для підготовки одного висновку (комісійна або комплексна експертиза). Питання, з яких має бути проведена експертиза, що призначається судом, визначаються судом.

В зв`язку з наведеним, суд, враховуючи межі заявлених позовних вимог, предмету спору, вважає за необхідне задовольнити заяву представника позивача та призначити по даній справі судово земельно -технічну експертизу , оскільки вирішення поставленого питання, яке стосується предмету позову, потребує спеціальних технічних знань та мають значення для вирішення справи.

Відповідно до п.5 ч.1 ст. 202 ЦПК, суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку призначення судом експертизи.

Тому, суд вважає за можливе на час проведення даної експертизи провадження в справі - зупинити.

Керуючись ст.ст. 103, 202 ЦПК , суд-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_6 - про призначення експертизи - задовольнити.

Призначити по справі № 128/2944/19 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 про встановлення порядку користування земельною ділянкою , за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Писарівська сільська рада Вінницького району, судову земельно -технічну експертизу , проведення якої доручити експертам Подільського центру судових експертиз.

На вирішення експертів поставити питання:

1.Надати можливі варіанти встановлення порядку користування земельною ділянкою площею 0,2500 га розташованою у АДРЕСА_1 , визначивши земельну ділянку, якою користується ОСОБА_1 , згідно висновку судової земельно-технічної експертизи. У наданих варіантах врахувати ідеальні частки співвласників у будинковолодінні, можливість нормального користування будинком і здійснення догляду за ним, розташування господарських будівель та споруд співвласників, розташування плодово- ягідних насаджень співвласників, можливість проходу з вулиці на подвір`я, вимоги санітарних правил і правил протипожежної безпеки.

Дозволити при необхідності експертам залучати спеціаліста для проведення експертизи.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384 , 385 КК України за завідомо неправдивий висновок або відмову без поважних причин від виконання покладених на них обов`язків.

Експертизу провести у строк не пізніше ніж 20.03.2021 року, у разі неможливості проведення експертизи у вказаний строк, повідомити про це суд.

Попередити сторони про наслідки ухилення від участі в експертизі, передбачені ст.109 ЦПК України .

Витрати за проведення експертизи покласти на позивача- ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ).

В розпорядження експертів надати матеріали цивільної справи №128/2944/19.

Зупинити провадження в справі - до отримання висновку експерта.

Ухвала може бути оскаржена до Вінницького апеляційного суду через Вінницький районний суд Вінницької області , шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії даної ухвали.

Суддя: О.Б. Саєнко

Дата ухвалення рішення19.11.2020
Оприлюднено27.11.2020
Номер документу93110074
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення порядку користування земельною ділянкою ,

Судовий реєстр по справі —128/2944/19

Ухвала від 02.06.2023

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Саєнко О. Б.

Ухвала від 02.05.2023

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Саєнко О. Б.

Ухвала від 02.05.2023

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Саєнко О. Б.

Ухвала від 27.09.2021

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Саєнко О. Б.

Ухвала від 11.06.2021

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Саєнко О. Б.

Ухвала від 27.05.2021

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Саєнко О. Б.

Ухвала від 18.01.2021

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Саєнко О. Б.

Ухвала від 19.11.2020

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Саєнко О. Б.

Ухвала від 22.06.2020

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Саєнко О. Б.

Ухвала від 22.06.2020

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Саєнко О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні