Ухвала
від 30.11.2020 по справі 354/1216/13-ц
ЯРЕМЧАНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

Справа № 354/1216/13-ц

Провадження № 2/354/101/20

У Х В А Л А

30 листопада 2020 року м. Яремче

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області в складі:

Головуючої судді Ваврійчук Т.Л.

за участю секретаря Коцюбович Л.Л.

прокурора Верешко М.І.

представника позивача ОСОБА_1

представника відповідачів адвоката Селяніна В.О.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Яремче цивільну справу за позовом прокурора м.Яремче в інтересах держави в особі Міністерства екології та природних ресурсів України, Карпатського національного природного парку до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 Яремчанської міської ради про визнання недійсним рішення Яремчанської міської ради від 13.10.2009 року, визнання недійсними державних актів на право власності на земельні ділянки, договорів купівлі-продажу земельних ділянок та повернення земельних ділянок,-

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Яремчанського міського суду Івано-Франківської області перебуває цивільна справа за вказаним позовом.

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України звернулося до суду із заявою про заміну сторони у цивільній справі №354/1216/13-ц за позовом прокурора м.Яремче в інтересах держави в особі Міністерства екології та природних ресурсів України,Карпатського національного природного парку до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , Яремчанської міської ради про визнання недійсним рішення Яремчанської міської ради від 13.10.2009 року, визнання недійсними державних актів на право власності на земельні ділянки, договорів купівлі-продажу земельних ділянок та повернення земельних ділянок, а саме: первісного позивача Міністерство енергетики та захисту довкілля України на його правонаступника- Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України. В обгрунтування поданої заяви зазначено, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №829 від 02.09.2019 року Деякі питання оптимізації системи центральних органів виконавчої влади Міністерство екології та природних ресурсів було перейменовано на Міністерство енергетики та захисту довкілля України. Згідно постанови Кабінету Міністрів України №425 від 27.05.2020 року Деякі питання оптимізації системи центральних органів виконавчої влади Міністерство енергетики та захисту довкілля України перейменовано на Міністерство енергетики України та утворено Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів, яке є правонаступником прав, обов`язків та майна Міністерства енергетики та захисту довкілля у відповідних сферах, у зв`язку із чим були внесені відповідні зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Із врахуванням наведеного у відповідності до вимог ст.55 ЦПК України просять замінити первісного позивача у вказаній справі його правонаступником.

У підготовчому судовому засіданні прокурор Верешко М.І. подану заяву про заміну позивача підтримав та просить суд її задовольнити.

Представник позивача Карпатського національного природного паркуБойко В.М. з приводу заміни первісного позивача на його правонаступника покладається на розсуд суду.

Представник відповідачів ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 -адвокат Селянін В.О. з приводу заміни позивача у справі його правонаступником не заперечив.

Відповідач ОСОБА_2 у підготовче судове засідання не з`явився, не повідомивши причин неявки, хоча про день та час розгляду справи належно повідомлявся.

Представник відповідача Яремчанської міської радиу підготовче судове засідання не з`явився, не повідомивши причин неявки, хоча про день та час розгляду справиповідомлявся належним чином.

Відповідно до ч.1 ст.198, ч.1 ст.223 ЦПК України неявка учасників справи (представника) не перешкоджає проведенню підготовчого провадження.

Згідно п.10 ч.2 ст.197 ЦПК України у підготовчому судовому засіданні суд вирішує заяви та клопотання учасників справи.

Проаналізувавши заяву про заміну сторони у справі, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заява про заміну сторони підлягає до задоволення виходячи з наступного.

У відповідності до ст.55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Як встановлено судом, у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України №425 від 27.05.2020 року Деякі питання оптимізації системи центральних органів виконавчої влади Міністерство енергетики та захисту довкілля України перейменовано на Міністерство енергетики України та утворено Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів, яке відповідно до п.3 вказаної постанови є правонаступником прав, обов`язків та майна Міністерства енергетики та захисту довкілля у відповідних сферах.

За таких обставин, дослідивши та оцінивши зібрані по справі докази, приймаючи до уваги те, що в результаті проведених змін у системі центральних органів виконавчої влади відбулось перейменування Міністерства енергетики та захисту довкілля України на Міністерство енергетики України та створення нового органу - Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, яке у відповідності до постанови Кабінету міністрів України №425 від 27.05.2020 року забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, екологічної та в межах повноважень, передбачених законом, радіаційної, біологічної і генетичної безпеки та є правонаступником прав, обов`язків та майна Міністерства енергетики та захисту довкілля у відповідних сферах, суд приходить до переконання, що слід провести заміну сторони у цивільній справі №354/1216/13-ц за позовом прокурора м.Яремче в інтересах держави в особі Міністерства екології та природних ресурсів України, Карпатського національного природного парку до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , Яремчанської міської ради про визнання недійсним рішення Яремчанської міської ради від 13.10.2009 року, визнання недійсними державних актів на право власності на земельні ділянки, договорів купівлі-продажу земельних ділянок та повернення земельних ділянок,а саме: замінити первісного позивача-Міністерство енергетики та захисту довкілля Українина його правонаступника - Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Керуючись ст.ст. 55, 258-261, п.28 ч.1 ст.353, ст.354 ЦПК України, ст.512,514 ЦК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Заяву Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів Українипро заміну сторони у судовому провадженні - задовольнити.

Замінити сторону у цивільній справі №354/1216/13-ц за позовом прокурора м.Яремче в інтересах держави в особі Міністерства екології та природних ресурсів України,Карпатського національного природного парку до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , Яремчанської міської ради про визнання недійсним рішення Яремчанської міської ради від 13.10.2009 року, визнання недійсними державних актів на право власності на земельні ділянки, договорів купівлі-продажу земельних ділянок та повернення земельних ділянок , а саме: первісного позивача - Міністерство енергетики та захисту довкілля України(03035, вул. Митрополита Василя Липківського, 35 м. Київ, код ЄДРПОУ 37552996) на його правонаступника- Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України(03035, вул. Митрополита Василя Липківського, 35 м. Київ, код ЄДРПОУ 43672853).

Копію ухвали направити учасникам справи.

Учасники справи мають право подати апеляційну скаргу на ухвалу суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Івано-Франківського апеляційного суду через Яремчанський міський суд Івано-Франківської області.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або в разі розгляду справи(вирішення питання) без повідомлення(виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Головуючий суддя: Т. Л. Ваврійчук

СудЯремчанський міський суд Івано-Франківської області 
Дата ухвалення рішення30.11.2020
Оприлюднено02.12.2020
Номер документу93215179
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —354/1216/13-ц

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 04.09.2022

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 12.06.2022

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 30.03.2022

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 22.03.2022

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 22.03.2022

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Пнівчук О. В.

Ухвала від 16.02.2022

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 17.02.2022

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 12.05.2021

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 30.11.2020

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні